Sayfa 292/293 İlkİlk ... 192242282290291292293 SonSon
Arama sonucu : 2342 madde; 2,329 - 2,336 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. QNB daha 2 ay kadar önce 12 DD'den işlem görüyordu, satış yedi ve şimdi 12 değil 7 DD'den işlem görüyor. Alan memnun satan memnun. İşte görüldüğü üzere defter değerinin 12 katı kadar fiyat ödemeye razı yerli yatırımcılarımız bile var ve bunlar 40 FK'dan 12 DD'den banka hissesi almaktan hiç mi hiç çekinmiyor. Elin Arabı 2.5 DD'den banka almak istiyorsa bırakalım da alsın.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    QNB daha 2 ay kadar önce 12 DD'den işlem görüyordu, satış yedi ve şimdi 12 değil 7 DD'den işlem görüyor. Alan memnun satan memnun. İşte görüldüğü üzere defter değerinin 12 katı kadar fiyat ödemeye razı yerli yatırımcılarımız bile var ve bunlar 40 FK'dan 12 DD'den banka hissesi almaktan hiç mi hiç çekinmiyor. Elin Arabı 2.5 DD'den banka almak istiyorsa bırakalım da alsın.
    qnb den verdiğin örnek gerçekçi olmadığı gibi hiçbir şekilde ölçüt alınamaz. yüzde 0,12 halka açıklığı olan takası kimin elinde belli olmayan bir hisseyi örnek vermek doğru olmaz. isterlerse dd yi 500 yaparlar. gelip burada bakın 500 kat banka hissesi var bu niye olmasın mı diyeceksin.

yapı için dediğine katılıyorum satış olacaksa bir miktar primli olması gerekir. sonuçta ortada yılların know how ı var.
    istediğin hayat sana verilmez. onu inşa edersin, tuğla tuğla, gün gün.

3. Haklısın, QNB nin halka açıklığı son derece düşük ve bu durum hisse fiyatının irrasyonel seviyelerden işlem görmesine neden oluyor. Ama bu durum defter değerinin 12 katından alıcıların olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Alıcılar bu detayı iplemiyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Defter değeri tek başına pek bir şey ifade etmez. Bakılması gereken metriklerden sadece bir tanesidir. Tek başına değerlendirmek büyük hata olur. Örneğin FROTO şu anda 2.54 DD'den işlem görüyor ama bu seviyelerden alıcı her daim mevcut. Hatta buralar ucuz diye raporlar yazılıyor. Hedef fiyatını dikkate alırsak analistlerin FROTO için 4 DD ye kadar yolu var dediğinş görürüz. Yani 2.5-3 DD alım fırsatı olarak görülüyor FROTO'da. Bu da ters bir bakış açısı işte.

5. Öte yandan ALARK EKGYO EREGL KCHOL vs gibi bir sürü güçlü ve büyük şirket defter değerinin çok altından işlem görüyor, %50 ye varan ciddi iskontolar söz konusu ama yatırımcılar bunlara pek yüz vermiyor. Defter değerinin yarısından işlem gören hisseler onlara pahalı geliyor ve tü kaka diyorlar, diğer yandan defter değerinin 2.5 katından işlem görenlere de pekala ucuz diyebiliyorlar.

6. Defter değerinin 0.6 katından işlem gören EREGL 3 yıldır sürünüyor. 0.5xDD den işlem gören EKGYO da bir türlü vitese geçemiyor. Alarko da aynen öyle, o da hemen hemen defter değerinin yarısından işlem görüyor ama revaçta değiller, böyle devasa iskontolara rağmen bunları hala alım için cazip görmüyor yatırımcılar.

7. Demek ki DD tek başına bir şey ifade etmiyor, hatta yanıltıcı olabiliyor. Piyasanın bu metriği dikkate almadığını yukarıda gördük. 0.5 DD den işlem görenlere tü kaka diyebildiği gibi 2 5 DD den işlem görenlere pekala ucuz diyebiliyor. Peki piyasa neyi dikkate alıyor? Piyasanın temel analizci kanadının yatırım yaparken dikkate aldığı kalemlerin başında "Karlılık Trendi ve Beklentisi" gelir. Belki de temel analiz açısından en önemli kalem budur.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Fazla geriye gitmeye gerek yok, tam 1 yıl geriye gidelim. FAB YKBNK için 13 milyar dolarlık bir değer biçti Nisan 2024'te ve %61.22 lik blok hisse için 8 milyar dolar ödemeye hazırdı. O zaman YKBNK nin defter değeri 5.2 milyar dolar idi ve tam tamına DD nin 2.5 katına tekabül ediyordu. Ama Koç 14 milyar dolarda yani 2.7 DD'de diretti ve anlaşma sağlanmadı. Satınalmalar ciddi şekilde primli olur, dünyanın her yerinde bu böyledir.
    Burada anlattığın yalnızca borsa dedikodusu.

Devamında anlattığın şirketlerin tamamı reel varlığı olan sanayi şirketleri. Hisse netteki acemiler bile sanayi şirketleri ile bankacılık sektörünün ayrı değerlemer olduğunu bilir.

25 yıllık borsacı olan sana soru çok basit. Mesela 2010 ların başından beri Akbank citiye, ykbnk uni creditoya hatta garanti bankası çoğunluk hissesi BBVA ya kaç çarpan ile satıldı.
    O dönemde kredi notumuzun yatırım yapılabilir seviyesinde olduğunu, borsa endeksinin 5 dolar civarında olduğunu, ve bankacılık sektöründe toplam özkaynakların bugünkünün aksine her yıl artttığını da dikkate alarak.

Sayfa 292/293 İlkİlk ... 192242282290291292293 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •