Sayfa 2223/2223 İlkİlk ... 12231723212321732213222122222223
Arama sonucu : 17780 madde; 17,777 - 17,780 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,952
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Abi sınıfta kalırsın. İnsaf, bu kadar taraflı olunmaz. Evet, halk oy vermedi ve 2.dünya savaşı sırasında halkı aç bıraktı. Buğdayı silolarda çürüttü, ekmek karneyleydi, Üsküdar'da çok yaşlı insanlardan, ekmek bulamayan genç kızların feci hikayelerini de dinledim.
    Fakat ülkeyi savaşa sokmadı. Denge politikasinin mimaridir.
    10 yil boyunca, mecliste Demokrat Parti sözcülerinin hakaretlerine maruz kalmasina ragmen, bir gün bile meclise gelmemezlik etmedi.
    Demokrasi kültürünün gelişmesinde, politik olgunluğun yerleşmesinde katkisi vardir. Halkın oy vermemesinde, Türkiye'yi borçlandirmamasinin da etkisi vardir.
    Çok partili hayata geçiş konusuda, dışaridan yapilan baskilar etkili olmuşsa da çatışmaya götürmeden, uyumlu ve yumuşak bir sekilde geçişi sağlamistir.
    Yine parti içinden karşisina Ecevit çikinca, yenilecegini bilerek kurultaya gitmistir.
    Imam Hatip Okullarini açmiştir.
    İdam ettirdi demek cok buyuk haksizlik. Günah abi. Idamlar uygulanmasin diye elinden geleni yapti. Çok onceden mecliste söylemişti:"Sizleri ben bile kurtaramam."
    Idamlarin sebebi farklidir. Yazdim defalarca.

Mukayese kabul etmez. Ama bu iktidarın yaptigi islerle, o donemde yapilan isler de mukayese edilemez. Ismet Pasa disaridan borclanip, yatirim yapmaya karsiydi, ulkeyi borclandirmadi.
    Ismet Paşa yolsuzlukla anılmaz ama Milli Piyangodan büyük ikramiye de çıkmıstir kendisine. Bir de Pembe Koskle ilgili de dedikodular olmustur. ))))
    Gercekler neyse hepsini yazmak lazim.
    Siz niye bozustunuz bilmiyorum ki? Ihtiyacimiz politik olgunluk.
    bozuşmadık... sadece bazı politik tercihler onun karadenizli kafasını mahvediyor ...
    kendi adıma bu iktidarın adil olmasını ve gerçekten dürüst politikalar uygulayarak liyakati ön plana çıkarmasını bekleyerek 2002 yılında ülkenin son şansı olduğunu düşünüyordum... bir çok arkadaşımız bu yola baş koymuşlardı. ama sonradan gördüm ki bu yola baş değil galiba kıç koyarak ülkenin umudunu kendi umutları haline getirmişler...
    1.5 yaşında bir çocuk babası olarak Onun geleceğine endişe ile bakıyor ve korkuyorum. kaybedilmiş yıllardan maalesef birilerini suçlamak yerine daha fazla batağa saplanmadan bir şeyler yapılmaya başlamasını ümit etmek dışında bir yol görmüyorum...

ama bu ilkede maalesef yargı dahil her şey bozuldu. ve bazı yerlerde yazdım:

karı kocaya toplu halde yürüme ve sosyal mesafe cezası kesildi. Gönül belediyeciliğinde iddia eden zabıtalar tarafından.
    topluluk yok malum en az 3 kişi gerek
    karı koca sosyal mesafe sadece çüş denir...
    zabıta yetkisiz. yetki poliste
    ceza kesmeye dayanak tutulan kanun kabahatlar kanunu alakasız. üstelik oradaki sınır 100 lira bunlar 390 ar lira kesmişler.

mahkemeden ne beklersiniz tabii ki iptal... maalesef... en son adalet bakanlığı yargı yolunda af nedeniyle gereksiz kaldı diye reddedilmiş... paşam böyle saçma bir dava benim önüme gelse bu cezaları onaylayan hakimlerin hukuk diplomalarını iptal etmek gerekirken ( maalesef temel hukuk bilgileri bile yok) sonuç var mı yok...

evet bir sonuç var Rabbim bizi beterinden korumuş... şimdi böyle bir düzende destekleri gördükçe ben çıldırıyorum... değil sn 101 babam mezardan kalkıp gelse olgun olmam mümkün değil...
    evet inönü gibi bir adam elindeki yetkilerle eğer son 23 yılda olsaydı değil pembe köşk, muhtemelen istanbulun ankaranın yarısını alırdı... ve ...
    neyse bu kadar izah yeter sanırım...politik olgunluk için temel esaslarda buluşabilmek lazımdır bu da adalettir...

Siyasi konulara girmeyeceğim, dedim.
    Yazdığım üniversite sorusuna cevaptı.
    Demokrasi ve İnönü idi konusu.

Hepinizi seviyorum.

3. ABD, Washington'da 2 İsrailli diplomat öldürüldü.
    Çok önemli hadiseler var. Gece Gaza'dan Aşkelon'a, Yemen'den Tel Aviv'e füzeler atılmış.
    Çok daha önemlisi, Girit'te 6.1'lik deprem olmuş. Depremin merkezi Santorini'ye çok yakın. Yeni bir deprem fırtınası yüksek ihtimaldir, düşük ihtimal Santorini patlayabilir. İşte bu olay Akdeniz için bir kıyamet olur.
    Bu tartışmaların tamamını unuturuz. Hatta ne kadar basit konularla uğraşmışız deriz. Herşey düzelecek merak etmeyiniz. Sakin olunuz.
    Siyaseti borsayla ilgisi için konuşuyoruz be ya.
    Ben gider yine hastaneye.
    Santorini'ye dikkat.

bozuşmadık... sadece bazı politik tercihler onun karadenizli kafasını mahvediyor ...
    Bati Karadenizli bu be ya...Doğu Karadenizli olsaydi hakli olurdun.
    @erefefik

4.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Bu forumdaşı şikayet ediniz lütfen. İki defadır kışkırtıcı mesajlar yazıyor.
    Hani plana sadık kalacaktın?

Sayfa 2223/2223 İlkİlk ... 12231723212321732213222122222223

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •