-
Kisacası 2001 de 50 kurus olan hisse 2025 de 3.90 da . Usd bile 25 kat gitmis . Birde uzerine bedellide paralar alinmis . Yukarida yazdim bedelliler ile 500 m usd pd ye gelmis .
Bedelli yapmasa suan 20 m usd pd si olurdu . Sacmalign daniskasi ama artk yeter.
Zorlasa 2.90 lara bile gider ama kendi bilir . Bu saaten sonra sadece yy firsatini verir . Hemende teper
-
Bilancolar geliyor bakiyorum , alfas aydem felan filan inanilmaz bitik zararlar -11 milyar ozsermaye yok birsey yok ama piyasa degerleri zoren ile esit nerdeyse .
Sonra zorenin sitesine giriyorum sadece jeotermal enerji icin 550 m usd yatirimla devreye aldik santralleri diyor .
Hic digerlerine girmiyorum .
Zorenin buyuk bir borcu var . Yapilan bedelliler cekilen cileler ile . 5 milyar dolar anca kurtarır piyasa degeri olarak . Malesef 2010 oncesi degil 2010 sonrasini kurtarir oda .
Umarım bilanco iyi gelir ve hakettigi yeri gorur . Bedellilerle yukselen bir piyasa degeri surudurulemez artık
-
Yeni bir bedelli gelir mi
-
Bilanco kotu degil . Ceyreklik favok satis hepsi olumlu net faaliyet karı iyi gidiyor .
Tahvil borclanmalariyla ceki duzen veriliyor . Zoryeni temizlemisler . Buyuk ihtimal halka arz gelecek bence en gec 2025 sonunda .
Cunku 2025 e temiz sokmuslar zoryeni 230m usd tahvilini odemisler . Gecen sene ekimde .
Bilancolar geldikce bir yerde arz da olacaktir. Zaten basvuru yenilense anca ekime kdr uzar . Oyuzden basvuru tazelenebilir .
Onunda disinda bence olumsuz bir durum yok . Ceyreklik favok 2 milyar seviyesine oturmaya basladi . Olumlu bu ciro dussede favok iyi gidiyor.
Usd de sıkıntı olmazsa satis isleri borc azalimlari tahvil isleri vs bitince yepyeni bir zoren olacaktır.
Vergi geliri 4 milyar yazmis oda olmasa ceyreklik 8 milyar zarar gelecekti ama bu faaliyetten degl finansaldan. Duzelir bunlar
-
Hisseye gelince verirmi verir 3.30 lara deger veya 2.90 a uzatir . Yani yapack birsey yok. Oda firmanin kendi degeri.
Acikca zoryeni temizleyip bilancolarini duzgun hale getiriyorz demisler zaten .
Dunde yazdim jeotermal icin 600 m usd yatirim yapmis . Osmangazi ihalesi 2017 den beri 21 milyar para harcamis ort 1.5 milyar dolar.
Yani az gozunun onune bakarsa duzelir finansal tablo
-
Iligini somurdugu yatirimcinin beklentileri satin alarak yuzunu guldurebilir.
-
350 bin yatirimci varmis zorende . Baya yuksek. Ee bunlar zaten yillanmis . Asagi versende dur satip gideyim diyevek cinsde degiller. Artik olan olmus icerde kalmis kimi 5 yil kimi 10 yil 15 yildir icerde olan biliyorum .
Yani dedigim gibi en azindan faaliyet fena degil . Bir hazirlikda var . Beklentiyi satin almalı . Asagi vermekle cozum olmuyor malesef . Zaten fiyatin geberik . Bedellilerle bu piyasa degerine gelmis. Suan komik bir piyasa degerinde sirket bedelliye bulasmasa 1 milyar piyasa degerinde bile degildi suan .
Zulumdur bu.
Burayida okuduklarini biliyorum .
-

Originally Posted by
Şakir
350 bin yatirimci varmis zorende . Baya yuksek. Ee bunlar zaten yillanmis . Asagi versende dur satip gideyim diyevek cinsde degiller. Artik olan olmus icerde kalmis kimi 5 yil kimi 10 yil 15 yildir icerde olan biliyorum .
Yani dedigim gibi en azindan faaliyet fena degil . Bir hazirlikda var . Beklentiyi satin almalı . Asagi vermekle cozum olmuyor malesef . Zaten fiyatin geberik . Bedellilerle bu piyasa degerine gelmis. Suan komik bir piyasa degerinde sirket bedelliye bulasmasa 1 milyar piyasa degerinde bile degildi suan .
Zulumdur bu.
Burayida okuduklarini biliyorum .
Sayın Şakir yorumlarınız çok güzel okudum tşk ederim bilgi paylaşılınca güzeldir.Selamlar saygılar....
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri