Sayfa 440/475 İlkİlk ... 340390430438439440441442450 ... SonSon
Arama sonucu : 3794 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    sn whisperera katılıyorum...

ilave edelim... eğer 2 dolar hisse başı kazanç ve dolgun temettü yerine şirket agresif yatırımlar yapmaya devam ederse bakarız... bakacağımız hususa gelince:

yıllar önce ALARK sadece Carrier, turizm, Alsim, GYO ile ve bazı gayrımenkuller ile 2,5 doları görmüştü. yani 1 milyar dolar şirket değeri...

buna;
    Karakuz
    Gönen
    CENAL
    MERAM
    GYOda ikinci hillside ( bodrum)
    Venture
    ALSER ( sermaye yatırımları)
    TARIM ( 10 000 dönüm Kazakistan ve Türkiyede sera yatırımı)
    saymasak da Alsim Romanyada ve Türkiyede neredeyse 1 milyar dolara yakın iş yaptı, BAKAD da ise sanırım 25-50 milyon dolar yıllık gelir olmalı...

ben bunları topladığımda hala 1 milyar dolar edeceğini düşünmüyorum...bunlara Uçak dönüşüm ve enerji depolamayı eklemedim... şayet yeni ve kaliteli yatırımlar yaparlar ise güzel olur. o zaman biz de temettü yerine büyüme şirketi oldu der geçeriz. ya da hem büyüyüp hem temettü veriri 4 lira temettü olaydı eyiydi diye iç geçiririz ...

son olarak 80 milyon dolar 12 yıllık dünya Bankası kredisi gerçekten mükemmel bir proje kredisi... neredeyse bütün harcamaları kendileri yapacaklar tıpkı KARAKUZ barajı ya da CENALde olduğu gibi yarı yarıya mal edebilecekler. zaten bu adamlar para kullanmayı biliyorlar ve benden daha iyiler diye buraya yatırım yaptım... aslında zorladım da kirazlığı satıp ALARK almayı istedim ama satılmadı. biz de portföy çeşitliliği olmuş oldu deyip geçiyoruz. yeni kaynaklarla yatırım yapma ise bende ve benim gibi emekli veya düşük ücretli çalışanlarda mümkün değil. artık eskisi gibi binlerce lot almamız mümkün değil...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    sn british
    teşekkürler aslında çok önemli bilgiler var linkte musadenizle açayım...

"Kazakistan Çimkent'teki Sera Projemizde Önemli Bir Eşiği Geçtik!

Alarko Tarım Grubu’nun 208.45 hektarlık büyük ölçekli sera projesinde proje yönetimi ve teknik danışmanlık süreçlerini başarıyla yürütmeye devam ediyoruz.

�� Tamamlanan İmalatlar:
    ✅ 1.2 milyon m³ toprak dolgu
    ✅ 817 ton sera çelik konstrüksiyon montajı
    ✅ 1.366 metre yeraltı ısıtma boru hattı imalatı

�� Projemizde önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz:
    Yaz aylarında devreye almayı hedeflediğimiz ilk 14 hektarın yakın zamanda ekipman montajlarına başlıyoruz."

yaz aylarında devreye girecek olan 140 dekar sera var... Çimkentte ise toplamda 2080 dönüm sanırım tek alanda olacak... başlandı ve muhtemelen projeye uygun olarak bitirilecek. Sunumların birinde vardı yıllık yapılacak olanlar ve sanki bu yıllarda Kazakistan bölümü biraz daha hızlanacak gibi hatırlıyorum...

3. Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Benim için oldukça verimli bir gün oldu ve yeni bilgiler edindim. Bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Alarko’nun bölgede almış olduğu tarım arazilerinin bölük pörçük olduğunu düşünüyordum. Ancak gelen son KAP’tan da anlaşılacağı üzere aslında tek bir bölgede farklı sahiplerden arsalar alınmış. Yani Nata Tarım, Beybur Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi ve diğer şirketlerin birleşimi küçük küçük araziler değil aslında. En azından 850 dönümlük bir arsanın olması çok güzel. 5.000 dönümlük kurulan seraların büyüklük kırılımlarını bulabileceğimiz bir çalışma olsa çok güzel olabilirdi. Bu konuyu önemsememin nedeni, tarım başındaki Sayın Melike Koç’un açıklamalarından anladığım bilgiye dayanarak, seranın ne kadar büyükse o kadar verimli olduğudur.

Yani seraların 30-40 dönümlük büyüklüklerden oluşması ile 100 dönüm, 180 dönüm, 850 dönüm gibi büyüklüklerden oluşması farklı şeyler. Miktar aynı olsa bile kalite ve verimlilik anlamında önemli farklar yaratacaktır. Bu benim için son derece önemli bir bilgi oldu.

Yönetimin açıkladığı “sera büyüklüğünü 5.000 dönüme göre optimize ettik†açıklamaları tesadüf olmuyor. Gerçekten planlanan büyüklükteki seralar faaliyete geçtiğinde güzel sonuçlar elde edilecektir.

Sayın Tovbekar, "Burada 850 dönümlük proje var ise, kalan 650 dönüm nerede? Hatırlayan var mı?" sorunuz vardı. Bu sorudan çıkarımda bulunarak 1.500 dönüm büyüklüğe nasıl ulaştığınızı sormak istedim. Ben sabah Nata firmasının 1.500 dönüm arazisi için sorduğunuzu düşünmüştüm ancak siz Eskişehir-Mahmudiye için yazmışsınız.

Aslında yukarıda da sorduğum gibi, keşke Alarko almış olduğu seraların (arazilerin) haritası veya tablosu gibi bir bilgiyi veya oluşturmak istediği sera alanlarının büyüklüklerini faaliyet raporlarında paylaşabiliyor olsa. Belki toplantıya katılacak olanlar sorabilir.

Sayın British, paylaşımınız son derece değerli. Kazakıstan'da bu kadar ilerlendiğini bilmiyordum. Süper bir bilgi oldu. ALSİM'i takibe aldım.

Sayın Tovbekar, Kazakistan'da 250 milyon dolarlık bir altyapı ihalesi söylentisini ben de Twitter'da gördüm. Ancak resmi açıklama gelmedi.

Saygılar.

4. 2 ay önceki paylaşımdan...

'' Son 15 gün içerisinde Eskişehir ilinde bulunan 120 dekarlık sera tesisimizde fide dikim organizasyonumuzu başarıyla tamamladık.

Ayrıca, bölgede hayata geçireceğimiz 800 dekarlık tek çatı altındaki sera projemiz, Avrupa'nın en büyük projelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. ''

https://www.linkedin.com/posts/%C3%B...qVUuTc3piFA0Jw
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    sn ekserji
    sorduğum soru şuydu?
    Eskişehit Mahmudiyede 850 dönüm için kredi aldılar Nata tarım üzerinden... Natanın sadece 200 dönüm arazisi var 120 dönümünde sera kurulu. benim sorduğum kalan 650 nerede idi.
    sn 101 verdiğim ödevi anlamazlıktan gelse de sonradan beybur tarımın arazilerini gösteren kapı paylaşmış... aslında bu işin pirlerinden birisi baştan itibaren aldıkları tarım arazileri ve seraları bir çiziktirse iyi olacak.
    Eskişehir, Afyon, Denizli muhtemel kurulum yerleri... 1000 dönüm üzeri Eskişehirde olacak ( daha da fazla olabilir), Afyon sandıklı civarında çoğu kurulmuş seraları aldılar. sanırım şu anda üretim yani hasat başlamamış. adam gibi domates yemeye hasret kaldık. pazarda sordum mayıs diyorlar abi dedi pazarcı... denizli tarafında Pekdemir çiftliğinden alınan yerler var...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    sn 101 veya giden arkadaşlardan birisi sorabilir...
    hangi yörede ne kadar sera satın alındı? ne kadar kurulacak. sanırım Sandıklı civarında su sıkıntısı baş göstermeye başlamış...

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn 101 veya giden arkadaşlardan birisi sorabilir...
    hangi yörede ne kadar sera satın alındı? ne kadar kurulacak. sanırım Sandıklı civarında su sıkıntısı baş göstermeye başlamış...
    Üstadım;
    Siz SPK'ya yazı yazmaya alışıksınız
    SPK'ya "Alarko holding ve iştiraklerinin gayrimenkullerinin listesini il/ilçe/ada/parsel numaralarıyla bana ulaştırmanızı saygılarımla arz ederim"
    Ellerinizden hürmetle pûs ederim
    Diye yazarsanız en küçük parsele kadar bildirirler diye ummaktayım.

Sayfa 440/475 İlkİlk ... 340390430438439440441442450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •