Sayfa 717/725 İlkİlk ... 217617667707715716717718719 ... SonSon
Arama sonucu : 5798 madde; 5,729 - 5,736 arası.

Konu: BJKAS Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.

1. Burada 2 bilinmeyen var. İlki satılmayan R lerin boyutu. İkincisi ise MKK deki kayıtlara göre borsada işlem görmeyen konumda olan 2 milyar lotun ne zaman hesaplara geçip borsada işlem gören konuma geçeceği. Satılmamış R ler tahtada 2 TL den satılacak. Eğer bunlar fazla ise tahtada yeniden baskı oluşur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. İşte bu 2 bilinmeyen yüzünden hissede yön tayin etmek son derece zor. Ama hissenin bu sabah 2.21 de tavan çekip sonra soluğu 2.07 de alması iyiye işaret değil. Elde kalan R lerin 2 TL den tahtada satılacağını bilenler tahtada malı basıyorlar ve hisseyi denge seviyesi olan 2 TL ye doğru itekliyorlar. Mevcut şartlara bakarsak zaten olması gereken de budur. Elde kalan R lerin 2 TL den okutulması beklenirken spot fiyatın 2 den yukarı yönde ayrışması zor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    Bu hissede önceki yıllarda ne hareketler döndüğünü çok yakinen takip ettim Üstat. Ortada hiç bir numara yokken 2 liradan 14 liraya çıkış serüvenini üzülerek takip edenlerden biriyim maalesef. Tahtacının en sevdiği hisselerin başında gelir bjk. Ardından TS. Bir nebze Fener. Ama gs hikayedir her zaman. bu hisselerde ihtisas yaptık artık. Kumarı seven buyursun önden. Yatırım tavsiyesi değildir.
    Doğa ve İktisat kanunları gereği bir ürünün arzı artarsa o ürünün fiyatı düşer. GSRAY son 1.5 yılda 10 kat sulandı, tedavüldeki lot sayısı 216 milyondan bunun 10 katına 2 milyar 160 milyon lota çıktı. Ortada devasa boyutta bir sulanma söz konusu. Haliyle hisse eski performansını gösteremiyor.

4. Ayni şey TSPOR un da başına geldi, şimdi BJKAS ın da başına gelecek. Öte yandan FENER tam tersi bir konumda çünlü sulanma etkisi yok denecek kadar az. Diğerleri 25 kat, 15 kat, 10 kat sulanmışken FENER sadece 3 kat sulandı.

5. GSRAY ın şampiyonluğu hemen hemen garanti. Hatta yüksek ihtimalle Türkiye kupasını da alacak. Her yerden para yağacak GS ye. Gökten, yerden, sağdan soldan, arkadan, önden her yerden para gelecek, adamlar paraya boğulacak. İyi güzel harika muhteşem itirazımız yok. Peki harcamalar ne olacak? Bu gelen paraları hissedarlara temettü olarak mı dağıtacaklar sanıyorsunuz? Gelen paradan daha fazlası harcanacak bundan emin olabilirsiniz. Sonuç itibariyle gelen paranın hiç bir önemi yok çünkü her daim daha fazlası harcanacak.

6. Şunu unutmayalım. Sportif a.ş. lerin ana ortağı olan kulüplerin hepsi borç batağında. Kulüpleri bilanço kanalıyla dolaylı yoldan sportifler finanse ediyor, sportifleri de bedelliler sayesinde borsadaki hissedarlar. Aslında işin tüm yükünü hissedarlar çekiyor, para tümüyle onların cebinden çıkıyor. Bu döngüyü aklımızda tutalım. Sportifler ne kadar para kazanırsa kazansın bunun hiç bir önemi yok.

7. R tahtasında aslında işlem hacmi fena olmadı. Sadece son 2 işgününde 450 milyon lota yakın hacim oldu. Borsadakilerin zaten toplamda 600 milyona yakın rüçhanı vardı. Büyük çoğunluğu (%90 dan fazlası) satılmış gözüküyor. Satılmayan R ler için bir tahminde bulunarak %8 dersek yuvarlak 50 milyon R eder, böyle olursa 50x4=200 milyon lot Y hisse tahtada satılacak demektir. Az bir hacim değil bu hele hele tahta sığ ise ciddi bir hacimdir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,127
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    GSRAY ın şampiyonluğu hemen hemen garanti. Hatta yüksek ihtimalle Türkiye kupasını da alacak. Her yerden para yağacak GS ye. Gökten, yerden, sağdan soldan, arkadan, önden her yerden para gelecek, adamlar paraya boğulacak. İyi güzel harika muhteşem itirazımız yok. Peki harcamalar ne olacak? Bu gelen paraları hissedarlara temettü olarak mı dağıtacaklar sanıyorsunuz? Gelen paradan daha fazlası harcanacak bundan emin olabilirsiniz. Sonuç itibariyle gelen paranın hiç bir önemi yok çünkü her daim daha fazlası harcanacak.
    Tamamda ustacığım yine 2.10 kapattı,üstelik bu hafta FB'nin işi çok zor BJK yüzünden,GS ise bayağı foruma girdi ama 2.20 üstüne atamıyor... BJK'dada satılamayan R baskısı var,bugün onun yüzünden 1.97 yaktı,bu 2 hissede fuldeyim,en fazlada bunda zararım bayağı var GS yok ufakta olsa kardayım,BJK 3 olursa zarardan anca kara geçiyorum

Sayfa 717/725 İlkİlk ... 217617667707715716717718719 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •