Sayfa 697/704 İlkİlk ... 197597647687695696697698699 ... SonSon
Arama sonucu : 5632 madde; 5,569 - 5,576 arası.

Konu: FENER - Fenerbahçe Futbol A.Ş.

1. Futbol kulüplerinin piyasası ile çok yakından ilgilenen biriyim. Buradaki bir kaç kulübün gayrıresmi danışmanlığını da yapıyorum. Çinli işadamı Gao Jisheng 2017 yılında Southampton futbol kulübünün %80 hissesini 272 milyon dolara satın almıştı. Kulübün toplam değeri o zaman 340 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. Gelgelelim 2022 Ocak ayında Gao, Southampton'daki %80 hissesini %50 zarar ile aldığı fiyatın yarısına 136 milyon dolara Dragan Solak'a sattı. Öte yandan Southampton bu yıl premier ligden küme düştü.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. FENER'in %4.8 hissesini satın alan kurum 300 milyon dolar değer biçmiş FENER'e. Bu yıl şampiyon olamaması durumunda benim kafamdan geçen fair value ise 250 milyon dolar idi. Alıcının ciddi beklentileri var ki bu %4.8 lik blok hisse alımını yapmış.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Dragan 2022 Ocak ayında Southampton'un %80 hissesi için ödediği 136 milyon doları Lüksemburg menşeli kendine ait yatırım fonundan temin etti. Göztepe'nin %70 hissesini de yine Dragan almıştı dolaylı yoldan hem de hiç para ödemeden. Sepil bu %70 lik blok hisseyi bedavaya verdi Dragan'a tabii kulübe yatırım yapmak şartıyla. Sepil geri kalan %30 hissenin sahibi. Göztepe şirketleşme sürecini çoktan tamamlamış bir kulüp. Futbol şubesi kulüpten spin off yapıldı yani ayrı bir hüviyete kavuştu A.Ş. olarak. Burada hisse transferi yapılan kurum Futbol A.Ş. dir, bunun kulüp ile ilgisi kalmadı artık.

4. KPMG sportiflerin due diligence analizleri için en önde gelen mali kurumdur, onu Deloitte ile PwC takip eder. Bir futbol kulübünün piyasa değerini hesaplamak son derece basit. Burada kulübün karlılığı hiç rol oynamıyor çünkü futbol kulüplerinin kar odaklı olmadığını sağır sultan bile duydu artık. Tamamen hasılata dayalı bir formül kullanılıyor. Yıllık hasılatın 2.5 katı genelde baz alınıyor. Bu rakama özkaynaklar ekleniyor eğer pozitif ise, yok eğer negatif özkaynaklar söz konusu ise 2.5xHasılat rakamından düşülüyor.

Sezon sonunda Dominik Livakovic'le yollarını ayırmaya hazırlanan sarı lacivertliler Hırvat eldivenin yerini Lyon'un Brezilyalı kalecisi Lucas Perri'yle doldurmayı planlıyor.
    Haydi hayırlısı,umalım da takım viç lerden kurtulur,yerlerini Brezilya lılarla doldurur.

YÜKSEK DİVAN KURULU'NDA ÇİZİLDİ

Hisse satışından kulübün kasasına girecek rakamın tamamı Bankalar Birliği borcu için kullanılacak. Bu yol haritası zaten Yüksek Divan Kurulu Toplantısında belirlendi. Bu da o adımlardan biri olarak dikkat çekti.

7. TH gereksizi gene gelmis.

Bunu zaninda nasip kovaladigimi hepiniz biliyorsunuz.

Bu eleman Bir hisseyi kotuluyorsa alin.

Bir hisseyi ovuyorsa satip cikin.

Ayni laflari gsray 10 tl olacak diyede zamaninda diyordu. Forumda rezil ettik. Kacti gitti. Gsray ayni yil 45 tl oldu. Yil 2016 miydi neydi. Bunu bu forumda en iyi taniyan kiside benimdir.

Seni kim takarda spor kulubunun danismanligini vereceklermiste. Vermislerdi. Salliyor. Inanmayin.

Cin Con O'nu transfer ederse

TRANSFER PARASININ % 40'ı ile

Sarı Kanarya'nın Kasasının İhya Olacağı İdda Edildi

BERKE GALATASARAY'A "EVET" DEDİ

Eyüpspor'da son derece başarılı bir sezon geçiren Berke Özer, Galatasaray'ın yanı sıra Avrupa ekiplerinin de radarında. Öte yandan Sabah'ın haberine göre Berke Özer'in ilk tercihi Galatasaray oldu.

FENERBAHÇE YÜZDE 40'INI ALACAK

Haberde Berke Özer'in geçmişte yaptığı paylaşımlardan pişman olduğunu dile getirdiği ve kulüplerin anlaşması halinde Galatasaray'a gitmeye hazır olduğu ifade edildi. Bu arada Galatasaray'ın Berke Özer'in bonservisini alması durumunda söz konusu rakamın yüzde 40'ı Fenerbahçe'ye gidecek.

https://www.msn.com/tr-tr/haber/othe...0e6c20b2f&ei=9
    Bir Mardinli Arkadaşın Dediği Gibi:
    " VEREK ,ŞANSE KAHPEYE..."

Sayfa 697/704 İlkİlk ... 197597647687695696697698699 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •