Sayfa 695/701 İlkİlk ... 195595645685693694695696697 ... SonSon
Arama sonucu : 5601 madde; 5,553 - 5,560 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. Son kullanılan 30 milyon euro kredinin geri ödemesi 5 yıl vadeli her 6 ayda bir ödemeli toplamda 40 milyon euro olarak ödenecek.
    Şirket ilk kullandığı 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli kredinin 624 milyon tl karşılığında Kalkınma Bankası'na iki katı teminat göstermişti. 2022 yılında açıklanan turizm teşviği kapsamında alınmıştı. O dönemki faiz oranları %12 seviyesindeydi, belli kriterlere bağlı olarak 500 puana kadar daha kredi oranları düşürülebiliyordu. Sonra bilançoda gördük ki kullanılan bu kredi değişken faizli imiş.

Neticede bu şirket senede 8 milyon euro kredi ve tl bazında aldığı krediyi ödeyecek. Açıkçası çok fazla bir temettü dağıtacağını düşünmüyorum önümüzdeki birkaç yıl.

otel inşaatında çalışan işçileri takip ediyorum sosyal medyada birkaç tanesiyle de yazıştım hatta otel şantiyesini ziyaret ettim. Onlarla konuşmalarım ve kendi gözlemlerim ışığında otelin 2025 yılında açılma ihtimali '0'.

Dolayısıyla otel inşaatı önümüzdeki dönemde para yemeye devam etmekle beraber, Hillside gelirleri de Bodrum projesi için kullanılan kredilerin geri ödemesinde kullanılacak.

2. Önümüzdeki ay itibariyle bu şirkette yatırımcılığımın 9. yılı dolacak. Defalarca genel kurullara gittim. Geçmişte açıkladıkları yatırım haberleri, atılan KAP haberleri falan tamamen şirketin aleyhine, şirketin içini boşaltmak üzerine;

ALKENT 2000 projesinde 12 adet villanın 12 milyon lira civarına ismi açıklanmayan biri yada birilerine satılması
    Rusya'daki Mosalarko alımı
    Sabiha Gökçen kenarında 100 dönüm arazinin gyo tarafından holding tarafına satılması, hiçbir işe yaramayan Maslak arsasının holding tarafında gyo tarafına satılması
    Yapılacağı söylenen ama yapılmayan Maldivler, Kıbrıs otel projeleri, Orhanlı proje yatırımı vb.

Tüm bunlar son 10-15 yılda KAP haberleri ve yöneticilerin webinar, TV kanalllarında söylediklerinden derlediklerim.

Şirket 1996 yılında halka arzında 3.96 PD/DD oranıyla halka arz oldu, aradan 30 yıl geçti şimdi 0,5 in altında.
    Ama bu şirketin çok sadık yatırımcıları var, televizyon kanallarında sosyal medya mecralarında çocukları torunları için tek hisse olarak biriktiren stratejistler, önerdiği hisseler konkordato ilan eden üniversite hocaları, kendini iyi teknikçi zanneden aracı kurum çalışanları

3.  Alıntı Originally Posted by herboydalan Yazıyı Oku
    Önümüzdeki ay itibariyle bu şirkette yatırımcılığımın 9. yılı dolacak. Defalarca genel kurullara gittim. Geçmişte açıkladıkları yatırım haberleri, atılan KAP haberleri falan tamamen şirketin aleyhine, şirketin içini boşaltmak üzerine;

ALKENT 2000 projesinde 12 adet villanın 12 milyon lira civarına ismi açıklanmayan biri yada birilerine satılması
    Sabiha Gökçen kenarında 100 dönüm arazinin gyo tarafından holding tarafına satılması, hiçbir işe yaramayan Maslak arsasının holding tarafında gyo tarafına satılması
    Yapılacağı söylenen ama yapılmayan Maldivler, Kıbrıs otel projeleri, Orhanlı proje yatırımı vb.

Tüm bunlar son 10-15 yılda KAP haberleri ve yöneticilerin webinar, TV kanalllarında söylediklerinden derlediklerim.

Şirket 1996 yılında halka arzında 3.96 PD/DD oranıyla halka arz oldu, aradan 30 yıl geçti şimdi 0,5 in altında.
    Ama bu şirketin çok sadık yatırımcıları var, televizyon kanallarında sosyal medya mecralarında çocukları torunları için tek hisse olarak biriktiren stratejistler, önerdiği hisseler konkordato ilan eden üniversite hocaları, kendini iyi teknikçi zanneden aracı kurum çalışanları
    Sayın herboydalan, çok değerli bilgiler. Holdinge bağlı şirketlerde bu alengirli işler dönüyor. Ülker'de yaşadım, Yıldız Holding 3 yıl önce 200 milyon özkaynağı olan şirketi Ülker'e 3 milyara iteledi. Orge'de 4 yıl önce patronun sürekli tv'lere çıkıp yalan söylemesi, yüzünden ortaklığımı bitirdim. Biri 9 kat gitti diğeri 15 kat gitti.

Holdinge bağlı şirket almamak gerekiyornuş demek ki. YGYGO, PAGYO, AKMGYO, AVPGY, OZKGYO, RYGYO ve listede başlarda yer alanlar gibi şirketlerde bulunmak gerekiyormuş.

Holding bu verdiği zararları telafi eder mi? Hiç sanmıyorum. Değerli olanı alıp çöp olanı itelemek gibi bir alışkanlıkları var.

Yüksek temettü veren şirketlere orta ve uzun vadede analiz yaparak geçmek gerekiyor. Bunlar sorumsuz ve kötü niyetli hareket ediyorlar. Ticarette söz namus olmalı. Birileri malı çıksın diye manipülatif haber yapıyorlar.

"Ama bu şirketin çok sadık yatırımcıları var, televizyon kanallarında sosyal medya mecralarında çocukları torunları için tek hisse olarak biriktiren stratejistler, önerdiği hisseler konkordato ilan eden üniversite hocaları, kendini iyi teknikçi zanneden aracı kurum çalışanları " Burası önemli bir konu, insanları bilinçli yönlendirip mal taşıttırıyorlar. Ne zaman satacak olsan karşına çıkıyor adamlar. Psikolojide uzman görüşü iknada etkili bir yöntem.

Önümde tüm GYO şirketleri var. Hangileri toplam varlıklarında ne kadar kar ve nakit yaratıyor, görüyorum. Bugün için bunun hiçbir şansı yok. Anca spek hareketi beklenecek yada beyefendilerin gönlü olur şapkadan tavşan çıkartırlar ise bir şeyler olur. Yoksa orta vadede pek parlak değil.

Bu tahtanın piyasaca bilinen bir speği var. Patrondan ne zaman işaret fişeğini alırsa aksiyona başlar. Yoksa değerleme, bilanço işin hikayesi. Daha önceleri iyi bilançoları ve temettüleri aşağı bastılar. Şimdi basacak bir şey kalmadı.
    Son düzenleme : ferden; 14-03-2025 saat: 00:14.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by herboydalan Yazıyı Oku
    Önümüzdeki ay itibariyle bu şirkette yatırımcılığımın 9. yılı dolacak. Defalarca genel kurullara gittim. Geçmişte açıkladıkları yatırım haberleri, atılan KAP haberleri falan tamamen şirketin aleyhine, şirketin içini boşaltmak üzerine;

Peki bu al gülüm olaylarını denetleyen SPK gibi kurumlar olması gerekmiyor mu, biz mi kurumları harekete geçirmeliyiz soruşturma, denetim açıklama istemek için. Oh ne ala holding işine yarayanı alsın yaramayanı satsın. Kasa her zaman kazanır mantığı. Attaş'a peşkeş çekerler yeni oteli de. Bu göz göre göre yapılabilecek şeyler mi. Borsaya kote bir şirket için yatırımcısının hakkını koruyacak maddeler yok mudur? Bu gibi durumlar için fikri olan yazabilir mi lütfen

5. Bir ALGYO bu sektörde.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by ferden Yazıyı Oku
    Bu ülkede SPK filan yok, birileri talimat verirse soruşturma açarlar. ALGYO tahtasında yıllardır karşılıklı 15-20 aracı kurum üzerinde
    ve bilinen robot destekli aracı kurumlar manipülasyon yapıyor. SPK bunu bile görmüyor. Anca sosyal medyada adam kovalıyorlar. 300 bin takipcili hesaplar hisse yazıyorsa zaten bu manipülasyona girer bunun için bile bir düzenleme yapacak düşünce yok. Anca bizi patronlara soydururlar.
    Adalet mekanizmaları resen değil talimatla çalışıyor. Mafya, siyaset, ticaret iççice girmiş durumda, kimi kime şikayet edeceksin. Şikayet edeni mahkum eder, bu sistem.
    Herkes kötü niyetli diye biz iyi insan olmaktan vazgeçersek,
    Adalet yok diye adaleti aramaktan vazgeçersek,
    SPK yok diye bu konuda tek yetkili kurumdan vazgeçersek işte o zaman kaybetmiş olmaz mıyız Sn. Ferden. Yatırımcılar bunların insafına kalmamalı böyle haksız bir durumu hak etmiyoruz kaderimize terkedilmiş olmak kanıma dokunuyor

7. Örnek Kasasında 3 milyarı olan yeni gimat gyo yarın hisse başı 7 tl verecek. Ödenmiş sermayesi 240 milyon TL. Kasadaki paranın yarısını dağıtacak. Helal olsun adamlara kiraları toplamış değerlendirmiş, yatırımcısına her yıl olduğu gibi fazlasıyla dağıtıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by Gate74 Yazıyı Oku
    Herkes kötü niyetli diye biz iyi insan olmaktan vazgeçersek,
    Adalet yok diye adaleti aramaktan vazgeçersek,
    SPK yok diye bu konuda tek yetkili kurumdan vazgeçersek işte o zaman kaybetmiş olmaz mıyız Sn. Ferden. Yatırımcılar bunların insafına kalmamalı böyle haksız bir durumu hak etmiyoruz kaderimize terkedilmiş olmak kanıma dokunuyor
    Ben alenen TV programında başka bir şirket patronun manipülasyonunu şikayet ettim. Sonuç şirketi uyarmışlar. Bir sayfa kap açıklaması gönderdiler.

Soruşturma açılması için makul şüphe, ceza almaları için maddi kanıt lazım. Bireysel yatırımcılar hangi araçlarla bunları elde edebilecekler. Batan onca şirket var. Yatırımcı parasını kurtarabilmiş mi? Tabi ki hayır. Türkiye'de etkin piyasa olamaz. Borsa üç beş bıyıklı spekülatörün elinde oyuncak. Bankof sığ tahtada neden robot çalıştırır. Para kazanmak için değil, büyük olasılık manipülasyon yapıyordur.

Algoritmik işlemler ile ilgili bir düzenleme var mı yok. Tebliğe göre bakarsak robot işlemleri tümden manipülasyon tanımına uygun. Neden göz yumuluyor. Derinlik olsun diye.

Neyse bugünlük bu kadar yeter.

Sayfa 695/701 İlkİlk ... 195595645685693694695696697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •