Sayfa 489/1003 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589989 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 3,905 - 3,912 arası.

Konu: Viop LXIII

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Tamam, benimkileri beğenmedin..

Sende var mı paşam,denenmiş,10 yıldan fazladır rüştünü ispatlamış bir yöntemin-tecrüben.

Biz fakirlere ışık tutsan...

sp500 diyorum,yok diyorsun..demek ki paranoyak olan benim.2009 krizinde BIST100,10000 kaplan iken 57.000 den 21.000e indik.Halbuki bu bizimle ilgili değildi.

10 yılda bir gelir ama ADAMA KODUMMU oturtur.

Vereceğin her türlü tecrübeye açığız burada mütalaa edelim...
    Yazdım bozkurt a cevap olarak. Fiyat her zaman herşey demek değildir. Önemli olan büyük eller mal topluyor mu. Hisseler piyasadan çekiliyor mu. Alıcılar insider mi ? Bir beklenti ile mi alıyorlar. Ne beklenti var. ? Al adam petkm yazmış. Ucuz mu. Ucuz. Aç dolar grafiğini 20 senedir aynı. 2 sene önce de 18 senedir aynı idi. Aldın ve battın. tkfen demişsin dememişsin başka ne demişsin ne dememişsin belki 10 hisse dedin şimdi tutup 1.5 sene önceki bir hisseyi çıkarıyorsun ( o da son 1 ayda yaptı hareketini)
    açıkcası takip etmedim. Ama fiyat miyat dediğin şeyler çok acemice. Hele borsada para kazanmak çok kolay lafın tam ama tam manası ile komedi. Para kazanmak kolay tabi. 1-2 tutar. dün tabandan aldın al bugün yüzde 7 falan ok. Ama bunu genele yaymak buradan devamlı para kazanmak .O işin matematiği psikolojisi şusu busu. Saymakla bitmeyecek bir olgu için. çok kolay çok kolay sizde yapabilirsin lafı. Ucuz detarjan reklamı gibi oluyor kusura bakma.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Yazdım bozkurt a cevap olarak. Fiyat her zaman herşey demek değildir. Önemli olan büyük eller mal topluyor mu. Hisseler piyasadan çekiliyor mu. Alıcılar insider mi ? Bir beklenti ile mi alıyorlar. Ne beklenti var. ? Al adam petkm yazmış. Ucuz mu. Ucuz. Aç dolar grafiğini 20 senedir aynı. 2 sene önce de 18 senedir aynı idi. Aldın ve battın. tkfen demişsin dememişsin başka ne demişsin ne dememişsin belki 10 hisse dedin şimdi tutup 1.5 sene önceki bir hisseyi çıkarıyorsun ( o da son 1 ayda yaptı hareketini)
    açıkcası takip etmedim. Ama fiyat miyat dediğin şeyler çok acemice. Hele borsada para kazanmak çok kolay lafın tam ama tam manası ile komedi. Para kazanmak kolay tabi. 1-2 tutar. dün tabandan aldın al bugün yüzde 7 falan ok. Ama bunu genele yaymak buradan devamlı para kazanmak .O işin matematiği psikolojisi şusu busu. Saymakla bitmeyecek bir olgu için. çok kolay çok kolay sizde yapabilirsin lafı. Ucuz detarjan reklamı gibi oluyor kusura bakma.
    Bunu söyleyen 2-5 yıllık borsacı olsa haklısın.25 yıldır bistte ve 18 yıldır viobda(aktif) işlem yapan birisi söylüyorsa,bence güvendiği yöntem vardır derim.

-Hissenin toplandığını(takas-pasta vs) asla bilemezsin.Bununla ilgili defalarca çalışma yaptık.Ben hiç kimse net bir sonuca varmadı.Adamlarda her türlü ali-cengiz oyunu var.Bu toplanma-para girişi olayı borsaya ilk girenlerin ,bir halt sandıkları olaydır.

-PETKİM ve değerli varlılarda sinüs grafiği vardır.Bizim borsamız uzun vadeli borsa değildir.en fazla 24 aylık alırsın ve satarsın.PETKM bile bu dalga hareketini defalarca yapmış.Diplerden %400 çıkıp -inmiştir.

-Ben zaten 10 hisse;3-4 sektörden oluşan portföy yaparım.Burada yazdığım hisseler 12 ayda 5 i geçmez.

Dediğim gibi hiç bir stratejin yok..OLMAYACAKLARI YAZMIŞSIN.Yöntem ise;bir hükümdür ve olacaklar yazılmalı.

Burada psikoloji devreye girer.VİOBDA 3 kere battım.Battıktan sonra hep dediğim''VİOB KUMARDIR-KİMSE KAZANAMAZ''

Ama tecrübe ve sistemden sonra kazanmaya başlayınca''viobda bedava para var.ne mükemmel varlık.düşerkende para kazanıyorsun...'' diyordum.

3. burda yanlış olan para kazanmak kolay.aslında tersi bi durum var.para kaybetmek kolay.büyük para küçük parayı her daim yenmiştir.kumarhane de kar ettinmi tamah etmeyi bilmek,iş terse gidince hırs yapmamak,kol kesmek yani stoplos hayat kurtarır. bistek game özet geçtim.

4. Mesela Basit 1 şekilde şindi bist 10 bin üstüne çıktı
    Şak diye 11350 den lönkü yapuşturduk
    Diyelim
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    PETKM...1.40 doları görmüşken şimdi 0.45 dolarda...12 yıllık dibinden %10 uzakta.
    1 milyar dolarda işlem görüyor.Sadece limanını satsan bu kadar eder.dev bir şehir gibi tesisleri var.

Fiyatta OKULLU denilen zattan dolayı baskı var.NEREYE KADAR BASKILAYACAK...

Benim vadem böyle ,dip ve değerli şirketlerde 2 yıldır.Eğer,MESELA; 2 yılda 200.000 dolarınız 600.000 dolar olacaksa(bunun gibi 10 hisseye 200 k dolar yatırıldığını düşünün).ANKARADA bir ev 3 ev olacaksa..

Beklemekle ilgili problemim yoksa...Borsa olmadan çorbanız kaynıyorsa...

BEN ŞAHSEN BEKLERİM..

6. Şindi diyelim ki 10bin altına indi ve biz yine şak diye 11350 den şortu yapuşturucaz, tamamen duygusuz robot gibi, kural çok basit olay tamamen teknik
    Hamdım Piştim Yandım

7. bugün artı kapatırsa büyük başarı olur..
    hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Neyse dayular.Bu gün çok konuştum..ADİOS....

Sayfa 489/1003 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •