Sayfa 649/649 İlkİlk ... 149549599639647648649
Arama sonucu : 5188 madde; 5,185 - 5,188 arası.

Konu: HALKB - Halkbank

  1. SON DAKİKA — CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

    •CAATSA'da şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, bir yumuşama var.

    •ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile ve Türkiye'ye yeni atanan ABD Büyükelçisi Tom Barrack’ı kabulümüzde kendisiyle bunları görüştük, konuştuk.

    •Öyle zannediyorum ki CAATSA sürecini de çok daha süratli aşacağız.

    •Alınan (satış) kararı, bu bakımdan çok isabetli bir karardır. Devamının geleceğine de inanıyorum.

    •Dostum Trump’ın göreve gelmesiyle birlikte bu konularda daha açık, daha yapıcı, daha samimi bir iletişime kavuştuk.

    •Savunma sanayiinden ekonomik ilişkilere, bölgesel güvenlikten küresel sorunlara kadar Amerika Birleşik Devletleri ile ortak çıkarlarımız var.

  2. SON DAKİKA ABD BAŞKANI TRUMP PAZARTESİ GÜNÜ PUTİN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAK

    Trumpın şimdi yaptığı açıklama:

    PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 10:00 DA (TSİ 17:00) RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAĞIM. GÖRÜŞMENİN KONULARI, HER HAFTA ORTALAMA 5000 DEN FAZLA RUS VE UKRAYNALI ASKERİN HAYATINA MAL OLAN KAN GÖLÜNÜ DURDURMAK VE TİCARET OLACAK.

    ARDINDAN UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKIY İLE GÖRÜŞECEĞİM, VE SONRASINDA, BAŞKAN ZELENSKIY İLE BİRLİKTE, NATO ÜYESİ ÇEŞİTLİ LİDERLERLE GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ.

    UMARIM VERİMLİ BİR GÜN OLUR, BİR ATEŞKES SAĞLANIR VE ASLINDA HİÇ YAŞANMAMASI GEREKEN BU ÇOK ŞİDDETLİ SAVAŞ SONA ERER.

    TANRI HEPİMİZİ KORUSUN!!!

  3. KAYNAK: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/c...sahip-42804794

    BÖLGEMİZDE VE DÜNYADA İSTİKRARIN TESİSİ İÇİN TÜRKİYE-ABD ORTAKLIĞI HAYATİ ÖNEME SAHİP

    ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye 300 milyon doları aşan havadan havaya füze satışına onay verdiğini açıkladı. Bu CAATSA yaptırımlarının aşılması anlamında bir ilk adım mıdır? Devamı gelir mi? F-35 süreci hızlanır mı? Ve onun ötesinde son dönemde yaşanan gelişmeler Türkiye-Amerika ilişkileri açısından iş birliğinin daha da güçleneceği anlamına mı geliyor? Yeni bir döneme mi giriliyor?


    CAATSA'da şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, bir yumuşama var. ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile ve Türkiye'ye yeni atanan ABD Büyükelçisi Tom Barrackı kabulümüzde kendisiyle bunları görüştük, konuştuk. Öyle zannediyorum ki CAATSA sürecini de çok daha süratli aşacağız. Bizim iki büyük müttefik NATO üyesi olarak aramızda savunma alanında hiçbir kısıtlama, engel olamaması lazım. Alınan karar, bu bakımdan çok isabetli bir karardır.

    Stratejik ortaklığımızın ruhuna aykırı olan tüm engellerin kaldırılması, en büyük beklentimiz. Bu yönde atılan her olumlu adım bizim için kıymetli. Devamının geleceğine de inanıyorum. Dostum Trumpın göreve gelmesiyle birlikte bu konularda daha açık, daha yapıcı, daha samimi bir iletişime kavuştuk. Savunma sanayiinden ekonomik ilişkilere, bölgesel güvenlikten küresel sorunlara kadar Amerika Birleşik Devletleri ile ortak çıkarlarımız var. İş birliğimizi her zaman olduğu gibi karşılıklı saygı ve anlayış temelinde devam ettireceğiz. Bölgemizde ve dünyada istikrarın tesisi için Türkiye-ABD ortaklığı hayati öneme sahip. Bu doğrultuda, yapıcı ve sonuç odaklı bir diyalog zemini oluşturmanın gayretindeyiz.



    ALINTI-1---- CAATSA'da şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, bir yumuşama var. ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile ve Türkiye'ye yeni atanan ABD Büyükelçisi Tom Barrackı kabulümüzde kendisiyle bunları görüştük, konuştuk.


    ALINTI-2-- Stratejik ortaklığımızın ruhuna aykırı olan TÜM ENGELLERİN KALDIRILMASI, en büyük beklentimiz.


    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD

  4. HATIRLATMA----ESKİ HABER:---------TARİH: 15 NİSAN 2025

    KAYNAK: https://www.bloomberght.com/yilmaz-a...eyecek-3746396

    ALINTI:

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD Başkanı Donald Trumpın açıkladığı tarifelerin ardından Türkiyenin de bu ülkeyle bir müzakere süreci yaşayacağını belirtirken, Halk Bankası konusunun da bu süreçte çözüm hedefiyle ele alınacağını söyledi.

    Önceki dönemde de Sayın Trumpla Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuları defalarca ele aldılar. Önümüzdeki süreçlerde de ben inanıyorum ki hem liderler düzeyinde hem farklı seviyelerde bu konular konuşulacaktır, tartışılacaktır.

    -------------------------------------------------------------------------------

    TARİH: 17 MAYIS 2025

    CAATSA'da şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, bir yumuşama var. ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile ve Türkiye'ye yeni atanan ABD Büyükelçisi Tom Barrackı kabulümüzde kendisiyle bunları görüştük, konuştuk. Öyle zannediyorum ki CAATSA sürecini de çok daha süratli aşacağız. Bizim iki büyük müttefik NATO üyesi olarak aramızda savunma alanında hiçbir kısıtlama, engel olamaması lazım. Alınan karar, bu bakımdan çok isabetli bir karardır.

    Stratejik ortaklığımızın ruhuna aykırı olan tüm engellerin kaldırılması, en büyük beklentimiz.


    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD

Sayfa 649/649 İlkİlk ... 149549599639647648649

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •