Mansur Yava
@mansuryavas06
5d
stanbul Bykehir Belediye Bakanmz, yol arkadam Sn. Ekrem mamolu’nun hukuka ve tm mevzuata uygun diplomasnn iptal edilmesine ilikin karar sonras Trkiye demokrasisi maalesef bir baka evreye gemitir.
Hatrlatmak gerekir ki stanbul Bykehir Belediye Bakanmz Ekrem mamolu, partimizin cumhurbakan adayn belirleme yetkisine anayasal olarak sahip TBMM Grubumuzun byk ounluunun verdii imzalarla; Parti Meclisimizin Cumhurbakan adaymz belirlemek iin yntem olarak ngrd n seime katlma hakk elde etmitir.
Demokrasiye uygun olmayan bir biimde rakipleri devreden karmak ncelikli olarak Trkiye’ye ve on yllarca yl kurumsallatrmaya alt demokrasisine yaplabilecek en byk ktlktr. Ekrem mamolu’nun diplomasnn iptali; Hukuki istikrar, hukuk devleti ilkelerine aykrdr. Buna izin vermek bu lkeye ve demokrasisine yaplan en byk ihanettir.
stanbul niversitesi’nin bugn verdii karara kar tm hukuki srecin iletileceini ve Genel Merkezimiz nclnde Anayasa’y yok sayan, hukuku ayaklar altna alan bu karara kar gereken admlarn atlacan herkesin bilmesini isteriz.
mamolu’nun hukuk ve demokrasi d bir zorlama ile adaylk hakknn elinden alnmasna sessiz kalacamz ya da bundan holanacamz kimse dnmesin.
Ben Ekrem Bakanmza yaplan bu hakszl kabul etmiyorum.
Tm bu hukuki ve siyasi srecin her dakikasnda Ekrem Bakanmzn yannda olacam, bylesine hukuksuz bir srete daha nce l masada ifade ettiim “Cumhurbakanl adaylm gn gelince deerlendireceim” kararm, bu hukuksuzluk ortadan kalkana kadar ASKIYA alacam da kamuoyuna ilan ediyorum.
Ayrca, yaanan tm adaletsizliklere ve demokrasi d mdahalelere kar sessiz kalmayacaz. En gl mcadeleyi de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, milletvekili grubumuzla, il bakanlarmzla, rgtmzle, belediye bakanlarmzla, tm yelerimizle ve demokrasiye inanan tm yurttalarmzla vereceimizden kimsenin de phesi olmasn.
CHP iindeki dayanma duygumuzu ise kimse kmsemesin ve bizlerin, en byk makamlar karsnda bile bu birliktelii kaybetmeyeceimizi unutmasn. Hele, ‘selden ktk kapmaya’ alanlarla bizleri ayn tutmaya kalkmasnlar.
Trkiye’de hukukun stnlne glge dren her admn karsnda olmaya, adalet ve demokrasi mcadelesini srdrmeye devam edeceiz. Ekrem bakanm; hakl mcadelenizin sonuna kadar yannzdayz.
@ekrem_imamoglu

Yer mleri