Sayfa 376/1002 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: Viop LXIV

1.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    beklenen büyük deprem için;
    1. deprem bölgesindeyseniz evinizi acilen en yüksek orandan sigortalatacaksınız,
    2. bir süre sonra herkes unutsa bile siz unutmayın; az katlı ve deprem yönetmeliğine uygun binalara geçin
    3. imkanınız varsa şehir dışında küçük de olsa arsa alın, çadır kuracak yeriniz olsun ( biz yaşadık bu rezillikleri )
    4. hasarlı binaların nerdeyse tamamı olası beklenen büyük depremde yıkılacaktır, aman ha..aman ha..yan apartman bile güvenli olmayacak
    5. en az 2 gün eve girmek doğru olmaz..
    6. arabanızı hep fulleyin..benzin bulamazsınız
    sizin dediğiniz büyüklükte depremde zaten istanbuldan çıkamazsınız benzin olsa ne olacak..?
    bütün çevreyolları umumi tuvalet haline gelir, düşünsenize adıyaman depreminde 16 ildeki toplam nüfus kadar insan
    istanbul'da 1/10 kadar daha küçük yüzölçümüne sıkışmış durumda ve 20 milyon insan oradan kaçmaya çalışıyor..

Duhul
    Aug 2020
    İkamet
    İSTANBUL-- BEYKOZLUYUZ
    Gönderi
    960
    Yine sallandık

3. zaten orda aşırı sağlam olmayan binalarda oturmak ya da İst. durmak akıllı adam işi değilki..
    kıyıda köşede şehir dışında vs. olanlar belki kaçar ..
    şiddetini bilemiyoruz..
    ama Maraş depremi deprem değildi..o bambaşka bir afetti..çok da uzun sürdü..sağlam binalar dahi çöktü..takla atan binalar gördüm..

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    sizin dediğiniz büyüklükte depremde zaten istanbuldan çıkamazsınız benzin olsa ne olacak..?
    bütün çevreyolları umumi tuvalet haline gelir, düşünsenize adıyaman depreminde 16 ildeki toplam nüfus kadar insan
    istanbul'da 1/10 kadar daha küçük yüzölçümüne sıkışmış durumda ve 20 milyon insan oradan kaçmaya çalışıyor..
    hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..

4. ben c30 oyak beton kullandım..oyak kalite olarak diğerlerinden 5 puan üstün..yani diğer betonların 35 liğine denk gelir..yaptığım direklerle 10 kat bina yapılırdı..5 kat yaptık..perde betonlarım fazlaydı..
    buna rağmen ilk 2 kat duvarlar uçtu..

Alıntı Originally Posted by Dedektifjjdj Yazıyı Oku
    Yine sallandık
    15:12 yanlış anlamadıysam 4.9 Büyükçekmece (haber kanalında okudum).
    https://www.milliyet.com.tr/gundem/s...7356763#post-1
    http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst9.asp
    Son düzenleme : pisyedili01; 23-04-2025 saat: 15:47.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

6. Maraş-Hatay-Adana civarındaki binalar benzer ..bunları gördüm..az katlılarda mesela 1-2-3 katlı binalarda yıkım daha az oldu..
    sebebi şuydu; dalga boyu büyük depremler olunca haliyle yüksek yapılı olanlar sağlam da olsa 1-2-3. katlar tamamen bitti, yukarı yükselip yükselip küt küt vurdu binayı..4. kattan itibaren yukarı gittikçe deprem daha az hasar verdi..son katlarda çok çok azdı..
    diyeceğim şu..
    çok katlı binada iseniz, en çok zarar gören kısımlar ilk katları..

7.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    zaten orda aşırı sağlam olmayan binalarda oturmak ya da İst. durmak akıllı adam işi değilki..
    kıyıda köşede şehir dışında vs. olanlar belki kaçar ..
    şiddetini bilemiyoruz..
    ama Maraş depremi deprem değildi..o bambaşka bir afetti..çok da uzun sürdü..sağlam binalar dahi çöktü..takla atan binalar gördüm..
    istanbulda çevreyollarında çimenlerde oturan insanların görüntüleri var bir de bu insanların evlerinin yıkıldığını akşam eve giremediklerini düşünün, sonuçta alan dar nüfus büyük problem..

tüm ülkeye çok büyük geçmiş olsun.
    audentes Fortuna iuvat

Sayfa 376/1002 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •