Sayfa 690/718 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700 ... SonSon
Arama sonucu : 5739 madde; 5,513 - 5,520 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. AB Komisyonu, İlaç Tedarikinde Dışa Bağımlılığı Azaltmayı Planlıyor

Investing.com -- Avrupa Komisyonu, AB'nin antibiyotikler dahil temel ilaçlar için Çin ve Hindistan gibi ülkelere olan bağımlılığını azaltmayı amaçlayan planlarını açıkladı. Kritik İlaçlar Yasası olarak bilinen girişim, AB'de sağlık ve sağlık güvenliği açısından kritik kabul edilen yaklaşık 270 ilacın üretim tedarik zincirindeki kırılganlıkları ele almayı hedefliyor.

Yasa, AB hükümetlerini jenerik ilaçlar için ihaleleri sadece fiyata dayalı olarak verme geleneğini durdurmaya teşvik ediyor. Avrupalı jenerik ilaç üreticileri, bu uygulamanın Çin ve Hindistan'daki tedarikçileri kayıran bir fiyat rekabetine yol açtığını ve Avrupalı şirketlerin kaybetmesine neden olduğunu savunuyor. Sonuç olarak, AB ülkelerinden 11'inin sağlık bakanları tarafından yakın zamanda yayınlanan bir mektupta açıklandığı üzere, Avrupa'da kullanılan antibiyotiklerin aktif farmasötik bileşenlerinin %80'inden fazlası, başta Çin olmak üzere Asya'dan tedarik ediliyor.

https://tr.investing.com/news/stock-...r-93CH-3294434
    10. köyden yazıyorum.

2. bazı kağıtlara bakıyorumda bizimki kötünün iyisi görünüyor, bilançoların birçoğu sıkıntılı, nasıl herkes bu kadar zarar etmeyi başardı. borsadan soğuttular herkesi, yatırımcı sayısı bir daha 8 milyonları göremez. dönmemek üzeri gitti insanlar. zararı kurtaranlarda gidecek bir süre sonra.

3.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    bazı kağıtlara bakıyorumda bizimki kötünün iyisi görünüyor, bilançoların birçoğu sıkıntılı, nasıl herkes bu kadar zarar etmeyi başardı. borsadan soğuttular herkesi, yatırımcı sayısı bir daha 8 milyonları göremez. dönmemek üzeri gitti insanlar. zararı kurtaranlarda gidecek bir süre sonra.
    Bilançolara bakarsak evet daha kötüleri de var. Hisse performansı olarak bakıldığında daha kötü performans sergileyen sayılı şirket vardır muhtemelen. Yönetimin çabaları sonucu yatırımcılarının zararları derinleşmeye devam ediyor. Ne bilanço,ne konjonktür, ne faiz, ne borç, bence tablonun tek sorumlusu yöneticilerdir.
    Son düzenleme : kazanmaliyim; 12-03-2025 saat: 13:52.

4. Yatırımcı açısından olumlu sonuçlar doğuracak "şeyleri" yapmamakta ısrarlılar. Onları etik ilkelere uygun davranmaya davet ediyorum.

Sorumu yineliyorum bu şirkette yatırımcı lehine olumlu sonuçlara gebe hiçbir iş/işlem, sözleşme, anlaşma, buluş, ürün geliştirme, vs vs vs yapılmadı mı? Yapıldıysa neden yatırımcısından gizleniyor, yapılmadıysa neden yapılmadı? Borsasın da işlem gördüğün ülkede yatırımcılarını bilgilendirmek Meksika da göz damlası tanıtımı yapmaktan daha mı zor?

Faaliyet raporuna, bu sene 10 tane ilaç geliştirdik yazmak yetiyor mu?

akıllara durgunluk veren bir tavır.
    Son düzenleme : kazanmaliyim; 12-03-2025 saat: 14:10.

5. Kimya ve İlaç Sanayisi zorda: Almanya’da toparlanma gecikiyor

Alman Kimya Sanayi Birliği (VCI) 2025’e ilişkin üretim ve satış tahminleri raporunu yayımladı.

Buna göre, kimya-ilaç sektörü üretiminde bu yıl artış öngörülmüyor.

Birlik, sektörün satışlarının 2025’te yüzde 1 düşmesini beklerken, üretici fiyatlarının yüzde 1 gerileyeceğini tahmin ediliyor.

https://www.ekoturk.com/haberler/kim...nma-gecikiyor/

6.  Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    Kimya ve İlaç Sanayisi zorda: Almanya’da toparlanma gecikiyor

Alman Kimya Sanayi Birliği (VCI) 2025’e ilişkin üretim ve satış tahminleri raporunu yayımladı.

Buna göre, kimya-ilaç sektörü üretiminde bu yıl artış öngörülmüyor.

Birlik, sektörün satışlarının 2025’te yüzde 1 düşmesini beklerken, üretici fiyatlarının yüzde 1 gerileyeceğini tahmin ediliyor.

https://www.ekoturk.com/haberler/kim...nma-gecikiyor/
    Nüfusu azalan Avrupa da satışlar düşebilir. Alternatif pazar arayışı önemli, çin ve Hintlilere satsinlar.

7. Trump, İrlanda'yı ABD ilaç endüstrisini çalmakla suçluyor
    Donald Trump, İrlanda Başbakanı Micheál Martin ile yaptığı görüşmede İrlanda'yı, ilaç endüstrisini ve ABD'de ödemesi gereken vergileri çalmakla suçladı.

https://www.theguardian.com/world/li...081644636d6a01

ilaca gümrük vergilerini artırması söz konusuydu. trump gözü ilac endüstrisine dikmiş gibi görünüyor. bakalım ne tür gelişmeler olacak...
    10. köyden yazıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    Trump, İrlanda'yı ABD ilaç endüstrisini çalmakla suçluyor
    Donald Trump, İrlanda Başbakanı Micheál Martin ile yaptığı görüşmede İrlanda'yı, ilaç endüstrisini ve ABD'de ödemesi gereken vergileri çalmakla suçladı.

https://www.theguardian.com/world/li...081644636d6a01

ilaca gümrük vergilerini artırması söz konusuydu. trump gözü ilac endüstrisine dikmiş gibi görünüyor. bakalım ne tür gelişmeler olacak...
    gelecekte bir salgın daha gelirse sağlık kağıtlarına talep artar ama biz faydalanırmıyız bilemeyiz, şirket çıkıp şunu diyebilir salgına yönelik ilaç üretmiyoruz. devayı alan fon artık zamanı geldi, bu şirketi bırak artık.

Sayfa 690/718 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •