KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Ülkede faiz ödemeleri ana parayý geçmiþ durumda.!!!!
1990 lý yllardaki durumdan çok farklý durum.!!!
Ülkeyi daha büyük felaketler bekliyor.!!!!
Sistemde parasýný tutanlar.!!!
Tek adam rejiminde.!!!
Sonunda bir bardak su içecekler.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Cinliler Turkiyede sahte baz istasyonu kurmus
https://www.cnnturk.com/video/turkiy...gitmis-2287030
1990 larda bile vade 32 günlüktü.
Þimdi herkes PPF larda.
Yani tüm ülke neredeyse gecelik gidiyor.
Ekonomideki güven bu seviyede mi?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
80 öncesine benziyor.
Þirketler sendikalarla anlaþýp (baþkanla) grev ilan ettiriyorlardý( maaþ vermemek için)
Þirketlerin mevduat sertifikalarýný Kastelli pazarlýyordu (ödenmeyeceði anlaþýlýnca Kastelli'ye yýktýlar..)
Tahvil piyasasýnda acaip miktarda özel sektör tahvili var!!!!
Gerçek enflasyonun altýnda mevduat faizi var. O dönemde de aynýydý...
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Þöyle bir cevap buldum,
Buna göre: “Grev (ve lokavt) süresince hizmet akitleri askýda kalan iþçilere bu dönem için iþverence ücret ve sosyal yardýmlar ödenemez; bu süre kýdem tazminatý hesabýnda dikkate alýnamaz. Toplu iþ sözleþmelerine veya hizmet akitlerine bunlarýn aksine hüküm konulamaz”.
80 öncesinde de böyle ise grev yapmayýp patron ne verirse boyun eðmek en iyisi imiþ
Tabii benim bildiðim hatýrladýðým iþçiler 80 öncesinde grev yaparken fabrikaya kimseyi sokmuyordu ..
Maaslilar için söylüyorum bugün ne alýyorsak 80 öncesindeki iþçilerin talepleri nedeniyle o günkü sosyal imkanlar hep geri gitti.
Sabancý TV ye çok çýkardý maaþýn danasý anasýný geçti diye aðlandiydý ....![]()
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Ýçinden geçtiðimiz süreç kesinlikle faiz oranlarýný deðiþtirerek veya bütçe dengeleriyle oynayarak içinden sýyrýlabilecek konjontürel bir kriz deðildir.!!!!
Üretim yapýsýndan , sermaye birikim sürecinden, bunlara ek olarak baþkanlýk sistemiyle.!!!!
Kurumsal yapýlarýn çöküþüne.!!!
Liyakatýn kaybolmasýna.!!!
Kuvvetler ayrýlýðý ilkelerinin ortadan kalkmasýna dayanan.!!!
Yapýsal bir krizdir.!!!
Dolayýsýyla baþkanlýk sistemi içerisinde çözülmesi olanaklý deðildir.!!!!
Çöküþ dönemindeyiz.!!!!
Kaos tüm hýzýyla otobanda.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri