Sayfa 230/298 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,833 - 1,840 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Yukarıda bahsettiklerim küresel gelişmeler. BİST'i ilgilendiren detaylar ise şöyle: Yabancı yatırımcı borsaya gelmiyor. Gelenler de devlet tahvili almaya geliyor. Borsaya taze para girişi yok. Yatırım yapmaya kondüsif bir ortamdan söz edemiyoruz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Tüm bunlara ek olarak Trump'ın uygulayacağı ek gümrük vergi ve tarifelerin küresel ekonomileri olumsuz etkileyip ticaret savaşlarına yol açabileceğini, ekonomik büyümelerin belki de daralmalara evrilebileceğini unutmayalım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,044
    Birisinin çıkıp Kral Çıplak demesini bekliyoruz sn Trendhound,
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin W.Buffet

4. Bu iş sadece ekonomik verilerin fiyatlara yansıması işi değildir.
    Finansal ürünler olan talebin de kendine ait bir iç dinamiği var.
    Ülkede ekonomik dengeler malum ama hala gayrimenkul ve araba talebi canlı. İşlerin daha da kötüleşeceğine inanan insanlar tepki olarak tasarrufu artırmak yerine gelecekte oluşacak talebi öne çekiyor. Satıcı tarafında ise buna fiyat artışlarıyla karşılık verilince kriz döneminde olması gerekenin tam tersi gerçekleşiyor. Talep ve fiyatlar artıyor???

Borsa yatırımları için de aynısı söz konusu olabilir. Ürüne olan talep yükselebilir, finansal yatırımların sermaye yatırımlarına göre daha gözde olduğu bir dünyadayız. Artık herkes borsacı, foreksçi veya kriptocu. Bu durum ürünlerde yukarı yönlü saçma değerlemelere neden olabilirken ters yönde hareketler derin ve çok hızlı gerçekleşip sonra gene süratle düzeltme süreci yaşanıyor. Sonuçta finans piyasalarında en önemli detay insanın matbaada bastığı kağıtla gene aynı şekilde üretilmiş kağıtları alıyor olması hatta bunu dijitalleştirerek tamamen sanal bir sistem oluşturabiliyorsunuz. Emtia gibi kısıtlı bir kaynak değil. Üstelik taşıma, depolama gibi hamallıklar da yok. Borsa şirketleri düzenli temettü ödediğinden sanal yatırım diyemeyiz ama en uç örnek olarak cripto para piyasasında yeterince açık reel ekonomik dengeler olmadığına göre (aslında var) tek unsur psikolojiden ibarettir.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BJKASta bedelli riski gördüğüm için uzak duruyorum. Gelişmelere göre durumlara bakacağım. Ciddi bir borç yükü ve yönetim zafiyeti görüyorum. Bunun için "kasa boş" durumunda belirlediğim hedef PD 100 milyon dolardır ki 3 TL ye tekabül ediyor
    4 gün önce BJKAS için bedelli riski gördüğümü yazmıştım ve bugün BJKAS %400 bedelli açıkladı. Hayırlı olsun. Sportif a.ş.ler bedellilerle hissedarların cebini boşaltmaya tam gaz devam ediyor. Alan razı veren razı, bize bu konuda laf söylemek düşmez. Hissedarlar bu şirketleri kendi ceplerinden fonlamakta bir mahsur görmüyorlarsa hatta bundan mutluluk duyuyorlarsa onlara da yolunuz açık olsun demek lazım. Spot fiyatı 4 TL olan hisse için hissedarlar 4 TL rüçhan ödeyecek. BJKAS'ın kasasına bu bedelliden 4.8 milyar TL para girecek.

6.  Alıntı Originally Posted by Dvk_Psh Yazıyı Oku
    Birisinin çıkıp Kral Çıplak demesini bekliyoruz sn Trendhound,
    Vigilante'ler bu görevi üstlenmiş durumdalar. Bond Vigilantes terimini 1980 lerde hayata geçiren biliyorsun Edward Yardeni'dir. Daha yeni ABD devlet tahvili piyasasında satış baskısı uygulayarak Trump'ı uyardılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,958
     Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Bu iş sadece ekonomik verilerin fiyatlara yansıması işi değildir.
    Finansal ürünler olan talebin de kendine ait bir iç dinamiği var.
    Ülkede ekonomik dengeler malum ama hala gayrimenkul ve araba talebi canlı. İşlerin daha da kötüleşeceğine inanan insanlar tepki olarak tasarrufu artırmak yerine gelecekte oluşacak talebi öne çekiyor. Satıcı tarafında ise buna fiyat artışlarıyla karşılık verilince kriz döneminde olması gerekenin tam tersi gerçekleşiyor. Talep ve fiyatlar artıyor???

Borsa yatırımları için de aynısı söz konusu olabilir. Ürüne olan talep yükselebilir, finansal yatırımların sermaye yatırımlarına göre daha gözde olduğu bir dünyadayız. Artık herkes borsacı, foreksçi veya kriptocu. Bu durum ürünlerde yukarı yönlü saçma değerlemelere neden olabilirken ters yönde hareketler derin ve çok hızlı gerçekleşip sonra gene süratle düzeltme süreci yaşanıyor. Sonuçta finans piyasalarında en önemli detay insanın matbaada bastığı kağıtla gene aynı şekilde üretilmiş kağıtları alıyor olması hatta bunu dijitalleştirerek tamamen sanal bir sistem oluşturabiliyorsunuz. Emtia gibi kısıtlı bir kaynak değil. Üstelik taşıma, depolama gibi hamallıklar da yok. Borsa şirketleri düzenli temettü ödediğinden sanal yatırım diyemeyiz ama en uç örnek olarak cripto para piyasasında yeterince açık reel ekonomik dengeler olmadığına göre (aslında var) tek unsur psikolojiden ibarettir.
    sn yelpaze
    sanırım hem araba hem de gayrımenkul piyasasında talepler canlı falan değil... ikinci el araç piyasası ile ilgili bugün birileri bir açıklama yapmış okuduğumda alenen manuplatif yönlendirmeler vardı. gayrımenkul piyasasında da çoğu yerde yaprak kımıldamıyor. emlak konutun müthiş kampanyasını hatırlarsanız oradan ev almak isteyen kişilerin epey bir üst level olması ve bu durumunu yıllarca sürdürmesi gerek..bırakın bu faizleri çok düşük faizlerle bile borçlanmış olan şirketler dikkat ederseniz karları gömmüş durumdalar, esnafın çoğu mecburi uzatmaları oynamakta...

8. Piyasanın kerizi bitmez, havuzdan birisi ayrılsa başka bir keriz hemen onun yerini alır. Dediğim gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir iş modeliyle hem de SIFIR maliyetli bir model ile zarar odaklı bu sportifler ayakta kalıyor. 4 liradan işlem gören bir hisse için 4 TL rüçhan talep etmek insafsızlıktır yahu.

Sayfa 230/298 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •