Sayfa 568/577 İlkİlk ... 68468518558566567568569570 ... SonSon
Arama sonucu : 4611 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1. Kaldı ki adama gençken, ben sana yarın bakacağım diye ömür boyu prim toplamışsın..

Bu adamı aç bırakıyorsun, nerde kaldı çocuğunun işi, okulu, öğrenci yurdu, doktoru.

Adamın üstelik, dolaylı vergilerle ciğerini söküyor, bu vergiler karşılığı vermen gereken hizmeti satıyorsun, pasaport harcı gibi.

Vatandaşın kızılaya kendi bağışladığı çadırı bile, beli kırıldığında ona satıyorsun.

Suç üstü yakalanmış o dört bakanı aklıyor, üstelilk suç üstü yakalanan çalıntı paraları da işlemiş faizi ile bunlara iade ediyorsun.

Sonra milliyetçi muhafazakarım,

Hadi ordan.

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Peki ne yapsın o yurttaşlar, hayatlarında hiç bir güvence olmasın mı ?

SSK'ye hile yapanları demiyorum, hiç bir güvencesi olmayan çok büyük bir kitle var.

Kaldı ki benim tuzum kuru diyenler nasıl yaşayacak..? Depremde tüm kent yıkılmış, benim evde çizik yok diyen biri gibi olmayacak mı ?

Nitekim, her gün kötüleşen bu asayiş ortamında nasıl yaşayacak.

Önce ekmek sonra namus, keşke aksi olsaydı.
    Yazımı iyi okursan çiftçilik yapanlara sözüm yok. Bunlar çiftçilik yapmadı bunlar hileli çiftçilik yapmadan çiftçi bağkuru ödeyip emekli olanlara zaten ziraat odasında bakarsanız görürsünüz bunların tarlayı ekip ekmediğini. Bunlar o dönemde sigara parası kadar prim ödeyip bugün normal bağkuru ödeyenlerle aynı maaşı alıyor benim ağrıma giden bu. Bu bir hiledir.

3. Marketlerde bugünlerde indirim var. Baya uygun bulduğum fiyatlar ve ürünler var. Stokta azalanlara biraz yükleme yapacağım. Biz emeklilerin kazancı da bu. İhtiyaç zamanı değildir indirim zamanı ürün almak.

4.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Yazımı iyi okursan çiftçilik yapanlara sözüm yok. Bunlar çiftçilik yapmadı bunlar hileli çiftçilik yapmadan çiftçi bağkuru ödeyip emekli olanlara zaten ziraat odasında bakarsanız görürsünüz bunların tarlayı ekip ekmediğini. Bunlar o dönemde sigara parası kadar prim ödeyip bugün normal bağkuru ödeyenlerle aynı maaşı alıyor benim ağrıma giden bu. Bu bir hiledir.
    O halde o gün o primleri alırken aklın nerdeydi.

Koca devletsin, sayısız memurun var, primleri neden aldın.

Eğer o primleri aldıysan bugün o adamı emekli edeceksin.

Yok öyle ürününü tarım teşkilatına satmış adamın parasını ödeme, üstelik tarım krediye borcu var diye traktörüne haciz bindir.

Ziraatle uğraşan bu kadar milyon köylü yurttaş neden işi gücü bıraksın.

5. Aynı B.Şansol arada sopa istiyor ama arada da dinlemek lazım , ne ? diyor diye , zaten uyuşuyorlarda gıcıklık ta

Iyi de arkadaşlar B.Ş. ile var bir terslik

6. Geçen gün yazdım, 20 tane keçi baksa ayda asgari ücretten fazla kazanıyor diye.

Bir kötü motor, her gün en yakın ilçeye götür sat, eğer süte su katmazsan ertesi gün yollarda beklerler.

Neden yapmıyor, 20 keçi bakacak bir 500 metre yer kiralayamıyor mu, hurdadan çıkma malzeme ile bir dam kuramıyor mu ?

Devletin tarım teşkilatının her ilçede müdürlükleri var, ziraatçi, zooteknist, veterineri vs, ne iş yapıyor bunlar.

Her ilçe tarım müdürlüğüne kota koy, ayda şu kadar ürün üretilmediği takdirde yolla bunları Digor'a, Yüksekova'ya, Şırnak'a.

Elini tutan mı var.

7.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Aynı B.Şansol arada sopa istiyor ama arada da dinlemek lazım , ne ? diyor diye , zaten uyuşuyorlarda gıcıklık ta

Iyi de arkadaşlar B.Ş. ile var bir terslik
    Kime diyorsun..?

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Kime diyorsun..?
    Seninle ilgisi yok , olsa alıntılar yazardım tipi pek beğenilmeyen biri medyada ..

Alınganlık yapma mecburen arka arkaya geliyor mesajlar.

Silinen bir mesajın içinde , bilen biliyor .

Sayfa 568/577 İlkİlk ... 68468518558566567568569570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •