2004 yılında 57 bin tl ile ev aldım. Geçen merak ettim aynı tarihte FROTO alsaymışım ne olurdu acaba diye. oturdum 1 saat çalıştım.
kapanış fiyatlarını Borsa istanbul günlük bültenlerinden bulup çıkarmak zaman aldı.hesap yöntemim şu oldu:
kapanış fiyatlarından alım yaptım. temettü verdikleri tarihte hesaba yattığı günün akşamı aynı tutarda hisse senedi alındı. Bölünmeler hesaba katıldı. Anlayacağınız gerçek işlemler 20 sene geriden yapıldı.
(Teknikçiler bakar ya açar grafiği şu şurdan şöyle kaysa, şu şurdan dönse, şu mum ....sıının ...d.tüne girse vb.)
Neyse konumuza dönelim:
işlem tarihi ---- Kapanış fiyatı --- Alınan Tutar TL --- Alınan Lot sayıs
15.12.2004 -------- 10,7 ------- 57.000,00 ------
5.327,10
5.327 lot ile başlayan 20 yıllık serüven sonunda portföyüm
27.537,43 lota ulaşıyormuş. hiç ekstra para koymadan sadece temettüler yattığında kapanış fiyatından hisse alındığında ulaşılan lot sayısı(bedelsizlerde dahil). 2024 yılında toplam 1.127.000,-TL temettü geliri almış olacaktım.
..deli saçması grafiklerle sabahtan akşama kadar sigara, o grafik senin, bu grafik senin sağlığımı kaybetmekten başka bir işe yaramayan ziyan zamana acıyorum. kısa vadede Piyasayı 1 yenersin 2 yenersin ama sonuç negatif toplamlı bir oyun olur senin açından uzun vadede. Hadi bakalım temettü türkiyede olmazcılar, 20 seneye kim öle kim kalacılar saldırın

edit: aldığım ev şu anda 4.5 milyon TL, kiraya masrafına 1 ev verelim....
Yer İmleri