KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Ülkede faiz ödemeleri ana parayı geçmiş durumda.!!!!
1990 lı yllardaki durumdan çok farklı durum.!!!
Ülkeyi daha büyük felaketler bekliyor.!!!!
Sistemde parasını tutanlar.!!!
Tek adam rejiminde.!!!
Sonunda bir bardak su içecekler.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Cinliler Turkiyede sahte baz istasyonu kurmus
https://www.cnnturk.com/video/turkiy...gitmis-2287030
1990 larda bile vade 32 günlüktü.
Şimdi herkes PPF larda.
Yani tüm ülke neredeyse gecelik gidiyor.
Ekonomideki güven bu seviyede mi?
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
80 öncesine benziyor.
Şirketler sendikalarla anlaşıp (başkanla) grev ilan ettiriyorlardı( maaş vermemek için)
Şirketlerin mevduat sertifikalarını Kastelli pazarlıyordu (ödenmeyeceği anlaşılınca Kastelli'ye yıktılar..)
Tahvil piyasasında acaip miktarda özel sektör tahvili var!!!!
Gerçek enflasyonun altında mevduat faizi var. O dönemde de aynıydı...
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Şöyle bir cevap buldum,
Buna göre: “Grev (ve lokavt) süresince hizmet akitleri askıda kalan işçilere bu dönem için işverence ücret ve sosyal yardımlar ödenemez; bu süre kıdem tazminatı hesabında dikkate alınamaz. Toplu iş sözleşmelerine veya hizmet akitlerine bunların aksine hüküm konulamaz”.
80 öncesinde de böyle ise grev yapmayıp patron ne verirse boyun eğmek en iyisi imiş
Tabii benim bildiğim hatırladığım işçiler 80 öncesinde grev yaparken fabrikaya kimseyi sokmuyordu ..
Maaslilar için söylüyorum bugün ne alıyorsak 80 öncesindeki işçilerin talepleri nedeniyle o günkü sosyal imkanlar hep geri gitti.
Sabancı TV ye çok çıkardı maaşın danası anasını geçti diye ağlandiydı ....![]()
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
İçinden geçtiğimiz süreç kesinlikle faiz oranlarını değiştirerek veya bütçe dengeleriyle oynayarak içinden sıyrılabilecek konjontürel bir kriz değildir.!!!!
Üretim yapısından , sermaye birikim sürecinden, bunlara ek olarak başkanlık sistemiyle.!!!!
Kurumsal yapıların çöküşüne.!!!
Liyakatın kaybolmasına.!!!
Kuvvetler ayrılığı ilkelerinin ortadan kalkmasına dayanan.!!!
Yapısal bir krizdir.!!!
Dolayısıyla başkanlık sistemi içerisinde çözülmesi olanaklı değildir.!!!!
Çöküş dönemindeyiz.!!!!
Kaos tüm hızıyla otobanda.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Yer İmleri