Sayfa 247/285 İlkİlk ... 147197237245246247248249257 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Bu tarz kriz ortamlarında kademeli almak can'dır , kurşunun olduğu sürece para kazanmama şansın yok.
    Kademeli dediğinin her biri %10 bugünlerde
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dediğim gibi Barclay, erken davrandık ve bıçağı havadayken yakalamaya çalıştık ama bıçağın sapı yerine keskin tarafı denk geldi. Zamanlamamız erkenmiş.
    Sen ne dersen de TH . Sende bir miktar kumarbaz kafası seziyorum ben . Kızmaca alınmaca yok. Neden ? Bu gibi kaotik ortamlarda dip mip teknik temel şu kadar ucuz bu kadar pahalı pek çalışmaz . Sende çok iyi bilirsin. Bu ortamda full nakitte olan birisinin yapacağı şey tamamen izlemektir.Ki sen full nakitte idin. Hele komple yüzde 100 , cumburlop atlamak. Hayır yüzde 25 aldım falan desen bi derece yine de. full dalmak nedir. Hafta sonu ne olacak biliyor musun. Teknik analiz söylüyormu misal. Temel değerler söylüyor mu ? Sen biliyor musun ? Yok canım olmaz o kadar mı diyerek işlem yapıyorsun. Ya olursa?

3.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Ben bu aksam kapanista yine tabandan eklerim hem ykb hem de eregli , para kriz zamanlari kazanilir , vestel ve kchol'de takibimde taban gorurse onlari da eklemeyi dusunuyorum , taban görenleri toplayabilecek potansiyeldeyim su anda 😁
    Bir zamanlar Çukurova Elektrik vardı. Borsayı sallardı resmen. Sonra çöp oldu. Krizde kazanılabilir ama her krizde değil. Sebep sonuç ilişkisyle analiz yapmalı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,125
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yabancı takası olarak nitelenen rakamların gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. O rakamın içinde yabancı kılığına bürünmüş bir sürü TR vatandaşı olmalı. Yatırım yapma amaçlı hisse senedi almış gerçek yabancı oranı açıklanan rakamın oldukça altındadır (bunlar tamamen şahsi görüşlerimdir). BİST pratik anlamda temettü vermeyen bir borsadır yani borsa yatırımcılığının 1 numaralı hedefi olan "şirketlerin karından pay alma hakkı elde etmek için hisse senedine yatırım yapma" stratejisi burada geçersizdir.
    Sen ne yazıyorsun aga,cary tradeciler bile satışa geçmiş,çoğu para işbankasındaydı sabahtan beri tabanda,CDS bile 330 oldu

5.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Bir zamanlar Çukurova Elektrik vardı. Borsayı sallardı resmen. Sonra çöp oldu. Krizde kazanılabilir ama her krizde değil. Sebep sonuç ilişkisyle analiz yapmalı.
    O yıllarda borsa belli bir gurup marjinal yatırımcının adresiydi. Şirket bono piyasası, türev ürünler, vadeli işlemler, bireysel emeklilik fonları, türlü türlü yatırım fonları, endeks fonları, carry trade vs. yoktu. Yatırımcı sayısı 1 milyona yaklaşıyordu sadece. Durumun hassasiyetini ve bulaşıcılığını umarım anlayacak kapasitedelerdir.

6. 24.02.2025
     Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Kraliyet balosunda son Vals...
    03.03.2025
     Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Saatler tam gece yarısını gösterirken, Külkedisi saraydaki son dansa katılamadan hızla baloyu terk eder
    ilk mesaj, o günkü koşullarda son bir yükseliş dalgasına işaret ediyordu.
    İkinci mesaj hareketin yarısında pek çoğumuz kar realizasyonunu tercih ettiğinde yazıldı. Borsa duraksamadan yükseldi

Şimdiyse heyecanımıza yenik düştüğümüz bir durumda olduğumuzu düşünüyoruz ancak artık yeni bir sürecin başlamış olabileceğini, oyunun kurallarının değişmiş olabileceğini de unutmamak lazım.

7. Bu başlık altında hep söyledim. Faiz indirimleri dolayısıyla enflasyon hedefi bu ülke için öncelik değil lükstür.
    Lüksü sürdürmek için para bulmanız lazım, çok aradılar ama nafile. Sudilerden 50 milyar gelecekti?
    TL'nin değerini yüksek tutmak da bu koşullarda lükstür ama bunu zorlayacaklar elbette.
    Gene çok tekrarladığım bir konu; her şeyin dayandığı nokta acil dış kaynak ihtiyacı, diğer olanlar bunun sonucu aslında.

Değerli TL toplumsal ve siyasi açıdan öncelikli bir hedef ancak bunu sağlamak için yükseltilen faizler ve yavaşlayan ekonomi kaçınılan ilk seçeneği kaçınılmaz yapmakla kalmaz daha da acı hale getirir. Keynesçi çarpan diye bilinen ama aslen Hicks'e ait olan çarpan mekanizması harcamalarda kesintilerin ekonomi üzerinde katlanarak artan etkisini gösterir. Bu durum, boyunu aşan derecede büyük borç ödemeleri olan ve ithalata bağımlı bir ekonomide kestirilmesi imkansız hasarlara neden olabilecek kadar tehlikeli.

Öte yandan beklenti yönetimi yapılabilecek noktaları siyasi vaziyet bakımından artık aştık. Ekonomi, piyasalar ve siyaset bir bütündür, piyasaları dengelemek için siyaseti de yeniden yapılandırmanız lazım, tersi de doğru.

8. us20f 24 mart seans sonu

Sayfa 247/285 İlkİlk ... 147197237245246247248249257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •