Sayfa 246/285 İlkİlk ... 146196236244245246247248256 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 1,961 - 1,968 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

  1. #1961
    Sn. TH....

    3 günde borsa batık muamelesi gördü.....
    Takaslara itimat olmaz diyenler de var, fakat...
    Bu yabancı takası oranını nasıl düşünürsünüz..?


    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

  2. Yabancı takası olarak nitelenen rakamların gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. O rakamın içinde yabancı kılığına bürünmüş bir sürü TR vatandaşı olmalı. Yatırım yapma amaçlı hisse senedi almış gerçek yabancı oranı açıklanan rakamın oldukça altındadır (bunlar tamamen şahsi görüşlerimdir). BİST pratik anlamda temettü vermeyen bir borsadır yani borsa yatırımcılığının 1 numaralı hedefi olan "şirketlerin karından pay alma hakkı elde etmek için hisse senedine yatırım yapma" stratejisi burada geçersizdir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

  3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dediğim gibi Barclay, erken davrandık ve bıçağı havadayken yakalamaya çalıştık ama bıçağın sapı yerine keskin tarafı denk geldi. Zamanlamamız erkenmiş.
    Ben bu aksam kapanista yine tabandan eklerim hem ykb hem de eregli , para kriz zamanlari kazanilir , vestel ve kchol'de takibimde taban gorurse onlari da eklemeyi dusunuyorum , taban görenleri toplayabilecek potansiyeldeyim su anda 😁

  4. Bu tarz kriz ortamlarında kademeli almak can'dır , kurşunun olduğu sürece para kazanmama şansın yok.

  5. hayatımda hiç kademeli alım satım yapmadım.

    yapmayı da düşünmüyorum. emir verirken bile piyasa emri veririm. küçük hesaplar yapmam.

    benim için bir şey ucuzsa ucuzdur.

  6. Kademeli alımı ben de yapamıyorum bir türlü. Karar verdim mi hayvansal güdüler devreye giriyor
    Öte yandan belli miktar nakit tutmanın faydasını gördüğümüz böyle zamanlar da yaşanıyor.

    Burada asıl sorun mevcut fiyatların ucuz olmasından ziyade getiri beklenti ve umutları. Hangi fiyattan aldığımız mı, kaça satmayı umduğumuz mu önemli?


  7. us20f 21 mart seans sonu

  8. BİST'te işlem hacminin piyasa değerine oranla çok yüksek olmasının nedeni çoğu işlemin "çalkalama" türü olması yani sürekli modda al-sat / sat-al babında yapılan ve yatırım yapmak ile alakası olmayan işlemler. Fiktif işlemler (sağ cep, sol cep olayı) diyorlar buna. Tabii manipülasyon faktörü de önemli bir faktör, SPK kanunu yetersiz olduğu için gelişmiş piyasalarda aleni manipülasyon olarak nitelenen işlemler burada yasal olabiliyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Sayfa 246/285 İlkİlk ... 146196236244245246247248256 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •