Hocam anketler ortada iken neden erken seçim olsun. Ýktidar ellerinde... Eskisi gibi karþýlarýnda ordu ve yargý gücü yok. Baþkanlýk sistemi olduðu için meclisten oy geçirme gibi bir dertleri yok.
Yenileceði ihtimali olan bir seçime girmez. O ortamý da yaratmaz. Onlarýn istediði yeni bir anayasa, olursa dem falan anlaþýrlar, yeni anayasayý sürerler. Yerel seçimin erkene alýnmasý olsa idi neyse.
Borsadan deli gibi kaçan yabancýlar döviz aldý, böyle kriz günleinde kimse faize gitmiyor ki dövize gidiyor... Borsa gene sert çökerse dolar fýrlayacak.
imamoðlu olayýnda döviz ve borsa olayýný düþündüler ama bu kadar sert tepkili olacaðýný düþünmediler bence. hele 3. gün cuma günü endeksin tabana gideceðini. ayný þeyi tekrar tekrar yaparlar mý zamanla göreceðiz.
Bu defa sokakta durum farklý.
Ana babalar göz bebekleri evlatlarýna, aman oglum aman kýzým meydanlara arkadaþlarýnýzýn yanýna diye gönderiyor, sevgililer meydanlarda buluþuyor.
Sandýklarýndan çok daha büyük bir devi uyandýrdýlar.
Bu rüzgarýn önünde duramazlar, duramayacaklar.
sn kuzu
bu ülkede Padiþah hazretlerinin ölümü bile bazen bürokrasi bazen baþka saiklerle gizlenmiþtir. emekli olmak isteseniz de yerinize geçecek kiþiler hazýr deðilse sizi emekli etmezler... mesela ANAPta yýldýrým abi formülü geçiþ dönemi idi. þimdi nasýl ve ne þekilde geçiþ olacaktýr bilinmez...
içeride bir kesim semirdi ve eskiden yiyecek, giyecek ve kira dýþýnda içilecek çay hesaplarýný ödeyebilecek hali özleyip zenginliði bu þekilde tahayyül eden kiþiler þimdi durduklarý anda iflas edeceklerini biliyorlar. ele geçen paralar bir kenara konmadýðý ve ABD tarzý bir hayata geçiþ yapýldýðý için eskiden Rüzgar gibi geçti idi son dönemde Þeytran Praga giyer kitaplarýnda filmlerinde olduðu gibi o rüzgarý býrakmak zor...
þimdi bu mücadeleyi seyrediyoruz. ha unutmadan biz dýþ politika olarak nerede duruyoruz veya nerede duracaðýz... bu duruþta bizi en iyi kim temsil edecek? verilen görev kime tevdi edilecek... bunlar belirlendiði anda padiþah hazretlerini tahttan da indiririz, ölümünü de ilan ederiz...
ALARKO ya cevap vermediniz þimdi ilaveten dýþ saiklerin ülkemize nerede hangi görevi tevdi edeceðine dair fikrinizi merak etmekteyim?
sevgili tovbekar.....
sorularin cok zor....
bana diyorsun ki.....ya ENTELLEKTUEL ol sorularimi cevapla....yada IPNE ol....
dusundum.....uzun uzun dusundum....sorularin turkiye ic politikasini ilgilendiriyor....
bunlari cevaplamak....ucun....ne kadar kitap okuyacam....4 halife devri....4 halifeninde oldurulmesi....emevi devri....tum emevi ailesinin oldurulusu.....abbasi devri....tum halifelerin iranli vezirlerin tutsagi olmasi....
siyasal islami ve musluman kardesleri incelemem gerek....
dusundum tasindim tovbekar kardes....
ENTELLEKTUEL olup cevapliyayim mi.....yoksa...IPNE olup susayim mi....
IPNE olmayi sectim....5 dakika disimi sikar...kurtulurum....ha ha ha
ayni fikirdeyim....
EKONOMIYI 2 YIL UGRASTI DUZELTEMEDI.....
dolara yuzde 30 faiz verdiler....25 milyar dolar gelmisti....yuzde 30 faiz aldilar dolara....30 milyar alip gittiler...SOYDULAR BIZI...
5 milyar dolar faiz verdik....25 MIYAR DOLARI 1 YIL MERKEZIN KASASINDA GOSTERDIK....
TAYYIP[ BEY....allahim beni kurtar diyor....yumusak bi sekilde GECIS DONEMI ile....
dursa.....yurtdisindaki....KONSOLOSLARIMIZIN MAASINI ODEYECEK DOLAR bulamiyacagini biliyor....
ahhhh ah....keske TURK LIRASI BASTIGIM GIBI....DOLAR BASMA YETKIMDE OLSA IDI....bak o zaman gitmezdim.
Yer Ýmleri