Bu son geliþmelerden sonra yatýrým açýsýndan zor günler biz yatýrýmcýlarý bekliyor olabilir.
Bu son geliþmelerden sonra yatýrým açýsýndan zor günler biz yatýrýmcýlarý bekliyor olabilir.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
2004 yýlýnda 57 bin tl ile ev aldým. Geçen merak ettim ayný tarihte FROTO alsaymýþým ne olurdu acaba diye. oturdum 1 saat çalýþtým.
kapanýþ fiyatlarýný Borsa istanbul günlük bültenlerinden bulup çýkarmak zaman aldý.hesap yöntemim þu oldu:
kapanýþ fiyatlarýndan alým yaptým. temettü verdikleri tarihte hesaba yattýðý günün akþamý ayný tutarda hisse senedi alýndý. Bölünmeler hesaba katýldý. Anlayacaðýnýz gerçek iþlemler 20 sene geriden yapýldý.
(Teknikçiler bakar ya açar grafiði þu þurdan þöyle kaysa, þu þurdan dönse, þu mum ....sýýnýn ...d.tüne girse vb.)
Neyse konumuza dönelim:
iþlem tarihi ---- Kapanýþ fiyatý --- Alýnan Tutar TL --- Alýnan Lot sayýs
15.12.2004 -------- 10,7 ------- 57.000,00 ------ 5.327,10
5.327 lot ile baþlayan 20 yýllýk serüven sonunda portföyüm 27.537,43 lota ulaþýyormuþ. hiç ekstra para koymadan sadece temettüler yattýðýnda kapanýþ fiyatýndan hisse alýndýðýnda ulaþýlan lot sayýsý(bedelsizlerde dahil). 2024 yýlýnda toplam 1.127.000,-TL temettü geliri almýþ olacaktým.
..deli saçmasý grafiklerle sabahtan akþama kadar sigara, o grafik senin, bu grafik senin saðlýðýmý kaybetmekten baþka bir iþe yaramayan ziyan zamana acýyorum. kýsa vadede Piyasayý 1 yenersin 2 yenersin ama sonuç negatif toplamlý bir oyun olur senin açýndan uzun vadede. Hadi bakalým temettü türkiyede olmazcýlar, 20 seneye kim öle kim kalacýlar saldýrýn
edit: aldýðým ev þu anda 4.5 milyon TL, kiraya masrafýna 1 ev verelim....
"Ne zaman insanlar benimle ayný fikirde olsa, o zaman hatalý olduðumu düþünürüm." Oscar Wilde
Hiçbir yazým ve gönderim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Þimde size bir babalýk daha yapayým. Bu serüvene 2004 yýlýnda aralýk ayýnda 57 bin ile baþdýk ya 2008 ekiminde 50 bine, 2009 nisanýnda 51 bine düþmüþ porföy. Hangi babayiðit dayanýr buna? s.karým borsasýna, temettüsüne, uzun vadesine diyip çýkarsan 2009 kasýmýnda 111 bine ulaþacak portföyden oluyorsun....sabýrla ve düzenli olarak biriktirin gençler siz boþverin grafikleri(Grafik sana benim söleðim aydýnlanmayý göstermez), kumarý al satý, hisse simsarlýðýný okuyun öðrenin illa grafik çizecekseniz portföyününüz belirli bir oranýyla kumarýnýzý oynayýn...
Niye simdi bunlarý yazýyorum ne bilim iste borsa düþünce keyfe gelen tek benmiyim acaba diye....
"Ne zaman insanlar benimle ayný fikirde olsa, o zaman hatalý olduðumu düþünürüm." Oscar Wilde
Hiçbir yazým ve gönderim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hz Dudu der ki:
Kriz anýnda borsadan çýkýp fayise geçmiþtim. Þimdi dönüp bakýnca diyorum ki, keþke geçmeseydim.
Ytd
Mansur Yavaþ ýn 33 konserine soruþturma
Yer Ýmleri