Sayfa 10/10 İlkİlk ... 8910
Arama sonucu : 80 madde; 73 - 80 arası.

Konu: AKFNI Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret

1. Zamanında JANTS ve TRILC yirmi tavan çekmişti biri de çıkıp savcılığa dilekçe vermedi, beni kandırdılar ben sattıktan sonra yirmi tavan gitti dolandırıldım diye.

2. Şirketimizin yaklaşık %17 oranında olmak üzere katılma paylarına sahip olduğu Akfen Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun (Fon) portföyünde bulunan ve Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 26.12.2024 tarihli gayrimenkul değerleme raporunda(Ek) 194.999.933 TL (KDV Dahil 214.499.926 TL) değer tespiti yapılıp Fon portföyünde anılan değerle izlenen arsa vasıflı taşınmaz, Şirketimizin ve Fon'un ilişkili olmayan tarafına, 519.600.000 TL (KDV Dahil 571.560.000 TL) bedelle satılmış ve satış bedelinin tamamı nakden tahsil edilmiştir.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.

3. Şirketimiz Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin paylarının ilk halka arzı sonrasında, Şirketimiz pay piyasasında olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri gözlemlenmiştir.

Bu kapsamda, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 27.02.2025 tarihli kararı ile; anılan hareketlerin halka arz izahnamesinde belirtilen bilgiler ile halka arz sonrasındaki Şirketimiz faaliyetleri veya finansal durumu ile bağlantılandırılamaması ve pay piyasasındaki söz konusu olağan dışı hareketler ile ilişkilendirilebilecek Şirketimizce kamuya henüz açıklanmamış herhangi bir özel durumun bulunmadığı dikkate alınarak, ayrıca bu süreçte Şirketimiz yatırımcılarının hak ve yararlarının korunması amacıyla, Şirketimiz pay piyasasındaki emir ve işlemlerin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında incelenmesi ve varsa suç/kabahat unsurlarının tespit edilerek gerekli tedbirlerin alınması talepleriyle Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) ve Borsa İstanbul A.Ş.'ye (Borsa) başvuru yapılmasına karar verilmiştir. Anılan hususta SPK'ya ve Borsa'ya 27.02.2025 tarihinde (bugün) başvuru yapılmıştır.

Diğer taraftan, halka açık bir ortaklık olarak Şirketimizin tabi olduğu mevzuat uyarınca Şirketimizle ilgili yatırımcı kararlarını etkileyecek durumların ortaya çıkması halinde bu hususlarda yatırımcıların zamanında, tam ve doğru bilgilendirilmesi sağlanmaya devam edilecektir.

4. 2024/12 aylık bilanço: 154.959.000
    Önceki: 2.945.975.000

5. 1111 lotluk alış emrim 31'er lotluk satışlarla gerçekleşti.

Nasıl bir mesaj verilmek isteniyor acaba.
    Yazdıklarım küçük bir yatırımcının görüş ve düşünceleri olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

6. Yönetim Kurulumuzun 24.03.2025 tarihli kararı kapsamında 06.05.2025 tarihinde 60.000 adet pay geri alınmış olup, geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 719.119 adet payın sermayeye oranı %0,1130'dur.

7. 2025/1. Çeyrek bilanço: 112 milyon civarı zarar.
    Önceki: 780 milyon zarar.
    Zarari onemli ölçüde düşürmüş.

8. Yönetim Kurulumuzun 24.03.2025 tarihli kararı kapsamında 09.05.2025 tarihinde 14.018 adet pay geri alınmış olup, geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 883.137 adet payın sermayeye oranı %0,1387'dir.

Alımları biraz daha yüksek olsa..

Sayfa 10/10 İlkİlk ... 8910

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •