Sayfa 499/500 İlkİlk ... 399449489497498499500 SonSon
Arama sonucu : 3994 madde; 3,985 - 3,992 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,945
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Sn.Tövbekâr;

ENERJİSA elektrik dağıtım şirketi, "devletten varlık tabanı alacağı kadar" piyasaya borçlanmayı prensip edinmiş.
    "Devleti biz niye finanse edelim? Piyasa finanse etsin" diyor.

Ettiği kârı da temettü olarak dağıtıyor...

Genel kurullarında da bunu sordum.
    Teyit ettiler.
    bizim Devlet alacağına şahin borcuna kargadır demediniz mi?

Sözleşme sözleşmedir....
    Uyulur.

Diğer enerji dağıtım şirketleri de bu şekilde çalışıyor olabilirler.
    Biz MERAM'ın muhasebesine ne ölçüde hakimiz ki?
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

ALARKO HOLDİNG

2025/03>>>> Şu an Öz Sermaye >>> 63.751.372.000.-TL.
    2025/12>>>>Tahmini Öz Sermaye>>> 72.686.000.000.-TL. (Bu rakam, İş Yatırım Menkul Değerler'in yıl sonu tahminidir.)
    ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,945
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Sözleşme sözleşmedir....
    Uyulur.

Diğer enerji dağıtım şirketleri de bu şekilde çalışıyor olabilirler.
    Biz MERAM'ın muhasebesine ne ölçüde hakimiz ki?
    850 milyon dolar varlık tabanı olduğunu biliyoruz ( ben imtiyaz hakkını sıfır sayarak MERAMın Alark payını 500 milyon dolar hesaplamaktayım), bu varlık tabanından enflasyon muhasebesi ile nakit kısmının değerlemesinin epey bir zarar ortaya çıkarttığına göre nakit potansiyelinin çok olduğunu biliyoruz... ALENin 44 milyar geçmiş yıl karları olduğunu biliyoruz... bu durumda da sordum ama kimse söylemedi. bu 44 milyar şirkette konsolide mi değil mi, yani hesaplarda var mı yoksa aaaa orada o da varmış mı denmeli?

şimdi Devlet ödemez ise ödemez ve pardon bile demez. geçmişte DEmirbankta olduğu gibi batsa da ses çıkarmaz. bir çok şirket mesela hatırlar iseniz Güneş paneli sahibi bir şirketin konkardatosunu paylaşmıştım, benzerdi. ödemedi ya da geç ödedi... bizim Devletimiz maaşları öder ama diğer borçlarını mesela KDV alacaklarını, uygun referans bulunmazsa teşvikleri vs. ödemeyiverir, ya da geciktirdikçe gecilktirir... bu yüzden öderse kar olarak yazarız ama ödemez ise batmayız sarsılırız mantığı bence daha iyi...

5. Yine düşük hacim ve bofa satışta Alarko dağıldı.Hiç sekmiyor.Bu bile Alarko yu sat al için baya iyi gösterge.Sabah 10-11 arasına bak hacim 5 milyonu geçmemişse ve BOFA satıştaysa sat gitsin disket seansında %3 altından yerine koy.Dünyanın en kolay kar etme stratejisi

6. Her sey birlikte degerlendirildiginde, boyle bir donemde piyasanin Alarkoya aslinda cok daha iyi bir deger vermesi beklenirdi. Sirketin borclu bir yapisi yok, 2024te de 23 ve 22de oldugu gibi alt sirketlerden temettuler akmis. Kredi kullaniyor ama finansman optimizasyonu icin yapiyor, kendi nakit kaynaklari da cepte ve guclu.

Sirket donguselligi cok dusuk olan yeni sektorlere girmis, surekli nakit akis elde etmeyi hedefliyor. Yeni yatirimlarda gordugumuz kadariyla basarisiz oldu diyebilecegimiz bir girisim henuz yok. Para harcaniyor ama tarlasi, serasi, gubre fabrikasi, kurutulmus meyve fabrikasi, ucagi, oteli vb ortada.

EM nedeniyle olusan tablo savaslardaki Fog of War (Savas Sisi) kavramina benziyor. Savasin ilk gunlerinde kimin kazandigi, ne kadar kayip verdigi, kimin kazanacagi belli olmaz. Belirsiz ve aldatici sinyaller gercegi gizler. Rusya Ukraynaya alcakca girdiginde tum dunya 3 gunde Kiev'in dusmesini bekliyordu. Ama sis dagildiginda Rus kuvvetlerini puskurtuldugu ve Ruslarin ancak sivil halk katliami yapabildigi ortaya cikmisti. Bizim bilancodaki sinyaller de gizli, ve bu gizem surekli soylentilere yol aciyor. Sirket, gorunen guclu bir kar post edemiyor. Bunun guclu ozkaynak ve nakit nedeniyle olusan EM zarari kaynakli oldugu muhtemelen dogru ama piyasa bu sinyallere bakmiyor. Bistte bu buyuklukte olup, bu kadar nakit akisi guclu, borcu yok denecek miktarda, bu kadar hikaye barindiran bir sirket daha var mi? Temettu az diyoruz ama bu sene Alarko dusuk vermesine ragmen temettu sirketi olarak bilinen sirketler kadar verdi nerdeyse. Ya da bizim piyasa sandigimiz sey aslinda gercek bir piyasa degil. Piyasa dedigimiz sey su an, halka arzlarla halka lot kitleyen, borcu arsa degmis sirketleri pazarlayarak tavan yaptirmaya calisan, icerden bilanco tuyosu alan hisse fon yoneticileri vb den olusan dejenere bir grup gibi gorunuyor. Bunlar bir sure daha dumen cevirerek birilerini utmeye calisacak, bizlik bir sey yok.

Alarkonun gelecegi guclu diyoruz ama aslinda Alarko bence bugun de Bist'in yildizi olmaliydi saydigim nedenlerden. Ben de Tovbekar abi gibi ultra uzun vade zihniyetini benimsedim, 2028-2029 u bekliyorum. Ama sadece Alarkonun aciklayacagi 600-800 m$ kari degil eninde sonunda olusmasi gereken saglikli piyasayi da bekliyorum. Ortakligimi da arttirmaya devam ediyorum.

Ortaköy'e yıldırım mı düşmüş?
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

8. Spek satıyor ortağım.Şifre çözüldü artık spekin.Düşük hacim varsa spek geçirecek demektir.

Sayfa 499/500 İlkİlk ... 399449489497498499500 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •