Bu mevzu öyle burada bir kaç satırla açıklanabilecek bir mevzu değil maalesef. Bu hipotezler üniversitelerde ders olarak okutuluyor. Ben sadece sonucu verip kendi açımdan değerleme yapıyorum burada ve piyasada yapılan çok önemli bir sistemik hatadan bahsediyorum, ki büyük çoğunluk hala bu hatanın farkında değil. Size tavsiyem etkin piyasa hipotezi EMH, modern portföy teorisi MPT, rasyonel beklentiler hipotezi, evrim teorisinden uyarlanan adoptif piyasa hipotezi hakkında araştırıp bilgi sahibi olmanızdır. Emek verip zaman harcayaksınız ve kendi emeğinizle öğreneksiniz, bunun başka yolu yok.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
AEFES sonunda vitese geçti gibi duruyor. 170 seviyesi kritik demiştim hatırlarsanız, çünkü bu seviye düşüşün başladığı 30 Aralıktan bu yana oluşan hacim ağırlıklı ortalama fiyattır. Bu seviye aşıldığı taktirde hissenin de önü açılır demiştim. An itibariyle bu hipotezim doğru çıktı gözüküyor, tabii bunun garantisi yok. Risk almadan para kazanılmıyor, tabi alacağınız risk orantılı ve makul olacak. Öyle Allah Allah nidaları arasında hisseye saldırıp alım yapmıyoruz, işimizi asla Allah'a havale etmiyoruz, önceden bir strateji belirleyip o stratejiden sapmıyoruz. Analizimizi pek çok açıdan yapıyor, risklerimizi hesaplıyor, ancak ondan sonra icraata geçiyoruz. Zaten AMH de aynen böyle diyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
KCHOL 2024 yılı 4. çeyrek bilançosunu açıklandı. Şirket son çeyrekte 3 milyar 330 milyon TL net kar elde etti. Böylece 12 aylık toplam kar 1.306.000.000 TL oldu. 4. çeyrek karı beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Yarın hisseye doping olabilir bu. Medyan 4. çeyrek beklentisi 800 milyon TL ZARAR idi, gerçekleşen rakam ise 3.33 milyar TL KAR, arada 4.1 milyar TL olumlu yönde bir fark var.
Koskoca KCHOL 2024 ü 1 milyar 300 milyon TL gibi çok düşük bir kar ile kapattı ve böylece F/K rasyosu 300 civarına çıkmış oldu ki anormal derecede yüksek bir rasyo bu ama en azından sıfırlanmadı. Geçen Mayıs ayından beri 271 TL seviyesinden başlayan ana satış trendi hisseyi 154 e kadar düşürdü bugün itibariyle. Yarından itibaren geçici bir yukarı tepki ortaya çıkabilir ancak yakın vadede trendin değişmesini beklemek acaba ne kadar doğru olur?
Eğer KCHOL bu piyasada doğru dürüst kar elde edemiyorsa KOBİler ve diğer işletmelerin durumu nasıl, onlar nasıl idare ediyorlar acaba? Çok zor bir piyasanın içindeyiz. Ekonomik büyüme baskı altında kalmaya devam edecek uzunca bir süre.
KOBİ kredilerindeki batık oranı %65 artmış. Ticari kredilerdeki durum alarm veriyor. Zaten ben hep açıklanan NPL yani batık kredi oranlarının gerçeği yansıtmadığını düşünüyordum.
Banka hisselerinin uzunca bir süre yataya bağlama veya da hafif aşağı yönde hareket etme olasılığı düşük değil bence. Piyasa şartlarındaki gelişmeler bu sektördeki entropinin yani düzensizlik ve belirsizliğin artmaya başladığına işaret ediyor. Entropi artmaya başlamışsa volatilite de artacak demektir.
Yer İmleri