Sayfa 303/307 İlkİlk ... 203253293301302303304305 ... SonSon
Arama sonucu : 2449 madde; 2,417 - 2,424 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Trendhound abi şimdi şu 19 mart imamoğlu operasyonu olmasa idi bugün farklı rakamlar konuşacaktık. Lakin o şok bitti şimdi de chp genel kurultayının iptal davası var.

Gazetecileri ve sosyal medya haberciliğini okuyunca insan ister istemez geriliyor... ana muhalefet partisine kayyum atanması, chp nin başına eksi yönetimin mahkeme kararı ile geri getirilmesi falan.... ve çok şiddetli siyasi söylemler...

Bu ortamda maliye bakanlığı ve merkez bankası yönetimi nasıl başarılı olabilir. Borsa nasıl düzelebilir. Paul Volcker mezarından kalksa gelse başarılı olamaz ki....

ykbnk satış haberi ile geçen sene 40 TL ye gelmişti. bu seferde yok falan derlerse epey üzerler gibi... Umarın bu seferde çakmazlar...

maliye bakanının borsa için söylemleri ve uygulamaları ise ne yazık ki epeyce olumsuz...

Haziranda faiz indirme ihtimail olsada siyasi davalar var...

abd, dax zirvelerde yükseliyor, kırk yıllık kanlı terör örgütü silah bırakıyor. borsa düşmeye başlıyor... ilginç ...

eksik olan siyasi huzur ve güven ortamı...

2. Yenice oldukça makul argümanları dile getirdin. Rasyonel açıdan bakarsak dediklerin çok doğru. Ama borsa rasyonel bir ortam değil, duygularla dürtülerle en temelde de açgözlülük ve korku ile işleyen bir ortam. "2 artı 2 her zaman 4 eder" türü analitik yaklaşım burada işlemez. Borsanın sıkıntılarla örülü duvarı tırmanmak gibi acayip bir huyu var.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Borsa son 1 yılı aşkın bir zamandır düşüş trendinde ve satış yitip duruyor. Arada keskin zıplamalar şeklinde yukarı yönlü ciddi tepkiler verdik ama bunlar geçici oldu, satış trendi yeniden sürücü koltuğuna oturdu. Kağıtların çoğu zirvelerinden nominal bazda %40-50, reel bazda ise %60-70 gibi düşmüş durumda. Borsanın hareketli olduğu zamanlarda 100 endekste günlük hacim 6-7 milyar lot olurken şimdi 2-2.5 milyar lotluk günlük işlem hacimlerine şahit oluyoruz yani işlem hacmi 3 te 1 e indi. Satmak isteyen herkesin artık satıp maldan çıkmış olmaları gerektiğini düşünüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Piyasa olumlu olarak yorumlayacağı türden bir gelişme bekliyor. Mesela KGF nin devreye alınması, bad bank uygulaması, carry trade'lerin ciddi meblağlarda yeniden devreye girmesi (bu zaten başladı ama boyutu henüz ufak), okkalı bir faiz indirimi vs gibi. Yüksek enflasyon ortamında 13 aydır devam eden bir düşüş trendi normal şartlarda bu süre zarfında momentumunu kaybeder.

19 martta yapıkredi hisselerinizi
    niye satmadınız?

Satanlar kim?
    Yapıkredide ve akbankta
    3 taban yaptıracak güç kim/ler/de?

Merkez bankası rezervlerinden eksilen para da kaba hesap 50 milyar dolar 1,8 trilyon lira. Böyle para kim/ler/de?

Sahnede oyun var da sahnenin arkasındakiler kimler?
    Son düzenleme : 0101; Dün saat: 10:10.

6.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    19 martta yapıkredi hisselerinizi
    niye satmadınız?

Satanlar kim?
    Yapıkredide ve akbankta
    3 taban yaptıracak güç kim/ler/de?

Merkez bankası rezervlerinden eksilen para da kaba hesap 50 milyar dolar 1,8 trilyon lira. Böyle para kim/ler/de?

Sahnede oyun var da sahnenin arkasındakiler kimler?
    Bir kısmı Carry Trade için gelenler. Bir kısmı resmi iyi okuyan besler yatırım fonları oyuncu dediğimiz piyasa aktörü. Çünkü piyasa trendde değildi. Diğer kısmı burada yazarsam siyaseten hani iki kesim var iki kesim birden beni linçler. Anlayan anlasın. İş borsa olunca bu kesimler pek birbirinden ayrı değil.

TH ye genelde karşı yazılar yazarım ama bu sefer onunla aynı minvalde düşünüyorum.

Ben yine de teknikten şaşmam 9040 altına gelmeden endeks 9650 üzerine atıp ortalamaların bir kendine gelmesi lazım önce.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. Zdx endeks dediğin seviyeye geldi, 100 endeks 9000 in altına kaçak da yaptı bugün. Gerçi 9000 in altını 19 Marttan hemen sonraki günlerde de görmüştük. Artık zorunlu satıcılar dökülüyor, mesela kredili mal taşıyıp da teminat tamamlama problemi yaşayan ama teminatı tamamlayacak kaynağı olmayanlar el mahkum satıyorlar veya da onlar adına aracı kurum satmak durumunda kalıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Benim aldığım fiyat olan 460 lardan 1200 lere gelirken tek yazısı olmayan adamları birden bire aniden hopp diye ortaya çıkıp maliyetim 12 , 5 senedir duruyor , buralardan almaya devam ediyorum , fiyat önemli değil temettü emeklilik , 10 sene önce 10.000 dolar alan şu an 100.000 dolar kazandı falan demeleri şans tesadüf idi değil mi.? Yada aynı hesap eregl de 2.5 dolarda birden bire 5 sene!!! toplayıcı biriktiricilerin peyda olması??? Her iki kağıdın da bu elemanlardan sonra bir daha iflah olmaması .?
    Yok yok hepsi tesadüf denk gelmiş şans yaaaa . Bu arada son alımlarla maliyetim 80.2
    Mathias FROTO alıyorrmuşsun, hayırlı olsun. Yalnız mevcut konjonktürde sıkıntılı bir sektör bu. Cirolar ve karlılık düşüyor. FROTO o kadar satış yemesine rağmen hala 2.25 DD den işlem görüyor. 0.60 DD den işlem gören KCHOL varken 2.25 DD den FROTO almanın ne alemi var merak ettim doğrusu. 😊

Sayfa 303/307 İlkİlk ... 203253293301302303304305 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •