Originally Posted by
Mathias
Bende biraz fotografik hafıza vardır. İstemeden ama. Hafızamda tutmak istesem tutamıyorum.
Erdoğan: Kredi Garanti Fonu'nu ben de önemsiyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi Garanti Fonunu ben de önemsiyorum. Yani bu noktada adım atıp Kredi Garanti Fonundan tulumbaya suyu dökmekte fayda var ki hareketlensin" dedi.
Dikkatlerden kaçmasın şu söz. İki şey kafamda dönüyor. Bunların aklı nas da kaldı. 2 sene geçti bir sonuç alınamadı. Bari nasa dönelim denilecektir bir noktada. Yalnız bunların kafa sadece tek işleme çalışıyor. Yani bu sefer geçen seferki nas a birşeyler monteleyip sunacaklar sanırım piyasaya. Aklıma gelenler.
1. Farklı dolar kurları. (ihracatçı , vatandaş bankalar arası . serbest piyasa . ortaya karışık )
2. Seçilmiş sektörlere ucuz kredi. ( kim seçecek nasıl seçecek )
3. Geçen seferki nasın aynısının biraz küçüğü. (bam güm bam )
Diğer yandan TRUMP özellikle teknoloji firmalarına süper teşvikler açıklayabilir mi acaba ?
Çok doğru dedin. Bad Bank uygulaması da gündeme gelecek diye düşünüyorum. Batık veya batmaya meyilli kredileri bilançolardan ayıklayıp bunları Bad Bank bilançosuna aktaracaklar. Bankalar için süper bir gelişme olur bu. Gelişmiş ülkeler bu tür uygulamaları geçmişte yaptılar hem de bir kaç kez.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri