Sayfa 191/192 İlkİlk ... 91141181189190191192 SonSon
Arama sonucu : 1534 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: kuzu ve BABO......HEDEF FEYZA-2

1.  Alıntı Originally Posted by freedım Yazıyı Oku
    Yaz emmi

Yaz ki milletin soyulmasın sayende 2 senedir rahatız sattığımız malların 3-4 katını geri alabiliyoruz
    bak oku...BENI IZLIYEN.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,907
     Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    size ALARKO yu ornek verdim....eski okuyucularim aninda anladi...KOL BUKME....107 dide alarko....shortlayin 70 e cokecek dedim....

suan 90 da.....adam....KOL BUKUYOR....

nasil....ben hisselerimi geri aliyorum dedi.....bu..."KOL BUKME" DIR.

turk ordusu AFYONDAN buyuk taaruza basliyacak....fekaatt....USAK taki kolordumuz hucuma geciyor....alarko...usaktan sadiriyor....FAKE.....esas saldiri AFYON da.

ANLA LEM.
    sn kuzu
    konu Alarko ise takip ederim sizin 8 nisandaki mesajınız

"riginally Posted by ihakkı Yazıyı Oku
    Kuzum ALARKO shortlar ne oldu?
    dun kapandi....HIC SHORT YOK.....SHORT ISI BITTI"

ola ki yanlış anlamışımdır ama mesajlardan anladığım husus üzerine biraz çiziktirmek zorunda hissettim kendimi. Eğer ALARKO gibi bir şirket zora girecekse bu ülkede bütün şirketler zordadır... ben teknik analiz bilmem ve ilgilenmem, kullandığım şey temel analizdir ve hesap makinesi ile toplama çıkarma yaparım... Alarko çok iyi yönetilen ve son 15 yılda kabuk değiştirmiş ve şimdi de değişimi artıran bir şirket. son dönemde 2028 e kadar 1,2 milyar dolarlık yatırım ile Türkiye ve Kazakistanda 10 000 dönüm sera kurmaya başlamış, gübresi, tohumu, işleme ve kurutması ile bir sürece adım atmış bir şirket. sermaye 435 milyon ve fiyatlaması sanırım % 70 iskontolu. şu anda sana defter değerinin 2 katını verelim deseler verecekler mi hayır...
    neyse burası ALARKO topici değil ve ben sanırım meramımı anlatabildim...

3. TOVBEKAR....

o hafta....tum dunyada...SHORT SQUEZE yapildi....biz dahil....TUM SHORTLARDAN CIKIN DEDIM...o hafta icindi o yazim...

SHORT SQUEZE bitti....yeniden shorta basladik....devam ediyoruz....

astigim graf bu.....70 tl....ALARKO....oncudur bizim borsada....

SON HALI....bak verdigim yolda gidiyor....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,907
    TOVBEKAR....

o hafta....tum dunyada...SHORT SQUEZE yapildi....biz dahil....TUM SHORTLARDAN CIKIN DEDIM...o hafta icindi o yazim...

SHORT SQUEZE bitti....yeniden shorta basladik....devam ediyoruz....
    sn kuzu
    ben short, long işine girmeyen borsadaki bütün varlığını ALARKa bağlamış bir emekliyim. hedefim 2028 sonrasında hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü, razı olacağım miktar hisse başı 1 dolar kar 50 cent temettü... hesap kitap yaptığımda gördüğüm budur. ama ülkenin değerlerine baktığımda sadece CENALdeki payı 1 milyar dolar eden şirket eğer daha aşağısına fiyatlanacaksa birileri ele geçirmeye kalkar. sonuçta shortlarınız Almanyadaki porshe işine dönmesin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,907
    merak edenlere
    "Hikayemize yeniden geri dönelim. Porsche 2005 yılında, Volkswagen (VW) hisselerini yavaş yavaş piyasadan satın almaya başlar. 2008 yılının Eylül ayına gelindiğinde, şirketteki payını %35,14’e çıkarmıştır. Piyasada serbest dolaşımdaki hisse senetlerinin neredeyse tamamı satın alınmıştır.

İşte bu noktada Hedge fonlar, VW hisselerinin Porsche’nin satın alımlarıyla aşırı yükseldiğini ve artık düşüşe geçeceğini hesaplarlar. Bu düşüncelerinde onları haklı kılan, piyasada alınabilecek hisse kalmamasıydı. Üstelik VW kanunları denilen bir dizi Avrupa Birliği düzenlemesinin, şirketin ele geçirilmesine izin vermeyeceği de bilinen bir gerçekti. Ama hedge fonlar Porsche’yi bu senaryonun dışında tutmuşlardı. Bu bedeli çok ağır ödenecek bir hataydı.

VW hisseleri 200 euro düzeylerindeyken, Avrupa sermaye piyasaları tarihinin en büyük açığa satış operasyonu başlar. Hedge fonlar, VW hisselerinin Porsche haricindeki diğer sahiplerinden, bu senetleri ödünç alarak açığa satarlar. Peki bu satış işlemi nerede ve nasıl gerçekleşmiştir. Burası bugün bile açıklığa kavuşmamıştır. The Economist dergisine göre, bu milyonerlerin pokerinde sorulacak bir soru değildir.

Bu satış baskısının, piyasa fiyatı üzerindeki aşağı yönlü riskleri arttıracağı ve fiyatın gerileyeceğini düşünmektedir hedge fonlar. Fakat öyle olmaz. Hisse senedinin fiyatı garip bir şekilde yavaş yavaş artmaya başlar.

Hedge fonlar endişelenmeye başlamıştır. Eğer sattıkları hisseleri bir an önce geri almazlarsa, yükselen fiyatlar nedeniyle hisseler kapışılacaktır.

Fakat o da ne!.. Geri satın alınacak hiçbir hisse kalmamıştır. Açığa sattıkları hisse senetleri sanki yok olmuştur.

Hedge fonları o anda asıl düşündüren, hisse senetlerinin nereye gittiği değil, bir an önce pozisyonlarını kapamaktır. Bu nedenle bir yerlerden acilen hisse senedi bulmaları gereklidir. Porsche haricindeki tüm hisseleri sattıkları için, tek çare Porsche’nin kapısını çalmaktır. Arz talebin en tepeye ulaştığı o an, Porsche, VW hisseleri için dilediği fiyatı isteyebilecektir. 10 kat, 50 kat, 100 kat fazlası… Çünkü satın alınacak başka yer yoktur.

VW hisselerinin piyasa fiyatı, 200 euro’dan 1000 euro’nun üzerine fırlamıştır. Hedge fonlar pozisyonlarını kapamıştır kapamasına ama, hisselere ne kadar verdikleri anlaşılamamıştır. Açığa satılan hisse senetlerinin nereye gittiği ise o anda hala merak konusudur."

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn kuzu
    ben short, long işine girmeyen borsadaki bütün varlığını ALARKa bağlamış bir emekliyim. hedefim 2028 sonrasında hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü, razı olacağım miktar hisse başı 1 dolar kar 50 cent temettü... hesap kitap yaptığımda gördüğüm budur. ama ülkenin değerlerine baktığımda sadece CENALdeki payı 1 milyar dolar eden şirket eğer daha aşağısına fiyatlanacaksa birileri ele geçirmeye kalkar. sonuçta shortlarınız Almanyadaki porshe işine dönmesin
    sen 5 YILLIK yatirmi yapmissin....hic elleme....paran varsa....70 dede al...iki kati lota cik....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,907
    sen 5 YILLIK yatirmi yapmissin....hic elleme....paran varsa....70 dede al...iki kati lota cik....
    maalesef artık ülkemizde iyi bir emekli maaşıyla bile bir yatırıma girmek bir tarafa geçinmek bile mümkün değil... lot artırmak bir yana azaltmama savaşına gireceğiz...

turk devleti....CARRY TRADE ucun....turkiye girmis....diyelim 100 milyar dolar kolay hesap ucun....mart 2024 de girdi....bir yil kaldi...yuzde 50 faiz aldi....borsada karda....FAIZLER DUSUYOR....VE CIKACAKLAR....130 MILYAR DOLAR ALIP GIDECEKLER....

[B][I][U][FONT=Arial Black]BUNA IZIN VERIR MI DEVLET....vermez....
    emmi sen amerika'da dura dura buraları unutmuşsun

sen hangi TÜRK DEVLETİNDEN bahsediyorsun ?

''her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış devletten mi ? ''

''bütün ordusu lağvedilmiş ve cemaatçilere terk edilmiş türk devletinden mi ?''

BOP PLANINI uygulayıcılarından mı ?

o 100 milyar dolara... '' 1 sene sonra 130 vereceğiz'' sözü verildi ki, geldi

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    BÜYÜK TIRPAN...

şuan uygulama konulan adım...

4. adım

YÜKSEK FAİZ, düşük kur politikasına geçiş

bunun 2 zararı var...
     Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    b...

NOT: yerel seçimden sonraki gün söylemiştim..''YABANCI'ya doların yükselmeyeceği garantisini verdiler... '' diye

MB'nin rezervlerini artırıyoruz yalanı ile (heralde 100 ü bulacak bu gidişle ) yabancı tefecilerden 100 milyar dolar alıyorsun... 3,2 katrilyon tl veriyorsun

koy % 50 faize... 3,2' ye 1,6 faiz verdin mi ? verdin (geçen sene KKM'ye de vermiştin bu kadar )

temmuz 2025...

tefecinin elinde ne var ? 4,8 katrilyon tele

dolarını alıp kaçacak

DOLAR o zaman 48 tele olmalı ki, devlet zarar etmesin, kasasından 100 milyar dolar çıksın

TAM İŞTE o zaman ne yapacaklar

1.adımda yazdığımı tekrar yapacaklar... bunu, bile bile yapacaklar...

''yok biz doların yükselmesini istemiyoruz, o yüzden müdahale ediyoruz... falan filan '' yalanı ile

doları 48'den satmak yerine, 38'den satacaklar

4,8 /38 = 126 milyar dolar

100 aldılar... 126 verecekler

devletin kasasından 26 milyar dolar fazladan verecekler yine
    yok ingilizler bizim şimşekten korkup götünü büze büze kaçacakmış

700 milyar dolar borç...

% 65 borç/gsmh

varken ;

ingilizleri bükecekmişiz

adam Türkiye'ye 100 milyar dolar verecek, 1 sene sonra hiç kar etmeden geri çıkacak... elemi ?

buna kargalar bile gülmez artık

Sayfa 191/192 İlkİlk ... 91141181189190191192 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •