defansifliğimin nedeni imamoğlu değil borsanın temel olarak yükselmesini destekleyecek neden olmamasıydı. Daha öncede yazmıştım 2025 3.çeyrekten önce bilanço düzelmesi beklemiyorum diye.Şimdi bu durum 1-2 ay daha devam ederse bilanço düzelmeleri daha ileri tarihe kayar. ve son gelişmelerden sonra mevduat ve ppf daha cazip hale geldi.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Ben imamoğlu olaynın patlayacağını öngördüm..Ama heralde kendim bile inanmamışımki hisselerden çıkmadım.. Yani düşünmek farklı yapmak çok farklı..![]()
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaşlar merhaba.
OKS'de riskli portföy oluşturuyordum şimdiye kadar ve seçenek çoktu...
Temmkinli-nisbeten garantili ye dönmek istiyorum ama fon bulmakta zorlanıyorum.
Bulabildiğim fon sadece VED,
başka alternatifler var mıdır acaba, araştıran,bilgi sahibi olan var mı
Başka alternatif yok. Oks de az riskli riskli ve çok riskli kategoride 4 farklı değişken fon var. Uzun vade en az 10 yıl beklerim derseniz Agresif değişken fonu seçin. Kısa vade kalacam yakında 6ay içinde emekli olup çıkacağım diyorsanız temkinli değişken yada bu VED de kalabilirsin bu da muhafazakar değişken fonmuş.
Başkada fon yok ilk girerken başlangıç yada standart fonlar var genelde mevduat ağırlıklı. Aslında oks de agresif değişken fon dışında hiçbir fona yatırım yapmamak lazım. Uzun vadede bu fonlarda kalırsan enflasyon üstü getirin olur. Gel gör ki bu agresif fonlardaki yatırımcı sayısı çok çok düşük. 8 milyon yatırımcı var oks de bu agresif fonlarda 20bin-30bin kişi var sadece. Kimsenin bilgisi yok. Sanırım bu sistemi kuranlarda bu bilgisizliği bildiği için bundan faydalanıyolar. İnsanlarının çoğunun parası enflasyonda eriyor malesef. Emelilik şirketleride fon yönetim ücretleri sayesinde köşeyi dönüyor.
Maalesef....
Durum bu dönemde sıkıntılı...
mevduat kadar getiri sağlayabilsek yetecek...
Başlangıç fonuna geçtim(Çok uzun olmayan bir süreliğine).
Ne günlere kaldık,başa döndük...
Çok mu karamsarım bilemiyorum ama önümüzdeki birkaç yıldan pek ümitli değilim.-İnşallah yanılırım.-
Akbank serbest para piyasası likit fon PUR
Ortalık toz duman en iyisi bu bence..
Yer İmleri