malsız çulsuz izlemede.. 17.78 üzerinde kalmalı
malsız çulsuz izlemede.. 17.78 üzerinde kalmalı
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
2024/12 bilanço: 365.234.734
Önceki: 546.782.913
Cwene 2023 ortalarında başlayan global monokristal fiyatlamasındaki düşüşe yüksek maliyetli ile stok ile yakalandı. Haliyle kar marjını korumayı amaçladı ancak fiyatlamalardaki düşüş rekabeti artırdı ve CW enerjide ciroya negatif yansıdı.
2024 temmuz ayında bakanlıkça ruhsatların geçici olarak 3 aylığına askıya alınması da imzalanmış taahhüt işlerinin iptaline neden oldu. Bu dönemdeki patinajın faaliyet zararına neden olduğu da görülüyor. Ancak CW enerji de süprizler bitmez.
Yukarıdaki her iki durumun negatif sonuçlarının önümüzdeki dönemde faaliyete geçebilecek yatırımlarla kompanze edileceği düşünülürken Almanya da %50 ortaklıkla iştirak edilen 1700MW lık güneş santrali işi de ortaklık sözleşmesinin feshi ile son buldu. Tabi bir miktar ödemeyi (sanırım 21M€) yapıp bunun bir kısmını iade alıp, tamamını tahsil edememiş olmak ilk çeyrek finansalları yine bozmuş olacak. Ardından hücre üretim tesisinin 2. ve 3. faz yatırımları için yapılacak ödemeler sonraki çeyrekleri de olumsuz etkileyecek muhtemelen. 2025, cılız finansallar vaad ediyor sanki. Belki son çeyrek umut ışığı belirebilir.
Mesele şu aslında. Bu yaşananların bir kısmı firmanın kusuru değil, bu durumda cironun düşmesi pahasına kar marjını korumaya çalışması da doğru bir yaklaşım ama bilmediğimiz bir ajandaları yoksa Almanya daki ortaklık için ödeme yapıp, bir ay sonra sözleşme feshi ve ödemenin tamamının geri alınamamış olması tam bir acemilik. Bunu bir iş insanı kafası ile çözümlemekte zorlanıyorum. Aklıma bir şeyler geliyor ama yok artık diye geçiştiriyorum. Neyse, umarım yanılırım !
Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz
Yer İmleri