Sayfa 208/302 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258 ... SonSon
Arama sonucu : 2416 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Tam anlamıyla testere piyasasıdır bu. Böyle bir piyasada borsa oynanmaz, kenara çekilip gelişmeler uzaktan takip edilir. Hisse senedi yatırımcılığına hiç de müsait olmayan bir ekonomik ortam içindeyiz. Ancak ve ancak çok seçici davranılırsa ve alım zamanı 3 aşağı 5 yukarı doğru tespit edilirse kısa vade bazlı gir-çık amaçlı treydler yapılabilir. Tek opsiyon budur ama bunun da riski var, yaptığınız alımlar elde patlayabilir ve sizi hissede hapsettirebilir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Kısa vade bazlı gir-çık türü treydler yaparken çok seçici davranıp alım zamanı dikkatlice belirlendikten sonra duruma göre stop koyup koymama kararını vermek gerekiyor. Eğer çok kısa vade bazlı (5 işgününü açmayan) treyd yapma cihetine gidilirse stop koymak şarttır. Vade ne kadar kısa ise stop da o kadar küçük olmalı. Mesela günlük al-sat yapanlar için bu stop yüzde 1 i aşmamalı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,978
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu mevzu öyle burada bir kaç satırla açıklanabilecek bir mevzu değil maalesef. Bu hipotezler üniversitelerde ders olarak okutuluyor. Ben sadece sonucu verip kendi açımdan değerleme yapıyorum burada ve piyasada yapılan çok önemli bir sistemik hatadan bahsediyorum, ki büyük çoğunluk hala bu hatanın farkında değil. Size tavsiyem etkin piyasa hipotezi EMH, modern portföy teorisi MPT, rasyonel beklentiler hipotezi, evrim teorisinden uyarlanan adoptif piyasa hipotezi hakkında araştırıp bilgi sahibi olmanızdır. Emek verip zaman harcayaksınız ve kendi emeğinizle öğreneksiniz, bunun başka yolu yok.
    benim için geç bir dönem... belli bir yaştan sonra öğrenilen bir çok şey kullanılmıyor bile. kendi adıma trader değilim, ama krizlerde nelerin öne çıktığını bilmek, hangi hataların şirketleri belki de ulusları batırdığını bilmek öğretici de olsa belli birikimlerin üzerinde okumalar yapmayı gerektirecek araştırmalar çok zor...
    yatırım anlayışım da artık olanı muhafaza haline geldi belki yanlış tercihler yaptım ama şikayetçi değilim. teorim ya da hipotezim hala yanlış hale gelmediği için züğürt tesellisine devam ediyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    KOBİ kredilerindeki batık oranı %65 artmış. Ticari kredilerdeki durum alarm veriyor. Zaten ben hep açıklanan NPL yani batık kredi oranlarının gerçeği yansıtmadığını düşünüyordum.
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Eğer KCHOL bu piyasada doğru dürüst kar elde edemiyorsa KOBİler ve diğer işletmelerin durumu nasıl, onlar nasıl idare ediyorlar acaba? Çok zor bir piyasanın içindeyiz. Ekonomik büyüme baskı altında kalmaya devam edecek uzunca bir süre.
    Tüm bunlar son birkaç haftada mı oldu Sn. Trendhound
    Geçtiğimiz aylarda bu konuları dile getirdiğimde kötümserlik olarak nitelendirmiş, ısrarla görmezden gelmeye çalışmıştınız. Bankalarla ilgili çok iyimserdiniz ve bunda da ısrarcıydınız, faiz indirimlerine gereğinden fazla önem veriyor ve 2025'in tamamı için oldukça iyimser mesajlarınızı okuyorduk? Ben sadece grafiğe bakarım derseniz ani dönüşleri anlarım ama makro veriler, şirketlerin gelir-gider dengeleri, kamu politikaları, piyasa düzenlemeleri vs. yıllara yayılan trendler sergiler. Birkaç aylık yatırım kararları spekülatif beklentilere dayanarak yapılabilir ancak siz ısrarla ekonominin temel konularını kendi beklentilerinize göre eğmeye çalışıyorsunuz gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Tüm bunlar son birkaç haftada mı oldu Sn. Trendhound... siz ısrarla ekonominin temel konularını kendi beklentilerinize göre eğmeye çalışıyorsunuz gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.
    Öyle değil Hocam. Ekonominin durumu benim için ön planda değildir arka plandadır. Doğal olarak gelişmeleri takip ediyorum, trendleri analiz edip inceliyorum. Borsa biliyorsunuz geleceği satın alır ve zamanlamalar pekala farklı olabiliyor örneğim en ideal alım zamanı "ekonomi batıyor" algısının en ön plana çıktığı zamandır, en ideal satış zamanı da herkesin olumlu beklentiler içinde olduğu, her şeyin toz pembe göründüğü zamandır. Görüldüğü gibi burada bir korelasyon yok, ayrıca gerçek hayatta lineer bir durum söz konusu olmadığı gibi rasyonel bir ortamın varlığından da söz edemiyoruz. Ekonomik görüntü her zaman geçmişi yansıtır, borsa ise geleceği fiyatlar. Borsanın dinamikleri farklıdır çünkü beklentiler devrededir ve işin çok önemli bir psikolojik boyutu da var, ayrıca bu beklentilerin birbirleriyle etkileşimi de birinci derecede önem arz eder. Ek olarak borsada ortaya çıkan fiyatlamalar ile realite arasında çoğu zaman ciddi bir deviasyon yani sapma da olabiliyor ve borsa oyuncuları olarak bizim görevimiz işte bu sapmalardan yararlanıp kar elde etmektir. Ben de bu faktörleri göz önüne alarak borsada hakim olan algıya göre yön çizmeye çalışıyorum, bütün yaptığım budur. Ortama göre bazen olumlu bazen de olumsuz gelişmeleri ön plana çıkarıyorum ve böyle yapmak zorundayım, aksi taktirde başarılı olamam. Ekonomideki durum pekala kapkaranlık olabilir ama mühim olan borsadaki hakim algı ve beklentinin durumu nasıl gördüğüdür. Durum böyle olunca zaman geliyor ekonomik gidişat olumsuz da olsa algı olumluya evriliyor ve entropi düşüyor, dolayısıyla da mallanma fırsatı oraya çıkıyor, veya da tersi bir durum ortaya çıkıyor ve biz de maldan çıkıyoruz. Hakim olan güç hangi tarafta ise onunla ayni tarafta yer almak zorundayız.

6. KCHOL bugün anormal yüksek bir hacimle son 14 ayın en dip seviyesinden kapattı. 71 milyon lota yakın işlem hacmi oldu bugün, ortalama günlük işlem hacmi ise 25-30 milyon lot aralığında oluyordu. Bugünkü aksiyon ile birlikte KCHOL'de 2.5 aydır süren şiddetli satış sürecinin artık sona ermiş olması gerekiyor kanaatimce. Satmak isteyen herkes artık satmış olmalı. Bilanço da artık açıklandı ve olumsuz beklentilerin üzerine sifon çekilmiş oldu tabii şimdilik. Şu anki seviyeler 1.5 yıl önceki Ekim 2023 seviyeleriyle kafa kafaya. 150 nin altına inersek şahsi kanaatim bunun kaçak türü bir salınım olacağı yönündedir.

7. Yelpaze Hocam, senin bakış açınla hareket eden biri borsadan para kazanamaz, cazip seviyelerden mallanma fırsatlarını kaçırır, satması gereken zaman da satamaz hatta hissede çok uzun bir süre hapis kalabilir. "Al ve Üstüne Yat" prensibi sana uygun tek prensip olarak gözüküyor, en az 10 yıl gibi çok uzun vade bazında işlem yapan birinin profili var sende, psikolojik profilin BİST ortamına uygun gözükmüyor bana göre (borsada 35 yıllık treyderlik tecrübeme dayanarak konuşuyorum). Tabii ki bu söylediklerim bir eleştiri veya küçümseme değildir, isteyen istediği şekilde borsa oynamakta serbesttir.

8. Makroekonomik durum benim gibi 3 ayı aşmayan vadelerle çalışan borsacıları ilgilendirmiyor. TVlerde her akşam boy göstermeye alışık ekonomistler ilgilensin makro göstergelerle. Ben TV seyreden biri değilim sadece FENER ve GSRAY maçlarını izlerim o kadar. Ekonomistlerin boş konuştuklarına inanan biriyim.

Sayfa 208/302 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •