Sayfa 693/699 İlkİlk ... 193593643683691692693694695 ... SonSon
Arama sonucu : 5590 madde; 5,537 - 5,544 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. Bu yıl toplam kira geliri 360 milyon TLyi anca bulur. Oda faize gider. Yeni otelde bir gelir çıkmaz. Maldivler filan yalan dolan işler. Mal çakmak için çıkardıkları söylenti. Ben olumlu bir haber beklemiyorum. Çok fazla uğraşı verdim. Şirket hiçbir öneriye karşı değil gibi ama eyleme geçmeye karşılar. Yatırımcı lehine bir iş yapmayalım da şirket ne olursa olsun havasındalar.
    Çıkın yatırımcının karşısına şu kadar büyüme hedefi var, gelir şu olacak deyin ama yok, o kadar yönetim gideri, danışmanlık ve denetim faaliyeti sonucunda sonuç sıfır.
    Piyasa yapıcılık faaliyeti alın yok
    Hisse senedi primi getirin yok
    Sunum ve yatırımcı toplantısı yapın yok
    Atıl taşınmazları değerlendirirn yok
    Geri alım alım holdingden yok
    o yok bu yok ne var ...

Köprüden önce son çıkış avpgyo idi 40'larda o da kaçtı gitti.

Endeks düzeltmeye girsin. İyice bir bassınlar bu saatten sonra umrumda olmaz.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

2. Uygun fiyata attaşa otel yapacaklar 2030 kadar, ederinde kiraya verecekler mi? Soru işareti, finansal kaynak yaratma konusundaki uzmanlıkları 2.13 faizle eurobonda para yatırarak 2 yılda eldeki parayı hiç etmelerinden belli. Ertelenmiş vergi yükümlülüğü ve temettü turnusol kağıdı oldu. Bist 100 den atılmış, temettü ödemeyen ve geleceği ne olacağı belli olmayan bir şirket havası çizmekle meşguller.
    Bugünlük yeter sonra yine gelirim.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by ferden Yazıyı Oku
    Uygun fiyata attaşa otel yapacaklar 2030 kadar, ederinde kiraya verecekler mi? Soru işareti, finansal kaynak yaratma konusundaki uzmanlıkları 2.13 faizle eurobonda para yatırarak 2 yılda eldeki parayı hiç etmelerinden belli. Ertelenmiş vergi yükümlülüğü ve temettü turnusol kağıdı oldu. Bist 100 den atılmış, temettü ödemeyen ve geleceği ne olacağı belli olmayan bir şirket havası çizmekle meşguller.
    Bugünlük yeter sonra yine gelirim.

Sayın Ferden, mesaj kutusuna bakar mısınız

4. Şirket 2. Oteli açıkladıktan sonra yabancılar çıktı komple. Bunların yapmak istediği şeyi anladılar.

Sesli düşünüyorum, bilgisi olan biri varsa cevaplasın lütfen. şimdi yatırımcılar birleşip dava açsa

Attaş ile yapılan kira sözleşmesinin iptali ve adil değerinde kiralanması için ihaleyle yeni kiracı belirlenmesi talebiyle

Böyle bir hakkımız yok mu yatırımcı ortaklar olarak. böyle bir peşkeş çekme olamaz. Resmen attaş lehine bir sözleşme yapılmış

5. Turk Ticaret Kanunu hükümlerine göre bakmak lazım. Hakim ortaklığın kötüye kullanımı var mı?, yönetim kurulu üyelerinin görevini kötüye kullanıyorlar mi? Bunlar yoksa normal piyasa koşullarında makul düzeyinde kiralama yapıldıysa yapılacak bir şey yok.
    Bunun dışında mahkemeden özel denetim isteme hakkımız var diye hatırlıyorum. Bunun için hukuki destek almak gerekiyor.
    Yasal şirketine yapılacak çok fazla bir şey yok, imtiyazlı hissseler ve oy çoğunluğu onlarda.

6. Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

7. Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

8. 2026 yılında Bodrum hillside %85 doluluk ile 943 milyon TL brüt kar tahmini,

2026 yılında hillside Gündoğan %60 doluluk ile 799 milyon TL brüt kar tahmini,

bulunuyor. Yani yeni otel için brüt kar %85 doluluk için 1,1 milyar TL tahmini olması gerekiyor. Yani kağıt üzerinde burası bir Bodrum Hillside kadar gelir yaratması beklenir. Normal şartlarda.
    Bunlar brüt kar olup, kira için; sabit kira artı belli bir oran sonrası yarı yarıya olacak. Birinden 8 milyon dolar kira gelecekse diğerinde 9 milyon dolar kira gelir.

Özgür beyin dediği gibi 8-10 milyon dolar kira beklentisi var. 16-20 milyon arası her iki otelin kirası olur. 570-720 milyon TL arası bir kira eder bugün için; kötü piyasa koşullarında 10 kira çarpanı için 5,7 milyar TL piyasa değeri, iyi piyasa koşullarında 20 kira çarpanı için 14,4 milyar TL piyasa değeri yapar.

Piyasanın gelir ve varlık tarafını ne oranda değerleyeceği, taşınmazların kalitesine ve beklentilere göre değişiklik gösterecektir.

İlave aksiyon gerekiyor. Turizm dışında yatırım dönüş hızı yüksek depolama ve lojistik yatırımlarına yönelmeleri gerekiyor. Soğuk depolama ve e-ticaret depo üstleri gibi ama nerede o vizyon.
    Son düzenleme : ferden; 13-03-2025 saat: 19:33.

Sayfa 693/699 İlkİlk ... 193593643683691692693694695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •