Sayfa 190/190 İlkİlk ... 90140180188189190
Arama sonucu : 1516 madde; 1,513 - 1,516 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet II

1. Merhabalar. Vergi konusunda bir sorum olacak:

Bu sene ilk kez 2024 yılı ücret gelirlerimin 40% dilim limitinin üzerinde olması nedeniyle gelir vergisi beyanıma ücret gelirlerini de ekledim. Yanıtını büyük oranda bildiğim ancak yanılmak istediğim sorum şu: Bu durumda (eurobond kuponu ve midas dolar nemadan oluşan) menkul sermaye iradı ve bir eurobond satımı kaynaklı alım-satım kazancı gelirlerim 40% dilimden mi vergilendirilecek? Geçen sene verdigim verginin 6 katını ödeyeceğim gibi görünüyor. Ödememek gibi bir düşüncem yok ama çok can yakacak. Zaman ayırıp yanıt verenlere müteşekkir olurum.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

2.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Merhabalar. Vergi konusunda bir sorum olacak:

Bu sene ilk kez 2024 yılı ücret gelirlerimin 40% dilim limitinin üzerinde olması nedeniyle gelir vergisi beyanıma ücret gelirlerini de ekledim. Yanıtını büyük oranda bildiğim ancak yanılmak istediğim sorum şu: Bu durumda (eurobond kuponu ve midas dolar nemadan oluşan) menkul sermaye iradı ve bir eurobond satımı kaynaklı alım-satım kazancı gelirlerim 40% dilimden mi vergilendirilecek? Geçen sene verdigim verginin 6 katını ödeyeceğim gibi görünüyor. Ödememek gibi bir düşüncem yok ama çok can yakacak. Zaman ayırıp yanıt verenlere müteşekkir olurum.
    https://www.kolayvergi.com/

3.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Merhabalar. Vergi konusunda bir sorum olacak:

çocuk özelde okuyorsa eğitim + servis masrafları.
    yıl içinde kendiiniz ve aileniz için yaptığınız sağlık masrafları.
    hayat sigortaları

bunları indirip iade bile alabilirsiniz.

4. Aklı olan bunu yapsın.

Beni bilen bilir. Yerli ve milli değilim ülkedeki diktatörlük nedeniyle.

ABD hazine kağıdından iki kat fazla getiri elde edebilirsiniz. Yapacağınız iş şu:

SGOV etf almak aşağıdaki kurumdan (0-3 ay vadeli hazine kağıtlarından oluşuyor).

Şurada elinizdeki Hazine kağıdına %5 ekstra ödeme alırsınız.

https://www.swissquote.com/en-ch/pri...o&utm_content=

Başka bir yer de bulabilirsiniz bunu yapan. ;

Ben iyice emin olacağım SGOV kabul ediliyor mu ve belki portföyümü buraya aktaracağım

En azında "yerli ve milli" hazine Eurobond kağıdımız yerine ABD hazinesine aynı faizi alacaksınız. ve ABD bu ülkeden daha güçlü.

Ben Sgov eft'sine uygulanabilir mi - araştırıyorum.

Dilerseniz hisselere de 5% faiz veriyor. Ekstra temettü gibi.

Sayfa 190/190 İlkİlk ... 90140180188189190

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •