sn yurji
uzun zamandır tablo paylaşmıyorsunuz.
Faiz oranları arttıktan sonra getiriler cazip değil mi.
Yavaş yavaş buraların değerleneceğini düşünüyorum.
Biraz eğitim vs verirseniz çok memnun oluruz.
sn yurji
uzun zamandır tablo paylaşmıyorsunuz.
Faiz oranları arttıktan sonra getiriler cazip değil mi.
Yavaş yavaş buraların değerleneceğini düşünüyorum.
Biraz eğitim vs verirseniz çok memnun oluruz.
Selam
Arbitraj ile ilgili bir kaç sorum olacak.
Destek olabilirseniz memnun olurum.
1-Hisse al, viop sat yaptık. Vade sonu poz kapatmadık. Vade sonu sistem otomatik olarak viop hesabını kapatıyor. Peki spotta bulunan hissenin satışıda otomatik olarak gerçekleşiyor mu yoksa poz kapatmak mı gerekiyor.
2-Getiri oranlarını hesaplayıp pozisyona girdik, Viop ta margin yemeye başladık. Bu durumda teorik olarak bu işlem için bağladığımız para miktarı arttığı için fiili getiri oranı eklenen margine göre düşmeye başlıyor. Bunu nasıl yönetiyorsunuz.
3- Robot kullanan arkadaşlar, olası getiri oranını hesaplarken fiyata göre belli bir spread ekleyerek hesaplıyorsunuz, Yoksa anlık spot ve vadeli aktif alım satım fiyatlarını robot görebiliyor mu? Spread ekliyorsanız kayma tarafını nasıl yönetiyorsunuz.
4-Getiri kıyaslaması için mevduat faizini almak yeterli mi?
-Otomatik gerçekleşiyor1-Hisse al, viop sat yaptık. Vade sonu poz kapatmadık. Vade sonu sistem otomatik olarak viop hesabını kapatıyor. Peki spotta bulunan hissenin satışıda otomatik olarak gerçekleşiyor mu yoksa poz kapatmak mı gerekiyor.
-Kenarda bu gibi durumlar için nakit bulundurmak lazım, bulundurulan nakit de yetmeyebilir tabi bu durumlarda pozisyon azaltılabilir2-Getiri oranlarını hesaplayıp pozisyona girdik, Viop ta margin yemeye başladık. Bu durumda teorik olarak bu işlem için bağladığımız para miktarı arttığı için fiili getiri oranı eklenen margine göre düşmeye başlıyor. Bunu nasıl yönetiyorsunuz.
-İki farklı tarzda robot kullananlar gördüm.3- Robot kullanan arkadaşlar, olası getiri oranını hesaplarken fiyata göre belli bir spread ekleyerek hesaplıyorsunuz, Yoksa anlık spot ve vadeli aktif alım satım fiyatlarını robot görebiliyor mu? Spread ekliyorsanız kayma tarafını nasıl yönetiyorsunuz.
*Emirleri aktiften gönderimi: Bu durumda fiyatı baştan bilemiyorsunuz doğal olarak, sonradan hesaplanabilir ama.
*Emirleri limitli gönderimi: Bu durumda getiri baştan hesaplanabilir ama emirlerin gerçekleşmeme ihtimali var, bunu da bir şekilde yönetmek lazım.
Her iki durumda da kademelerdeki lot miktarları çekilerek emirler bunlara göre yollanabilir, ama gene kayma/emrin gerçekleşmeme ihtimali var.
-Bu biraz kişisel bir durum.4-Getiri kıyaslaması için mevduat faizini almak yeterli mi?
Ben "mevduat zahmetsiz getiri, ben burda uğraşıyorum o yüzden daha fazla kazanmam lazım" diye düşünerek beklenen getirinin bir tık yüksek olmasını isterim.
Selamlar herkese. 2024 te faizler yüksek olunca, hali ile arbitraj sayfasıda 2024 te kalmış. Arbitrajcı arkadaşlar , şuan arbitraj işlemleri yapıyormusunuz. Yatırımları hangi enstrumanda değerlendiriyorsunuz.
Anladım Sn yujie. Mevduatta artık cazibesini kaybetmeye başlıyor. 6 marttan sonra Stopaj la birlikte pek bir espirisi kalmayacak gibi.
Topiği baştan sona okudum yetmedi birdaha okumam gerekecek 😅. Çok güzel paylaşımlar olmuş. 5. 6 aya bende arbitraj denemeye başlarım galiba. O zamana kadar iyicene pekiştireyim geliştireyim kendimi.
Siz , sn pilavlı, sn kafkaf ve sn bear_bulla teşekkürler. Öğretici paylaşımları için.
Yer İmleri