Sayfa 618/620 İlkİlk ... 118518568608616617618619620 SonSon
Arama sonucu : 4954 madde; 4,937 - 4,944 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1. Ben doktorlara ameliyat için açiktan para vermeyi doğru bulmam zira senin paran olabilir ancak parası olmayan ve o doktorun ustalığına ihtiyaç duyan birini hayattan alabilirsiniz ve alıyorsunuz da zira doğru adama ulaşmak mümkün olmuyor .Adam odasında oturuyor.Ne poliklinik ,ne doğru dürüst ameliyat , sadece vizitlere asist ediyor.

İncelik isteyen bir ameliyat baş asistana kalıyor , o adam da gidip o saatte bir özel hastanede ameliyat yapıyor.

Adamın muayenehanesi olur hastasını istediği paraya istediği yerde ameliyat eder.Eyvallah.

Bu yazdiklarim sadece , devlet hastanesi doktorları içindir . Hastaneyi kendisine hasta bulmak için kullanmak nedir ? Resmen alenen ahlâksızlık ,buna çanak tutmak da , madem paran var git o zaman Ankara da Bayındır a İstanbul'da Amerikan Hastanesi, Florence Nightingale e , Acıbadem veya Memoriala .

Benim işim görülsün ne olursa olsun deyip sonra , hak kukuk peşinde o zaman kosmamak lazım.

3 yıl evvel beni sağlık bilimleri üniversitesi göğüs cerrahisi ana bilim dalı başkanı ameliyat etti , bir kutu baklava götürdüm " ne zahmet ettin " dedi.Tanimam bilmem öncesinde..

Kendisine selam ve saygılarımı sunuyorum.

Her işi doğru hakkıyla yapana selam olsun.

Not: ameliyat öncesinde 2 prof daha gördü beni ve görüşler eşleşmisti yine şahsen para vermeyip hastane sececektim fiyat falan almıştım.

2. Şaşırdım mı yooo... şaşıran varmıdır, hiç sanmıyorum.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3. Adamlarin begenmedigi maasa bakin hemde Bursada

4. 10 Trilyon 750 Milyar TL

Dün, zat-ı şahanelerinin başında bulunduğu hazine ve maliye bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "merkezi yönetim borç stoku 30 nisan 2025 tarihi itibarıyla 10.750,5 milyar tl olarak gerçekleşmiştir." trilyon ifadesini kullanmak hoşlarına gitmiyor olsa gerek. 10 trilyon 750 milyar desenize şuna. bir önceki ayın borcu da 10.270 milyar tl. (altı sıfır atılmış hali bu arada.)

10 trilyon 750 milyar eksi 10 trilyon 270 milyar törkiş lira eşittir bir ayda 480 milyar tl borçta artış var. bir ayda 480 milyar tl ne demek yahu?

koca 80 yıllık cumhuriyet tarihinde borç toplamı 250 milyar türk lirası olmuşken, bunun neredeyse iki katını artık bir ayda yapıyorlar. ekrem imamoğlu'nun cezaevinde tutulması için ödenen bedel de bunun içinde elbette. bir yandan da artık zombi olmuş yandaş şirketleri yüzdürmek için kredi pompalıyorlar.

mehmet bey anlatsın daha program şöyle program böyle diye. bu hızla borçlanan ve harcayan hükümet enflasyonu nereye düşürecek acaba? bırak düşmeyi artışa bile geçecek bu gidişle.

Kaynak: https://www.hmb.gov.tr/duyuru/30-nis...tim-borc-stoku

5. Elindeki (hayatı durdurma) gücün, şantaj gibi kullanarak çoğu avrupa ülkesinde verilmeyen bir ücreti istemek etik değildir. Bu durumda belediye içinde başka iş koluna sahip olanlar da benzer ücreti talep ederler ki o vakit şu an elektrik parasını geçmiş su bedelleri, emlak vergileri, katı atık bedelleri fezaya çıkar.

Üstelik bu tip sendikaların istedikleri astronomik ücretler, diğer mali yönden zayıf belediyeleri de iflasa sürükler.

Bu durumda güya işçisine prof dan fazla maaş vererek sosyal belediyeciliği savunan partiler seçimlerde nal toplarlar.

Ki süreç sonunda zaten çok az olan sendikalı işçiler atılıp sözleşmeli asgari ücretlilere bırakır.

Maaşına zam, işine son lafı da herhalde bu gibi durumlardan çıkmıştır.

Sendika ile kol kola girip bir gün halay çekersin ancak bütün yıl halktan küfür yersin.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6.  Alıntı Originally Posted by Finans2023 Yazıyı Oku
    10 Trilyon 750 Milyar TL

10 trilyon 750 milyar eksi 10 trilyon 270 milyar törkiş lira eşittir bir ayda 480 milyar tl borçta artış var. bir ayda 480 milyar tl ne demek yahu?

koca 80 yıllık cumhuriyet tarihinde borç toplamı 250 milyar türk lirası olmuşken, bunun neredeyse iki katını artık bir ayda yapıyorlar. ekrem imamoğlu'nun cezaevinde tutulması için ödenen bedel de bunun içinde elbette. bir yandan da artık zombi olmuş yandaş şirketleri yüzdürmek için kredi pompalıyorlar.

Kaynak: https://www.hmb.gov.tr/duyuru/30-nis...tim-borc-stoku
    Sonu İFLAS.....

Veya sonunda borcu halka ciro etmek: Yani yüksek miktarda para basmak=DEVALÜASYON....
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

7. Komisyon Adı:PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
    Dönemi:28
    Yasama Yılı:3
    Tarih :06 .05.2025

FAİK ÖZTRAK (Tekirdağ) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Plan ve Bütçe Komisyonun değerli üyeleri, değerli milletvekilleri, Merkez Bankasının değerli bürokratları ve diğer bürokratlar, basın mensupları; hepinizi saygıyla selamlıyorum konuşmama başlarken.

Sayın Başkan, şimdi, tabii, Merkez Bankasının başında yeni bir ekip var, bir yıl da geçti; tecrübeli bir ekip, genç bir ekip, iyi yetişmiş bir ekip, bazılarını geçmişten tanırım, son derece değerli ekonomistlerdir ve Merkez Bankasının sermayesi de güvendir. Şimdi, ben, bu rapora baktığım zaman, açıkçası, bu raporda bana güven veren bir şey görmedim yani bu raporda 19 Martta ne oldu? Piyasalarda niye böyle bir yani piyasalarda ne oldu bununla ilgili hiçbir şey yok. 50 milyar dolar rezerv neden satıldı, nasıl satıldı? Hazineyle yapılan hangi protokol çerçevesinde yine kamu bankaları üzerinden arka kapıdan satıldı? Bununla ilgili bir açıklama da yok. Şu rapora baktığım zaman o meşhur film vardır; eve birileri girer, adam da eşiyle beraber yatak odasındadır. Eşi "Birileri var evde, bir ses geliyor." der, adam "Kedidir, kedi." der, odadan çıkamaz, korkar. Bu raporda biraz öyle bir rapor. Merkez Bankası biraz önce söylediğim gibi, bir güven müessesesi olduğu için olanı biteni açıkça söylemelidir. Merkez Bankası neden faizi artırdı, neden faizi artırmak zorunda kaldı? Şimdi, diyorsunuz ki tamamen dışarıdan geldi gibi bir hava var burada. Dışarıdan gelen bir şey yok, rakamlara baktığınız zaman büyük ölçüde her şey içerden yani dışarısı bizi çok az etkilemiş, esas bizi etkileyen içeride olan biten. Bence bu raporu Merkez Bankası "web" sayfasına hiç koymasın ben Mecliste bunları anlattım diye. Evet, ekonomide bir sıkıntı oldu, ben bu sıkıntıya müdahale ettim; şu kadar rezerv sattım, şu şekilde sattım, faizleri de bu şekilde arttırdım. Bu tür sıkıntıların her zaman bir bedeli vardır. Bunu demeniz lazım diye düşünüyorum. Bu, tabii, benim kendi görüşüm.

Diğer taraftan, yine güven bakımından önemli olan saydamlıktır. Yanlış hatırlamıyorsam, geçen sene siz bir patika vermiştiniz üçer aylık, bu mevsimlik düzeltmesi yapılmış, ortalama enflasyon rakam. Bu sene öyle bir şey ben mi atladım bilmiyorum ama görmedim. Bu da bence bir an önce verilmeli ve yeni duruma göre de revize edilerek verilmeli diye düşünüyorum.

Rezervi söyledim, 50 milyar dolar rezervi nasıl sattığınızı... Hangi? Bu eski protokole göre mi sattınız, Hazineyle yeni bir protokol mü yaptınız, bunların hepsine bir bakmak lazım.

Bir de son olarak şunu söyleyeyim: Merkez Bankasının "web" sayfasına girdiğim zaman Türkiye'de kur rejiminin dalgalı kur olduğu yazıyor. Buna karşılık Uluslararası Para Fonunun ülkelerdeki kur rejimine ilişkin sayfasına girdiğimde Türkiye artık dalgalı kur rejimi uygulayan ülkeler arasından çıkmış vaziyette.

Benim son söyleyeceğim şu: Hukuk devleti açığını, yapısal hâle gelmiş olan hukuk devleti açığını para politikasıyla kapatamazsınız. Bunu kabul ediyorum, bu, mümkün değil ya da bunun maliyeti çok yüksek olur, öyle 4 puanlık, 5 puanlık faiz artışları değil biraz önce, işte "Tansu Hanım zamanında yüzde 100'e çıkmıştı faizler." denildi tabii, uçaktan kalkıp açıklama yaparsanız "Uçaktan ihaleleri iptal ettirdik." diye, faizler de oraya çıkar yani bunlar hep bizim yaptığımız hatalardan dolayı oluyor, bizdeki yönetimin yaptığı hatalardan da oluyor ama Merkez Bankası bir güven müessesesi, tekrar söylüyorum. İşte, bakın, Jerome Powell'la Trump arasındaki ilişkiye. Trump "Görevden alacağım." diye geldi, "İstifa edecek misiniz?" dediler, Powell "Hayır, istifa etmeyeceğim." dedi. Bugün Trump çıktı "Merkez Bankası Başkanını görevden almayacağım." demek zorunda kaldı. Siz Merkez Bankasısınız. Benim kendi kanaatim, bu, baktığımız zaman, neyse bunu açıkça söylemek lazım, ya, niye benim CDS'im dünyadaki diğer ülkelerden daha fazla artıyor şu ilk 4-5 ayda? Niye benim faizlerim, faiz beklentilerim diğer ülkelere göre daha fazla artıyor?

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN MEHMET MUŞ - Evet, tamamlayın lütfen.

FAİK ÖZTRAK (Tekirdağ) - Son bir şey söyleyeceğim.

Niye benden portföy çıkışı diğer ülkelerden daha fazla? Dolayısıyla, yani siz, Merkez Bankası olarak bu işler dışarıdan oldu, bizden değil kervanına katılmayın derim.

Çok teşekkür ediyorum.

8. Fatma Girik zamanında mi idi neydi hatırlamıyorum Şişli Belediyesinde çöp işi taşerona verilmediği için temizlik elemanları astro maaş alıyorlardı ve belediye maaşı geciktirdiginde temizlik yapmayıp Şişli'de çöp dağları oluşmasına neden oluyorlardı halbuki taşerona verilse asgari ücrete çok daha fazlasını yapacaklardı.

Tabii para alsınlar almasınlar değil ama bir otobüs şoförü 70 bin TL gerçek değeri üzerinden vergisi ve sigortası yatan bir maaşı beğenmeyip greve gidiyor ama bu ülkede ne öğretmen ne mühendisler bu parayı henüz almiyor .( Bursa'da ki teklif ) Sana millet 70 bin verir ama sigortani asgari ücretten yatirmazsa ben de bi şey bilmiyorum.

Sayfa 618/620 İlkİlk ... 118518568608616617618619620 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •