Sayfa 300/302 İlkİlk ... 200250290298299300301302 SonSon
Arama sonucu : 2416 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Sn TH

Reel faizin yüksek olduğu bu dönemde hiç hikayesi olmayan bir borsa dan ne bekleriz ?.. Ama mal ucuzken alınır diyenler için söylüyorum ucuz neresi pahalı neresi ? Bir de neye göre ?

2. Bunlar çok göreceli ölçüler. Her ne kadar standardize edilmiş olsalar dahi günün ruhunu yaşamak ve etkilenmek zorundalar. O noktada tüm hikayeler hikaye oluyor. İşte bugün olduğu gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Almanya ekonomisi resesyona kıvranıyor. Bu sene kaput. Buna rağmen DAX tarihi 24152 zirvesinin sadece 155 puan altında. %1 bile değil aradaki fark. TR ekonomisi kör topal ilerliyor ama en azından %4 gibi reel ekonomik büyüme yaşanıyor. Buna rağmen BİST kaput.
    Orada koalisyonlarla yürütülen mükemmel bir siyaset var. Bizim burası yangın yeri Vay be Th sen bile bu kıvama geldin ise.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

4. Sn Lunar, sizi gördüğüme sevindim . Hoş geldiniz..

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Sn TH

Reel faizin yüksek olduğu bu dönemde hiç hikayesi olmayan bir borsa dan ne bekleriz ?.. Ama mal ucuzken alınır diyenler için söylüyorum ucuz neresi pahalı neresi ? Bir de neye göre ?
    Doğru dedin. Ucuzluk pahalılık göreceli kavramlar. Öte yandan borsadan herkesin umudunu kesmiş olması iyiye işaret. Herkesin borsadan bi cacık olmaz diye düşünmesi olumlu bir kontra sinyaldir. Özellikle KY lerin borsadan illallah demesi de borsa için olumlu bir sinyal.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Orada koalisyonlarla yürütülen mükemmel bir siyaset var. Bizim burası yangın yeri Vay be Th sen bile bu kıvama geldin ise.
    Aynen öyle. Kendi adıma konuşursam siyasetin BİST üzerindeki etkisini çok hafife almakla büyük hata ettim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7. Ekonomisi resesyonda olan Almanyanın borsası DAX bugün yeni bir tarihi zirve yaptı. Almanlara hayırlı olsun, darısı Türklerin başına.

8. 0101 kardeşimiz bana göre oldukça naif bir yorumda bulunmuş. Ona verdiğim yanıtı referans olsun diye buraya da kopyalıyorum:

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Köpekbalığı mîzaçlı yabancının lüzûmu yok.
    Uzun vade hisse taşıyacak yerli gelmeli borsaya. Emekliliğinde bir maas da hisselerinin temettüsünden almayı hedef tutan insanlarımızın tasarrufları borsamızı sağlam tutar. Siyasîlerimiz bu hususu işlemeli, borsa mevzuatını da küçük yatırımcıyı koruyacak şekilde inkişaf ettirmeliler.
    Bilhassa imtiyazlı hisse senedi olmamalı halka açık şirketlerde.
    TH:
    Hiç kuşkun olmasın bu dediklerin olacak. Tek sorun ne zaman olacağında. Ben 250 sene sonra 2300 yılına yaklaştığımızda bu dediklerinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Sen de biliyorsun Türkler reform yanlısı bir millet değildir, satükoyu çok severler, ya yumurta deliğe geldiğinde ya da duvara toslanınca aksiyon alır bu millet. İşte bu yüzden dediklerinin gerçekleşmesi için kanımca 10 jenerasyon yani 250 yıl geçnesi gerekiyor. Moleküler biyoloji kapsamında köklü mutasyonların oluşması için 10 jenerasyon (250 yıl) gerekiyor. Statükoculuktan kurtulmak için Türk milletinde olması gereken de budur yani genetik mutasyon.

Sayfa 300/302 İlkİlk ... 200250290298299300301302 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •