Sayfa 516/535 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526 ... SonSon
Arama sonucu : 4273 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

1. Kisacası 2001 de 50 kurus olan hisse 2025 de 3.90 da . Usd bile 25 kat gitmis . Birde uzerine bedellide paralar alinmis . Yukarida yazdim bedelliler ile 500 m usd pd ye gelmis .

Bedelli yapmasa suan 20 m usd pd si olurdu . Sacmalign daniskasi ama artk yeter.

Zorlasa 2.90 lara bile gider ama kendi bilir . Bu saaten sonra sadece yy firsatini verir . Hemende teper

2. Bilancolar geliyor bakiyorum , alfas aydem felan filan inanilmaz bitik zararlar -11 milyar ozsermaye yok birsey yok ama piyasa degerleri zoren ile esit nerdeyse .

Sonra zorenin sitesine giriyorum sadece jeotermal enerji icin 550 m usd yatirimla devreye aldik santralleri diyor .

Hic digerlerine girmiyorum .

Zorenin buyuk bir borcu var . Yapilan bedelliler cekilen cileler ile . 5 milyar dolar anca kurtarır piyasa degeri olarak . Malesef 2010 oncesi degil 2010 sonrasini kurtarir oda .

Umarım bilanco iyi gelir ve hakettigi yeri gorur . Bedellilerle yukselen bir piyasa degeri surudurulemez artık

Yeni bir bedelli gelir mi

4. Bilanco kotu degil . Ceyreklik favok satis hepsi olumlu net faaliyet karı iyi gidiyor .

Tahvil borclanmalariyla ceki duzen veriliyor . Zoryeni temizlemisler . Buyuk ihtimal halka arz gelecek bence en gec 2025 sonunda .

Cunku 2025 e temiz sokmuslar zoryeni 230m usd tahvilini odemisler . Gecen sene ekimde .

Bilancolar geldikce bir yerde arz da olacaktir. Zaten basvuru yenilense anca ekime kdr uzar . Oyuzden basvuru tazelenebilir .

Onunda disinda bence olumsuz bir durum yok . Ceyreklik favok 2 milyar seviyesine oturmaya basladi . Olumlu bu ciro dussede favok iyi gidiyor.

Usd de sıkıntı olmazsa satis isleri borc azalimlari tahvil isleri vs bitince yepyeni bir zoren olacaktır.

Vergi geliri 4 milyar yazmis oda olmasa ceyreklik 8 milyar zarar gelecekti ama bu faaliyetten degl finansaldan. Duzelir bunlar

5. Hisseye gelince verirmi verir 3.30 lara deger veya 2.90 a uzatir . Yani yapack birsey yok. Oda firmanin kendi degeri.

Acikca zoryeni temizleyip bilancolarini duzgun hale getiriyorz demisler zaten .

Dunde yazdim jeotermal icin 600 m usd yatirim yapmis . Osmangazi ihalesi 2017 den beri 21 milyar para harcamis ort 1.5 milyar dolar.

Yani az gozunun onune bakarsa duzelir finansal tablo

6. Iligini somurdugu yatirimcinin beklentileri satin alarak yuzunu guldurebilir.

7. 350 bin yatirimci varmis zorende . Baya yuksek. Ee bunlar zaten yillanmis . Asagi versende dur satip gideyim diyevek cinsde degiller. Artik olan olmus icerde kalmis kimi 5 yil kimi 10 yil 15 yildir icerde olan biliyorum .

Yani dedigim gibi en azindan faaliyet fena degil . Bir hazirlikda var . Beklentiyi satin almalı . Asagi vermekle cozum olmuyor malesef . Zaten fiyatin geberik . Bedellilerle bu piyasa degerine gelmis. Suan komik bir piyasa degerinde sirket bedelliye bulasmasa 1 milyar piyasa degerinde bile degildi suan .

Zulumdur bu.

Burayida okuduklarini biliyorum .

8.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    350 bin yatirimci varmis zorende . Baya yuksek. Ee bunlar zaten yillanmis . Asagi versende dur satip gideyim diyevek cinsde degiller. Artik olan olmus icerde kalmis kimi 5 yil kimi 10 yil 15 yildir icerde olan biliyorum .

Yani dedigim gibi en azindan faaliyet fena degil . Bir hazirlikda var . Beklentiyi satin almalı . Asagi vermekle cozum olmuyor malesef . Zaten fiyatin geberik . Bedellilerle bu piyasa degerine gelmis. Suan komik bir piyasa degerinde sirket bedelliye bulasmasa 1 milyar piyasa degerinde bile degildi suan .

Zulumdur bu.

Burayida okuduklarini biliyorum .
    Sayın Şakir yorumlarınız çok güzel okudum tşk ederim bilgi paylaşılınca güzeldir.Selamlar saygılar....

Sayfa 516/535 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •