Sayfa 236/303 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286 ... SonSon
Arama sonucu : 2422 madde; 1,881 - 1,888 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Borsaya alternatif yatırım alanları şunlar:

Devlet tahvili
    Özel sektör tahvili
    Mevduat
    PPF
    Eurobond
    Emtialar (altın dahil)
    Gayrimenkul

Koruma amaçlı:
    Döviz

Alternatifler çok fazla, say say bitmiyor. Borsayı yegane yatırım aracı olarak görmek gafletliktir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. borsadan ne anladığınıza göre değişir. tspor hissesini kıyaslarsanız tabii ki ppf, mevduat, tahvil bir alternatif haline gelir ama örneğin bir aselsan bir enka ile hangi birini kıyaslayabiliriz.

cevap için son 20 yıla ve getiri oranlarına bakalım. saygılar.

3. En kolay, en pratik hem de SIFIR risk ile servet edinme yöntemi borsadır ama işi tersten yapmak şartıyla yani hisse senedi alarak değil satarak. Aynen bir sportif a.ş. gibi davranacaksınız. Sahip olduğunuz şirketin %99.9 unu halka arz edip parayı en başta kaldıracaksın. Geri kalan %0.1 hisse imtiyazlı hisse olacak, yönetimi belirleme imtiyazlı. Ayrıca oy kullanma hakkı bunlar için 1000 kat olacak ki şirket hep sizde kalsın. Sonuç itibariyle %99.9 u halka açık ama yönetimin %100 ü sizde, %0.1 lik hissenin imtiyazlı oy kullanma hakkı ile şirketin gerçek sahibi yine sizsiniz. Şirketi kafanıza göre yönetin, kasada para bitince bedelliye gidip doldurun, sonra tekrar kasayı sıfırlayın, sonra tekrar bedelliye gidip kasayı doldurun vs vs bu döngüyü hep tekrarlayın aynen sportif a.ş. lerde olduğu gibi. Bırakın %99.9 hissedar kasayı doldursun, borçları harcamaları yükümlülükleri kendi ceplerinden finanse etsinler, siz de kasanın başında oturup paraları hiç kimseye hesap vermeden nereye harcayacağınıza karar verin. %0.1 lik pay ile sizin payınıza düşen bedelli payı zaten anlamsız bir rakam olur, %99.9 hissedar şirketi kıyamete kadar kendi ceplerinden finanse etmeye devam eder, siz de servet kazanıp keyfinizi sürersiniz. Alın size borsadan sıfır risk ile çok zengin olma fırsatı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. ben ortaklık yapısının değişmesini ayrı bir yere koyarım. genelde beni ilgilendirmez. bedelliye katılıp katılmamak yatırımcının elindedir. kimse zorla bedelliye katılmak zorunda değil. ister bedelliye katılırsın istersen cebinden 5 kuruş çıkmadan rüçhanlarını satıp hisse alabilirsin. bununla birlikte şirket %99,9999 oranında halka açılmış olsun her sene değerine değer katıyorsa küçülmüyorsa veya dönem dönem piyasa şartları gereğince küçülmeler asgari gerçekleşiyorsa ben o şirkete yatırım yaparım.

yüzde 0,1 halka arz edilen şirketler mükemmel harika olmadığı gibi %99 halka açıklığı olan şirket de berbat değildir. kriter bu olmamalı. ortaklık yapısı ile ne borsa güzellemesi yapılabilir ne de borsa eleştirilebilir bence. saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    En kolay, en pratik hem de SIFIR risk ile servet edinme yöntemi borsadır ama işi tersten yapmak şartıyla yani hisse senedi alarak değil satarak. Aynen bir sportif a.ş. gibi davranacaksınız. Sahip olduğunuz şirketin %99.9 unu halka arz edip parayı en başta kaldıracaksın. Geri kalan %0.1 hisse imtiyazlı hisse olacak, yönetimi belirleme imtiyazlı. Ayrıca oy kullanma hakkı bunlar için 1000 kat olacak ki şirket hep sizde kalsın. Sonuç itibariyle %99.9 u halka açık ama yönetimin %100 ü sizde, %0.1 lik hissenin imtiyazlı oy kullanma hakkı ile şirketin gerçek sahibi yine sizsiniz. Şirketi kafanıza göre yönetin, kasada para bitince bedelliye gidip doldurun, sonra tekrar kasayı sıfırlayın, sonra tekrar bedelliye gidip kasayı doldurun vs vs bu döngüyü hep tekrarlayın aynen sportif a.ş. lerde olduğu gibi. Bırakın %99.9 hissedar kasayı doldursun, borçları harcamaları yükümlülükleri kendi ceplerinden finanse etsinler, siz de kasanın başında oturup paraları hiç kimseye hesap vermeden nereye harcayacağınıza karar verin. %0.1 lik pay ile sizin payınıza düşen bedelli payı zaten anlamsız bir rakam olur, %99.9 hissedar şirketi kıyamete kadar kendi ceplerinden finanse etmeye devam eder, siz de servet kazanıp keyfinizi sürersiniz. Alın size borsadan sıfır risk ile çok zengin olma fırsatı.
    Sayın Trendhound, hemen hemen her gün gelip forumdaki paylaşımları okurum.

Yukarıda bahsettiğiniz özel konuyu genelleştirirsek, Türkiye ve Abd borsaları arasında işleyiş ve sistem açısından farklılıkları müsait olduğunuz zaman diliminde sıralamanız mümkün mü?

Yakın çevremde Abd borsalarında portföy yapan tanıdıklarım var ve her defasında siz de girin demelerine rağmen ne Abd borsalarına ne Kripto piyasasına girmeye cesaret bulamadım. Bilmediğim sularda yüzmeyi sevmiyorum belki de...

Şimdiden teşekkür ederim...

6. Fan Token piyasasında GSRAY FENER'e göre bir açıdan daha iyi durumda ama öteki açıdan avantajı FENER'e kaptırmış. FENER token 2.22 dolarda zirve yaptı ama şimdi 0.52 dolara inmiş durumda yani dolar bazında %77 değer kaybetmiş. GSRAY token ise 2.20 dolarda zirve yapmış, şu anda 1.48 dolarda yani sadece %33 değer kaybetmiş zirveye oranla. FENER token ihracında büyük uyanıklık yapmış, 183 milyon adet token var toplamda ama bunun sadece 2.2 milyonunu tedavüle çıkarmış. 180 küsür milyon token kenarda sotada piyasaya sürülmeyi bekliyor. GSRAY ise sadece 5.29 milyon token çıkarıp bunun tümünü piyasaya sürmüş, hepi topu bu kadar. Hep diyorum ya, FENER son derece profesyonelce yönetiliyor. Mesela diğer 3 sportif hisse dibine kadar sulanmışken ve kağnı modunda gidiyorlarken FENER'de sulanma hiç yok.

7.  Alıntı Originally Posted by Underground Yazıyı Oku
    Sayın Trendhound, hemen hemen her gün gelip forumdaki paylaşımları okurum.

Yukarıda bahsettiğiniz özel konuyu genelleştirirsek, Türkiye ve Abd borsaları arasında işleyiş ve sistem açısından farklılıkları müsait olduğunuz zaman diliminde sıralamanız mümkün mü?

Yakın çevremde Abd borsalarında portföy yapan tanıdıklarım var ve her defasında siz de girin demelerine rağmen ne Abd borsalarına ne Kripto piyasasına girmeye cesaret bulamadım. Bilmediğim sularda yüzmeyi sevmiyorum belki de...

Şimdiden teşekkür ederim...
    ABD borsasının en temel özelliği ciddi bir temettü verimi sunuyor olmasıdır ki oradaki risksiz getirilerle rekabetçi bir orandır bu. Mesela 100 bin dolarlık güzel temettü verimi sunan hisselerden aldığınızı düşünelim, yılda %4 gibi temettü alırsınız ki 4000 dolar eder, TL cinsinden şu anki kuru baz alırsak ayda 12,500 TL gibi bir gelir elde edersiniz. Ayrıca hisse senedindeki değer artışı da size potansiyel kazanç sağlar. Yalnız oradan elde ettiğiniz gelirleri burada Maliye'ye beyan etmeniz gerekecek.

Sayfa 236/303 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •