Hocam anketler ortada iken neden erken seçim olsun. İktidar ellerinde... Eskisi gibi karşılarında ordu ve yargı gücü yok. Başkanlık sistemi olduğu için meclisten oy geçirme gibi bir dertleri yok.
Yenileceği ihtimali olan bir seçime girmez. O ortamı da yaratmaz. Onların istediği yeni bir anayasa, olursa dem falan anlaşırlar, yeni anayasayı sürerler. Yerel seçimin erkene alınması olsa idi neyse.
Borsadan deli gibi kaçan yabancılar döviz aldı, böyle kriz günleinde kimse faize gitmiyor ki dövize gidiyor... Borsa gene sert çökerse dolar fırlayacak.
imamoğlu olayında döviz ve borsa olayını düşündüler ama bu kadar sert tepkili olacağını düşünmediler bence. hele 3. gün cuma günü endeksin tabana gideceğini. aynı şeyi tekrar tekrar yaparlar mı zamanla göreceğiz.
Bu defa sokakta durum farklı.
Ana babalar göz bebekleri evlatlarına, aman oglum aman kızım meydanlara arkadaşlarınızın yanına diye gönderiyor, sevgililer meydanlarda buluşuyor.
Sandıklarından çok daha büyük bir devi uyandırdılar.
Bu rüzgarın önünde duramazlar, duramayacaklar.
sn kuzu
bu ülkede Padişah hazretlerinin ölümü bile bazen bürokrasi bazen başka saiklerle gizlenmiştir. emekli olmak isteseniz de yerinize geçecek kişiler hazır değilse sizi emekli etmezler... mesela ANAPta yıldırım abi formülü geçiş dönemi idi. şimdi nasıl ve ne şekilde geçiş olacaktır bilinmez...
içeride bir kesim semirdi ve eskiden yiyecek, giyecek ve kira dışında içilecek çay hesaplarını ödeyebilecek hali özleyip zenginliği bu şekilde tahayyül eden kişiler şimdi durdukları anda iflas edeceklerini biliyorlar. ele geçen paralar bir kenara konmadığı ve ABD tarzı bir hayata geçiş yapıldığı için eskiden Rüzgar gibi geçti idi son dönemde Şeytran Praga giyer kitaplarında filmlerinde olduğu gibi o rüzgarı bırakmak zor...
şimdi bu mücadeleyi seyrediyoruz. ha unutmadan biz dış politika olarak nerede duruyoruz veya nerede duracağız... bu duruşta bizi en iyi kim temsil edecek? verilen görev kime tevdi edilecek... bunlar belirlendiği anda padişah hazretlerini tahttan da indiririz, ölümünü de ilan ederiz...
ALARKO ya cevap vermediniz şimdi ilaveten dış saiklerin ülkemize nerede hangi görevi tevdi edeceğine dair fikrinizi merak etmekteyim?
sevgili tovbekar.....
sorularin cok zor....
bana diyorsun ki.....ya ENTELLEKTUEL ol sorularimi cevapla....yada IPNE ol....
dusundum.....uzun uzun dusundum....sorularin turkiye ic politikasini ilgilendiriyor....
bunlari cevaplamak....ucun....ne kadar kitap okuyacam....4 halife devri....4 halifeninde oldurulmesi....emevi devri....tum emevi ailesinin oldurulusu.....abbasi devri....tum halifelerin iranli vezirlerin tutsagi olmasi....
siyasal islami ve musluman kardesleri incelemem gerek....
dusundum tasindim tovbekar kardes....
ENTELLEKTUEL olup cevapliyayim mi.....yoksa...IPNE olup susayim mi....
IPNE olmayi sectim....5 dakika disimi sikar...kurtulurum....ha ha ha
ayni fikirdeyim....
EKONOMIYI 2 YIL UGRASTI DUZELTEMEDI.....
dolara yuzde 30 faiz verdiler....25 milyar dolar gelmisti....yuzde 30 faiz aldilar dolara....30 milyar alip gittiler...SOYDULAR BIZI...
5 milyar dolar faiz verdik....25 MIYAR DOLARI 1 YIL MERKEZIN KASASINDA GOSTERDIK....
TAYYIP[ BEY....allahim beni kurtar diyor....yumusak bi sekilde GECIS DONEMI ile....
dursa.....yurtdisindaki....KONSOLOSLARIMIZIN MAASINI ODEYECEK DOLAR bulamiyacagini biliyor....
ahhhh ah....keske TURK LIRASI BASTIGIM GIBI....DOLAR BASMA YETKIMDE OLSA IDI....bak o zaman gitmezdim.
Yer İmleri