Kemal Sunal'ın bir filminde hani bir rulet sahnesi vardı.Ruleti diğerinin yerine de kendisi oynuyordu,sonrada ben sıkıldım al sen devam et diyordu.Sanırım bende sıkıldım yazmaktan,sizlerde okumaktan( okuyorsanız) sıkılmışınızdır.Malesef ne dersek diyelim kendi hayatımız dışında hiç bir şeyi değiştirmeye muktedir değiliz .Ben ütopya ' nın ütopya olduğunu, ütopisterin/araftakilerin sisyphos cezasına çarptırıldığını anlayalı yıllar oldu . Aslında yaşadıklarımız kendi tercihlerinizi bir sonucudur.Fakültede aynı sıralarda oturduğum bir kişinin bireysel bir tercih neticesinde yıllardır vergi rekortmenleri listesinde yer alması,beraber oturduğum, yediğim içtiğim bazı arkadaşlarımın yine benden farklı bir tercihte bulunarak yüksek..... kurumlarının baş köşelerinde oturmaları benim açımdan şaşırtıcı değil.Gelelim toplumsal meselelere veya memleket meselelerine kafa yoran sizlerle benim aramdaki bağa.Bense her gün tepeye tırmanmaya devam ediyorum. Eğer bir gün benim bu cezam biterse ( biliyorsunuz mitolojiye göre bitmiyor) toplumun fertleri olarak sizin de cezanız biter.Aksi halde ise bu kısır döngü içerisindeki sığ tartışmalar ve bir sonraki dönemin karadelik misali bir önceki dönemi yuttuğu aynılıklar içerisinde ömürler tamamlanır gider.
Yer İmleri