Sayfa 189/1002 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: Viop LXIV

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    faturanın % 21 i elektiriğe ödenen para.

kalanı elektrik dağıtım bedeli.

yani şu bizim çeteler varya.... onlara.

ne soyuyorlar be milleti... adam ben sana elektiriği kapına getiriyom diye faturaya ekle babam ekle.

faltaylı hesaplamış.
    ondan sonra cehape çıkıyor, kahveci boykotu yok kitapçı boykotu filan diye muhalefetçilik oynuyor.. adamlar köşebaşlarını çoktan tutmuş zaten.. misal, Ankara'da başkentgaz, tek doğalgaz tedarikçisidir yıllardır.. ve bir numaralı da yandaş tabii..

doğalgazı, elektriği, enerjiyi, iletişimi vs kim nasıl boykot edebilir ?
    ytd..

2. Kısa ve öz yazacağım.Yaşadığımız sürecin ana merkezi ne açılım süreci ne İmamoğlu ne de vs.vs. şeyler..

Bu meselenin özü, devletin/ sistemin/bürokrasinin eski özüne dönmesi.

Cumhuriyetle kurulan bu düzen zaman zaman sıkıntılar çıkarsa da asla bir beka sorunu ortaya çıkarmıyordu.Ayrıntıya girmeden şöyle diyelim bu düzen 2007 yılından itibaren bozulmaya başladı.O tarihten bu zamana kadar neler olduğunu yazmayacağım/ yazamam.Ama sadece iki şey hatırlatacağım ; 2010 anayasa değişikliği refarandumuna ( sonra yaşadığımız çoğu şey bundan kaynaklı) MHP hayır oyu vermişti.15 Temmuz 2016 tarihinden sonra 2017 yılında yapılan anayasa değişikliği ise MHP ' nın istemesiyle gündeme geldi ve MHP evet oyu verdi.Bana göre bu iki duruşta bir tezatlık yok ve birbiriyle uyumlu, tutarlı ve tarihsel bir hüküm verilmesi gerekirse kendi içinde fazlasıyla haklılık payı var bu duruşların.

Geldiğimiz noktada yine MHP devrede,ben altı aylık bu süreci böyle yorumluyorum.Sn.Bahçeli'nin son altı aylık açıklamalarını ve yazdıklarını okuduğumda ben yukarıda ki sonuca ulaşıyorum.Cumhuriyetin fabrika ayarlarına dönmesi, demokrasi ,hukuk ,adalet , yargı bağımsızlığı vb.Bir devlet için en büyük beka sorunu,toplumun çok keskin bir şekilde ayrışması / kutuplaşması ve bireylerin devlete/ adalete olan güven ve inançlarının zayıflamasıdır...

3. Şant Manukyan
    @SantManukyan
    ·
    6s
    Apple’ın CEO’su Tim Cook’un yıllar önce bir panelde söylediği “Çin’de olma nedenimiz sanıldığı gibi ucuz işçilik değil ekspertiz†babında açıklaması sosyal medyada tur dönüyor. Söylediği elbette çok doğru, zaten Çin’de ücretlerin düşük olmadığını herkes de biliyor. Ancak Cook gerçeğin tamamını söylemiyor. Gerçek , WSJ’den Greg Ip’nin dikkat çektiği gibi çok daha farklı. Cook 1998 yılında operasyonların başına geldiğinde Apple’ın ABD’deki fabrikalarını kapatıp Çin’e taşıdı. Yani Cook’un bahsettiği uzmanlık ABD’de vardı ancak Apple bunun yerine daha ucuz iş gücü olan bir bölgeye fabrika kurarak bu uzmanlığı da oraya taşımayı yeğledi ve Çinli iş gücünün kalitesini de yükseltti. Tıpkı diğer ABD şirketleri gibi. Bu nedenle aşağıda da paylaştığım üzere ticaret savaşları veya globalizasyon aslında bir sınıf savaşı. ABD’de orta sınıf daha yüksek karlar ve Wall Street için çökertilirken Çin’de düşük gelirli kesim fakirlikten kurtarıldı ancak yine de zenginleşmeden alması gereken payı alamadı. Sosyal medyada var olan “basit anlatıyorum†ilkesi “eksik anlatıyorum†ile kol kola gidiyor. Trump orta sınıfı düşünecek olan kurtarıcı mı elbette tartışılır ancak ortada bir sorun olduğu net. Buffet’ın tek cümlelik öz deyişlerini paylaşmak yerine felsefesi ve görüşlerini çalışmak daha faydalı olabilir. 2016 yılında ticaret açığına yönelik makalesini paylaşıyorum : https://fortune.com/2016/04/29/warre...foreign-trade/.

güzel bir yazı
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

4. Badem spor aselsn, kchol içinden geçiyor bunları satıp kuş ve banka aldı neden Cumhurbaşkanı yrd Halkbank hikayesini gündeme alıcağını bildiklerinden bankaları kaldırıp VF oralarda biraz mal sattı , piyasa çok zayıf ve likilite düşük bu yüzden dikkat edin
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,797
    Blog Entries
    6
    xbank görünümü bu şekilde arkadaşlar.
    kanalın içinde kalmayı başarmalı.
    11.950 altına kırmadığı sürece üst bandın bir sonraki temas noktası 17.500 seviyesi olmalıdır.
    ağaların izni ile tabi

Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

6. Bir kaç ay önce TÜSİAD ' ın sert bir bildiri yayınlaması, akabinde ise iktidarın çok sert karşılık vermesi uzun süre kafamı meşgul etti. TÜSİAD 'ı o açıklamaya iten ve geri adım attırmayan saik ve motivasyon neydi? İktidarın o kadar sert karşılık vermesinde ki saik neydi ,hedef kimdi?

Eski Türkiye tabiri neyi ifade ediyor? Yeni Türkiye ne? Eski Türkiye heveslisi olanlar kimler?

TÜSİAD yöneticilerin bir hafta önce ekonomi bakanı ile yurt dışına gideceğiz diyerek yurt dışı çıkış adlı kontrol yasağının kaldırılması için yaptıkları başvuru neden kabul edilmedi?

Ben kafamı meşgul eden bu soruların cevabını yakın zamanda bulduğumu düşünüyorum...

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Ankara'da su faturaları kabarık geliyor, bu ne lan, bir aylık 1350tl, geçen ay 600kusurdu
    10 m³ kadar 43 tl çok yüksek bi rakam üstü ise katlayarak gidiyor
    bir halt olacağı yok.

Atasofyanın ayağını kim kaydırdı
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 189/1002 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz