Sayfa 290/305 İlkİlk ... 190240280288289290291292300 ... SonSon
Arama sonucu : 2433 madde; 2,313 - 2,320 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

  1.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Gelen bilancolara bakiyorumda ozellikle daha onceki donemlerde vergiye tabi olmayan yani hic vergi odemeyen gyo larda yuklu miktarda ertelenmis vergi gideri cikiyor. Sebebi %10 asgari kurumlar vergisinin gelmesi.

    Aynı durum ardyz ninde basına gelir mi diye dusunuyorum. Cunku ardyz de gerek tesvikler gerek destekler ve gerekse muafiyetlerden dolayi ya hic vergi odemiyor yada cok az oduyordu.

    Bu düsuse kilif bulmaya calisiyorda olabilirim.

    SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    yani teknik bir konu ama şirket vergi ödüyor ya. son iki yıl 77 m ödemiş. yüzde 10 un altı değil.

  2.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    yani teknik bir konu ama şirket vergi ödüyor ya. son iki yıl 77 m ödemiş. yüzde 10 un altı değil.
    Ben goremiyorum, siz nereden bakiyorsunuz.

    SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  3. yanlış bakmışım. Ama yıllık bakarsanız geçen sene 65 m ödenmiş. Fintables'ta asgari kurumlar vergisini inceleyen bir yazı yazılmış ve 2023'te uygulansaydı ardyz'ın 75 m ek vergi ödeyeceğini hesaplamışlar. bist 100 ün tamamı için hesaplamışlar. 75 m yüksek sayılmaz.

  4.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    yanlış bakmışım. Ama yıllık bakarsanız geçen sene 65 m ödenmiş. Fintables'ta asgari kurumlar vergisini inceleyen bir yazı yazılmış ve 2023'te uygulansaydı ardyz'ın 75 m ek vergi ödeyeceğini hesaplamışlar. bist 100 ün tamamı için hesaplamışlar. 75 m yüksek sayılmaz.
    bilançosunu açıklayan ve az vergi ödeyen şirketleri inceliyorum da hemen hemen hiçbirinde yüksek bir ertelenmiş vergi gideri yok. Tabi teknik bir konu bir şey diyemem ama 75 m civarı bir gider son çeyrekte çok etkilemez. Beklentiler tutsun da

  5. bilanco ne zaman aciklanacak arkadaslar
    Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.

  6.  Alıntı Originally Posted by udem Yazıyı Oku
    bilanco ne zaman aciklanacak arkadaslar
    11 mart son tarih. genelde son gün gönderiyorlar

  7. teknik sebebiyle mi alıyorlar bilanço sebebiyle mi acaba? Hisseyi uzun süredir taşıyan varsa hakaretlerini daha iyi bilir.

  8. ben 2024 yılı kar rakamının 200-220 milyon civarında olacağını tahmin ediyorum. ayrıca 2025 ilk çeyrek kar rakamının da 200 olacağını sanıyorum. çünkü ilk çeyrek bilançosunda enflasyon muhasebesi uygulanmayacak.YTD

Sayfa 290/305 İlkİlk ... 190240280288289290291292300 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •