Sayfa 2409/2455 İlkİlk ... 14091909230923592399240724082409241024112419 ... SonSon
Arama sonucu : 19637 madde; 19,265 - 19,272 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

https://ibb.istanbul/gundem/haberler...r-ve-gercekler

DEMOKRASİYE DARBE! YALANLAR VE GERÇEKLER

"YALAN: "Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. üzerinden usulsüz ihaleler yapıldı, bazı kişilere özel işler verildi; projeler ya tamamlanmadı ya da yarım bırakıldı."

GERÇEK: Her iki İBB iştirak şirketi de defalarca Sayıştay denetiminden geçmiştir. Müfettişlere tahsis edilen odalar sürekli dolu olmuş, yapılan tüm incelemelerde herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemiştir. Açık hava reklam mecralarına ilişkin ihaleler, hizmet alımları ve sözleşmeler defalarca denetlenmiştir. Mülkiye ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan ayrı incelemelerde de herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır.

ANCAK; Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla kendisinden önceki dönemle ilgili yapılan iç denetimler sonucunda tespit edilen yüzlerce milyar TL'lik usulsüzlük dosyalarına, İçişleri Bakanlığı tarafından el konulmuştur. Bu dosyalar, İBB'ye ait arazilerin düşük bedellerle belli kişilere satılıp, sonrasında yüksek fiyatlarla İBB tarafından tekrar satın alınması, kişilere özel milyon dolarlık burslar, özel araç tahsisleri ve siyasi faaliyetlerde yapılan harcamaları gibi yolsuzluklar içermektedir. Ancak bu dosyaların akıbeti halen bilinmemektedir."

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM EDİLDİ YALANI

YALAN: "Terör örgütüne yardım edildi, örgüt mensupları ve sempatizanları İPA ve BİMTAŞ bünyesinde işe alındı".

GERÇEK: Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB, bu tür suçlamalarla daha önce de karşı karşıya kalmış, tüm yargı süreçlerinden aklanarak çıkmıştır. İBB'de "700 terörist var" iddiası öne sürülmüş, ancak bu kapsamda sadece 41 kişi yargılanmış ve tamamı beraat etmiştir. Dönemin İçişleri Bakanı, bu iddiaları "Siyasi olarak yapmak zorundaydık" diyerek itiraf etmiştir. İBB'de işe alımlar, büyük bir titizlikle yürütülmekte olup, adaylardan yalnızca sabıka kaydı değil, güvenlik soruşturması da talep edilmektedir. Valilik onayı olmadan hiçbir personel işe alınmamaktadır.

https://www.tbmm.gov.tr/sandalyedagilimi
    Meclis aritmetiginde 600 koltuktan 134ü chp 28i ise iyip şeklinde anayasa değişikliğini referanduma götürmeden geçirmek için 400 mv lazım ki hdp ve kilicdaroglunun bol keseden dağıttığı 40 mv iyipartinin tepeden inme listeyle yaptığı milletvekilleri eklenince bu sayıya ulaşılıyor
    2023 seçimlerinde en azından mecliste 200 milletvekili alacak listeler aday gösteriseydi şu an chp olmadan anayasa değişmeyeceği için bu kadar otoriterlesme olmazdı o dönemde chpnin Atatürk milliyetçiliği çizgisinden kopmamasi gerektiğini açık açık belirtmiştik ancak chp yönetimi hdp çizgisinde hatta iktidar çizgisinde olan milletvekili adaylarını daha makbul görmüştü ... bilemiyorum belki de butun siyasi aktorlerin amaci zaten bu sonuca ulaşmaktı biz halk olarak habersizdik .. ama artik zarlar atildi bence geri dönüş olduğunu düşünmüyorum
    Son düzenleme : HATAKE; 21-03-2025 saat: 09:36.
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://ibb.istanbul/gundem/haberler...r-ve-gercekler

DEMOKRASİYE DARBE! YALANLAR VE GERÇEKLER

"YALAN: "Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. üzerinden usulsüz ihaleler yapıldı, bazı kişilere özel işler verildi; projeler ya tamamlanmadı ya da yarım bırakıldı."

GERÇEK: Her iki İBB iştirak şirketi de defalarca Sayıştay denetiminden geçmiştir. Müfettişlere tahsis edilen odalar sürekli dolu olmuş, yapılan tüm incelemelerde herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemiştir. Açık hava reklam mecralarına ilişkin ihaleler, hizmet alımları ve sözleşmeler defalarca denetlenmiştir. Mülkiye ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan ayrı incelemelerde de herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır.

ANCAK; Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla kendisinden önceki dönemle ilgili yapılan iç denetimler sonucunda tespit edilen yüzlerce milyar TL'lik usulsüzlük dosyalarına, İçişleri Bakanlığı tarafından el konulmuştur. Bu dosyalar, İBB'ye ait arazilerin düşük bedellerle belli kişilere satılıp, sonrasında yüksek fiyatlarla İBB tarafından tekrar satın alınması, kişilere özel milyon dolarlık burslar, özel araç tahsisleri ve siyasi faaliyetlerde yapılan harcamaları gibi yolsuzluklar içermektedir. Ancak bu dosyaların akıbeti halen bilinmemektedir."

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM EDİLDİ YALANI

YALAN: "Terör örgütüne yardım edildi, örgüt mensupları ve sempatizanları İPA ve BİMTAŞ bünyesinde işe alındı".

GERÇEK: Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB, bu tür suçlamalarla daha önce de karşı karşıya kalmış, tüm yargı süreçlerinden aklanarak çıkmıştır. İBB'de "700 terörist var" iddiası öne sürülmüş, ancak bu kapsamda sadece 41 kişi yargılanmış ve tamamı beraat etmiştir. Dönemin İçişleri Bakanı, bu iddiaları "Siyasi olarak yapmak zorundaydık" diyerek itiraf etmiştir. İBB'de işe alımlar, büyük bir titizlikle yürütülmekte olup, adaylardan yalnızca sabıka kaydı değil, güvenlik soruşturması da talep edilmektedir. Valilik onayı olmadan hiçbir personel işe alınmamaktadır.
    Bu kadar mercek altında olan bir adamın bahsedilen şeyleri yapması imkansız.

Bu yüksekten atma haberler tamamen insanların kafasında "yoksa bilmediğimiz bir şey mi var", "ben de olanları desteklemiyorum ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler" düşüncesi oluşturmak için yapılıyor.

Çünkü,

"Yalan ne kadar büyük olursa inananlar o kadar çok olur”
    Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

https://www.bloomberght.com/tahvil/tr-10-yillik-tahvil

Salı günü 100 bin TL'lik 10 yıl vadeli bir tahvili piyasadan 8345.6 TL ile satın alabilirken ,fiyatı Perşembe günü 6447.9 TL'ye düştü.

5. deniz hocam MB için 20 milyar dolar sattı lafları geziyor. Dün bir yazıda okudum 370 milyon dolar rakamı vardı. Nedir gerçek.? Son veriyi paylaşmışsınız ama geriye doğru gittim bir önceki MB verisini bulamadım.

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.bloomberght.com/tahvil/tr-10-yillik-tahvil

Salı günü 100 bin TL'lik 10 yıl vadeli bir tahvili piyasadan 8345.6 TL ile satın alabilirken ,fiyatı Perşembe günü 6447.9 TL'ye düştü.
    PPF ler içindeki zorunlu devlet tahvili yüzünden getiriler düştü.

PPN (NUROL PORTFÖY PARA PİYASASI (TL) FONU)

Son düzenleme : tantrum; 21-03-2025 saat: 11:30.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    PPF ler içindeki zorunlu devlet tahvili yüzünden getiriler düştü.

PPN (NUROL PORTFÖY PARA PİYASASI (TL) FONU)

https://www.bloomberght.com/tahvil/faiz

Fon 100 bin tl'lik 2 yıllık tahvili Salı günü 53279 tl'ye almışken şimdi piyasa değeri(%42.5 faizde) 49246 TL'ye düştü.
    Bir yatırımcı bir fon almak istediğinde istediğini alabiliyor olmalı,fonun içine zorunlu devlet tahvilini de sokmak ne demek oluyor!..

8. https://x.com/ensonhaber/status/1902969745000825174

Rasim Ozan Kütahyalı:

"Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanacak. Bunlar şüphe olmayan bilgiler.

CHP yeniden yapılandırılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları yeniden CHP'ye gelecekler."

Sayfa 2409/2455 İlkİlk ... 14091909230923592399240724082409241024112419 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •