Maalesef BİST'teki katılımcıların büyük çoğunluğu yeterli derecede yatırımcılık bilgi ve tecrübesine sahip değil. Durum böyle olunca, doğa kanunları gereği ortam mezbaha ortamından farksız oluyor.
Maalesef BİST'teki katılımcıların büyük çoğunluğu yeterli derecede yatırımcılık bilgi ve tecrübesine sahip değil. Durum böyle olunca, doğa kanunları gereği ortam mezbaha ortamından farksız oluyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
GARAN ın toplam aktifleri İşbankasının toplam aktiflerinden 4 te 1 daha az, ama GARAN İşbankasının yaptığı karın 2 katı kadar kar elde ediyor. Evet, 4 te 1 daha az aktiflerle bunu başarıyor. İşbankasının basiretsizliği ortada. GARAN 25.3 milyar TL net kar açıklamıştı 1. çeyrekte. İşbankası muhtemelen bunun yarısı kadar bir net kar açıklayacak.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Sonra da millet soruyor, İSCTR de neler oluyor diye. Aktifler bazında GARAN'ın karlılığı İşbankasının 2 5 katı. Yani İşbankası GARAN'ın %40 ı kadar performans gösteriyor. Gerçi tüm banka hisseleri son 1.5 ayda fena çakıldı ama İSCTR banka hisseleri arasında en kötü performansı sergiledi.
Endeks kağıtlarının çoğu reel bazda zirveden %60 gibi aşağıda. 11 ay önce KCHOL 271 TL ye çıkmıştı, şimdi 134 küsür. Hele son 1.5 aylık performans facia. Bu durum 1998 ve 2008 küresel krizlerin yarattığı etkiye benzer bir etki yarattı. Bence oldukça anormal bir durum bu çünkü yerel konjonktür böylesinw bir çöküşü desteklemiyor.
1999 Marmara depremi 7.4 şiddetindeydi ve 80 tane Hiroşima atom bombasına eşdeğer bir enerji salmıştı. Son 6.2 lik Silivri depremi ise bunun 40 ta 1 i yani 2 Hiroşima bombasına eşdeğer. 80 Hiroşima atom bombasına eşdeğer Marmara depreminde bile endeks kağıtları sadece %20 düşmüştü ve bu düşüş süreci sadece 1 ay sürdü. Son 1.5 ayda ise bankalar %40 düştü. Demek ki İmamoğlu 160 Hiroşima atom bombası kadar etkin.
Satışlara bakılırsa bankaların yarını yok galiba... Beklenti üstü bilançolar rağmen 2023 fiyatlarına geldiler. Boş bilanço yapan şirketler ile endeks tutuluyor....
17,77 den 10,18 e gelen iş bank, 39,50 den 22,50 gelen yapı kredi... Ulan keşke kayyum atansa, devlet el koysa idi bunlara. 1,5 ayda %40-45 bu neden düşersin... el konulsa zaten bu fiyatlara gelirdi. Hiç olmasa oldu, bitti derdik..,
Endeks mühendisliği diyorlar ya.. thyao Aselsan. Bir kaç hisse ile endeks 9000 üstünde.. çıkar bunları 7 binlerde... Aha işte böyle...
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Yer İmleri