borsa için teknik şöyle diyo, şirketlerin temeli böyle, ekonomik durum enflasyon büyüme bütçe zart zurt hesabı yapacak durumda değiliz.. borsa niye düştü 2013 sonrası ? zira batı kampıyla ayrı düştük, yekpare batı kampı tr aleyhine pozisyon aldı, almanyada hollandada seçim yapılıyoi konu türkiye, türk hükümetini biz düşürürüz diye oy istiyo partiler, seçim kampanyalarının tek konusu türkler.. idi 2015 ve sonrası.. big finance karşımıza dikildi

trump geldi, ve hızla değişti herşey.. şimdi herkes reisin gönlünü çelme peşinde, avrupalı yüzsüzler sırf reisi gücendirmemek için çihatçı colani çetesine bile destek atıyor.. çinliler gelip milyar dolarlık greenfield yatırım kararları alıyo.. heriflerin adamını indirdik suriyeden attık ama rusya bile üstüne gelemiyo türkiyenin.. şimdi hacı bekler gibi trump bekliyo leş tayfa, reisi şöyle karşısına alsın zelenskiye yaptığı gibi fırça atsa diye bekliyo.. amma velakin sarı kafa da reisi gücendirmek istemeyecek gibi gözüküyo, sarı kafa muhtemelen ne yapsam ne etsem türkiye-israil arasını yapsam diye düşünüyodur şu sıralar.. çünkü trump grand stratejisinde ortadoğu'da barış olmak zorunda

borsa ralliye devam eder, bi gün gider bi gün dinlenir.. şuraya bak nasadğ %4, sp500 %3 düştüğü ortamda, bizim endeks %1 dahi düzeltemedi.. full mal devam etmeli, endeks dışı kağıtlara fazla heves etmemeli (zira 500 kağıt var, tahtaların iç dinamiklerini bilmek zor) kar almak için en azından yeni ath falan görmeli.. ppf yapıyorum- iyi para falan diye ahkam kesen salaklara yüz vermemeli, ralli zamanları kısıtlıdır, o zaman sürecinde piyasada olamadıysan geçmiş ola.. bu ppf öven salaklar -ben de mal aldım dedikleri zaman dikkat kesilmeli, işte o zaman düzeltme gelme ihtimali yükselir