Sayfa 298/305 İlkİlk ... 198248288296297298299300 ... SonSon
Arama sonucu : 2434 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

1. Su tabloyu onemli goruyorum. 2024 yilinda faliyetlerden 1,5 mlr nakit akisi, 1,6 mlr Yatirima giden tutar.

Bu olcekte bir sirket iciin buyuk rakamlar bunlar. Bu yatirim nereye yapiliyor en ufak bir fikrim yok ama. Anlayan anlatsin.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Şirketin yatırımları yazılım geliştirme üzerine olduğuna göre bahsettiğiniz nakit çıkışları da bu yazılımları geliştirmek üzere çalıştırılan personele ödenen ücretlerdir herhalde hocam. Başka ne olabilir ki? Biz şirkete yatırım yapıyoruz o da eleman çalıştırıyor. 800 kişiye ekmek veriyoruz yani onlar da bize ekmek yedirmek için uğraşıyordur umarım.

3. Maddi olmayan duran varlıklar ile kast edilen de tine şirketin geliştirmekte olduğu ya da halihazırda kullanımda bulunan yazılımlar. Devri geçmiş ve artık kullanılmayan yazılımlar da amortisman gideri olarak düşülüyor varlıklardan. Benim bildiğim kadarı ile böyle

4. Bu kalemde tablo 16,17 dipnotu verilmis. Tablo 16 alakasiz. Tutar Tablo 17 de arastirma gelistirme giderine karsilik geliyor. Meblag cok yuksek, sirket alimi degil. Program vs desen yine tutar mantiksiz. Daha once yazilan programlarin lisanslari holdingin gibi birseyler konusulmustu yanlis hatirlamiyorsam. Acaba bu kapsamda odenen bir bedel mi?
    Bir de bu genel yonetim kalemini sisiren amortisman bedeli. Neyin amortismani bu?

5.  Alıntı Originally Posted by 06onur Yazıyı Oku
    Bu kalemde tablo 16,17 dipnotu verilmis. Tablo 16 alakasiz. Tutar Tablo 17 de arastirma gelistirme giderine karsilik geliyor. Meblag cok yuksek, sirket alimi degil. Program vs desen yine tutar mantiksiz. Daha once yazilan programlarin lisanslari holdingin gibi birseyler konusulmustu yanlis hatirlamiyorsam. Acaba bu kapsamda odenen bir bedel mi?
    Bir de bu genel yonetim kalemini sisiren amortisman bedeli. Neyin amortismani bu?
    iliskili taraf islemleri cok dusuk. Oyle bir ihtimal yok bence.

6. Hocam yazılımcılar, yazılım geliştirmeye çalışıyorlar onlara ödenen ücretler de ARGE gideri olarak gösteriliyor. Bunun dışında farklı giderler de vardır elbet. Eskiyen ve kullanılmayan yazılımlar da eskimiş demirbaşlar gibi çöpe atılıyor. Çöpe atılan bu yazılımlar için daha önceden maddi olmayan duran varlıklar kalemine kaydedilmiş tutarlar amortisman olarak düşülüyor. Ben böyle biliyorum fakat konunun uzmanı değilim.

7. Maddi olamayan duran varlıklara gelince adı üstünde maddi değil. Bilançoda yanlış hatırlamıyorsam 3 milyar gibi bir yekün tutuyor bu kalem. Şirket geliştirme sürecinde harcanan parayı be kayma değerini hesap esip kendince bir değer biçiyor bunlara. Başkaca kuruluşlar bunlara para ödeyip hizmet aldıkça para kazandırıyor fakat alıcısı olmazsa hiç bir anlamı yok. Bilançodan çıkarılıp amortisman gideri olarak gösteriliyor

8.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    iliskili taraf islemleri cok dusuk. Oyle bir ihtimal yok bence.

Ona baktim hocam ama, borc ve alacak var sadece bu tabloda. Fatura kesilip odemesi yapilmis islemler yok. Yani benim yprumladigim bu sekilde.

Sayfa 298/305 İlkİlk ... 198248288296297298299300 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •