1.Çeyrek bilanço tarihi: 29 Nisan 2025.
1.Çeyrek bilanço tarihi: 29 Nisan 2025.
Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.
3 yıllık froto yatırımcısıyım al sat yapmıyorum uzun vadeli elimde tutmayı düşünüyorum
3 aydır byd elektrikli araç kullanıyorum araçtan çok memnunum evde şarj ünitesi kurdum şarj ediyorum günlük ortalama yüz km yapıyorum.
tecrübeme dayanarak şunu söylemek isterim ülkemizde elektrikli araçların benzinli ve dizel araçların tahtını yakın zamanda sallayacağını zannetmiyorum çünkü evde şarj etmiyorsanız hem çok ekonomik değil hemde şehirde hayat çok hızlı üç dört günde bir günün herhangi bir saatinde şarj için zaman ayıramıyorsunuz öyle anlar oluyorki benzinliğie uğramak bile zorumuza gidiyorken bir saate yakın bir süreyi kimse şarj istasyonunda geçirmek istemiyor ve elektrikli aracı deneyip geri vazgeçen bir sürü kullanıcı var.Çok fazla km yapıyorsanız sık şarja giriyorsunuz az km yapıyorsanız zaten ekonomik değil
ABD Başkanı Trump, otomobil şirketlerine gümrük vergisi konusunda yardımcı olmayı düşündüğünü söyledi
Bu açıklama sonrasında küresel otomotiv devleri Stellantis, GM ve Ford'un hisseleri yükselişe geçti
#dünya
ABD Başkanı Trump, otomobil şirketlerine gümrük vergisi konusunda yardımcı olmayı düşündüğünü söyledi
Bu açıklama sonrasında küresel otomotiv devleri Stellantis, GM ve Ford'un hisseleri yükselişe geçti
Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
Takaslar da Emeklilik fonları süpürmüş.
Bu neye delalet !!! Ne zaman malı taşıtmak isteseler en iyi taşıyıcı emeklilik fonlarıdır unutmayın bunu.
Tecrübelerim der ki emeklilik fonları bir malı alıyor ise sürünürüz yada stabil takılırız bir süre.
İstisnalar kaideyi bozmaz...
Kötü bir bilanço mu? Kötü bir haber mi?
Bugün yaptığı normal değil
Mart ayındaki develiasyon nedeniyle euro borcunun artma ihtimali var ama diğer çeyrek lerde kar artışı olumlu yönde evrilir. Daha önce döviz 18 den 30 kara çıktığın dada ilk çeyrek olumsuz sonraki çeyrekler kar yönünden olumlu olmuştu. Bu çeyrekte borç artışı hariç tutulursa iyi bir faaliyet karı gelebilir. Net kar da ben olumsuzluk olabileceğini düşünüyorum. Ama borç koruma altına alındıysa olumsuzluk olmaz.
eksi 5.5 milyar tl lik euro pozisyonu %95 korumalı, eksi 2 milyar tl lik dolar pozisyonu korumasız. yaklaşık 2.1 milyar tl zarar yazacak. yani zarar çok büyük değil. Ama ihracat gelirleri euro old için euronun artması diptoplamda artı yazacak
ilk iki ay faizlerde düştüğü için faiz gideri de nispeten az olacak. ayrıca enflasyon muhasebesinden dolayı geçen senenin çok yüksek enflasyonu ile karşılaştırıldığında bilançoya pozitif katkısı olur diye düşünüyorum
Yer İmleri