Sayfa 401/402 İlkİlk ... 301351391399400401402 SonSon
Arama sonucu : 3211 madde; 3,201 - 3,208 arası.

Konu: KCHOL - Koç Holding

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    -Koç evvelki sene 100 milyar geçen yıl 1 milyar kar etmiş.
    -100 milyar karın etkisiyle hisseler 270'leri görmüş.
    -İlgili dönemlerde şirket faaliyetlerini bu derece fark yaratacak kadar etkileyen durum var mı?
    -Ülkede bu derece fark yaratacak bir gelişme oldu mu?
    -Yüksek faizler veya Enflasyon muhasebesiyle açıklanabilir mi?

-Şimdi bu iki rakamdan en az biri yanlış diyorsanız hangisi? Birini seçmek zorundasınız ve ihtimal %50. Siz 100 milyar gerçekti diyorsanız ben de 1 milyar gerçek derim!!!
    -İki rakam da doğrudur diyemeyeceğimiz kadar farklılar.
    -İki rakam da hatalı derseniz bu durumda geçen yıl 100 milyar "hatalı" net kara göre oluşmuş piyasa değerini ne yapacağız?
    -Bay piyasa, geçen yılki fiyat hareketine neden olan muazzam karlılığın sürdürülebilir olduğuna inansaydı F/K oranı 10-15 aralarında gerçekleştirmez miydi?

İlginç bir vaka olduğu için soruyorum. Öyle ufak tefek şirket olsa neyse de, piyasayı yönlendirenlerden biri???
    Bu sene 2 trilyon ciro yapsa,yine mi 1 milyar kar açıklar? %10 hakkı olmaz mı?
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

6. Temettuler dağıtıldığı
    Yüzde 4 yukarıdan açtı
    Performansı toparlıyor

G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    Bu sene 2 trilyon ciro yapsa,yine mi 1 milyar kar açıklar? %10 hakkı olmaz mı?
    Aslında karlılık rakamı aşırı dalgalanmış olduğundan gösterge olmamalı zira düşük karlılığa rağmen geçen yılın biraz altında temettü verebildi. Bu yıl ortalamalarına doğru hareket ederse geçen yıla göre şık bir karlılık görülebilir böylece 2026'da vereceği temettü için de öngörüler olumlu olur. Temettüye atıf yapmamın sebebi gelen para değil düzenli temettü verebilmenin bir değerleme unsuru olarak kullanışlı olması. Temettü iyi hisse performansının garantisidir demiyorum ancak kelepir veya zirve değerleri belirlemede iyi bir yol gösterici.

Bu yıl ilk çeyrek sonuçlarını erken açıklayacakmış, Nisan sonunda. Diğer yıllara göre 1-2 hafta erken olması çok önemli değil ama yabancı yatırımcıların memnuniyetiyle alakalı olabilir?

8. Ailenin temettüye ihtiyacı yok.
    Temettüyü sıfırlaması lazım bence.Holdingler daima temettü vermemeli.
    Parayı kendi iş kollarında verimli kullanmalı.
    Holdingin bünyesinde bazı şirketler niçin halka arz edilmez onu da tam kavrayabilmiş değilim.
    Family aile şirketi kurulduktan sonra temettüde bie yükseliş var gibime geliyor yanlış mı düşünüyorum?
    Holdingler aşağıdan değerleniyor genellikle zaten ky da hisseyi taşımıyordur.

Ytd

Sayfa 401/402 İlkİlk ... 301351391399400401402 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •