Sayfa 110/157 İlkİlk ... 1060100108109110111112120 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 873 - 880 arası.

Konu: Viop LXV

  1.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bu akşam pozsuz yatıcam, denüşüklük olsun
    Ryil tim 10400 flat
    30 pivanımı aldım çıktım
    Ryil tim poz. yazmıycam dedim ama iftira talan dolan dolanbaçlı yazılar gördün mü dayanamıyorum.
    Dün akşam kapattığımı
    10250 den tekrardan lönkleri yerine kodum dersem nolcuuk 1 düşün
    Yabman büüüle şeyler.

    Vobda mutlak kazanmalısınız, yohusa paralar Bozkurt dayuya gider
    Hamdım Piştim Yandım

  2. #874


    Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

  3. aşırı muhalif ekonomistleri takip etmeyin. onları takip etmek ile necmettin batıreli takip etmek arasında fark yok. tunç şatıroğlu benim takip ettiğim biri değil.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

  4. #876
     Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Ryil tim poz. yazmıycam dedim ama iftira talan dolan dolanbaçlı yazılar gördün mü dayanamıyorum.
    Dün akşam kapattığımı
    10250 den tekrardan lönkleri yerine kodum dersem nolcuuk 1 düşün
    Yabman büüüle şeyler.

    Vobda mutlak kazanmalısınız, yohusa paralar Bozkurt dayuya gider
    Tebrikler dayı.....LONG olman hele doğru yerlerden takdire şayan....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

  5.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Tebrikler dayı.....LONG olman hele doğru yerlerden takdire şayan....
    Eyvallah dayucuğum, büyle büyle endekisi Karaduman dayunun dediği yere getirecem
    Hamdım Piştim Yandım

  6. #878
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Yaş
    54
    Gönderi
    5,202
    Bilgilendirme





    Bugün MAYIS vadeli VIOP kontratlarının son işlem günüdür. Yatırımcılarımız MAYIS vade pozisyonlarını, kendileri kapatmadığı takdirde gün sonu gelecek olan nihai uzlaşmaya göre Borsa tarafından otomatik olarak kapatılacaktır. Ayrıca Borsa diğer bir vadeye geçişi yapmayacak olup konu ile ilgili yatırımcılarımıza bilgi vermeniz rica olunur.

    Fiziki teslimata konu olacak Pay vadeli ve opsiyon sözleşmelerinde hisse alım son tarihi bugündür.

    Alış yönlü olup kapatılmayan ve fiziki uzlaşı sonrası cari hesap öz kaynak oranı %35 altında kalacak olan hesaplardaki pay vadeli kontratlar ile satış yönlü kapatılmayan pay vadeli kontratlarda kurumumuzun re ‘sen satış hakkı bulunmaktadır. Bu kontratlarda 16.45’ten önce gerekli aksiyonun alınması önem arz etmektedir.


    Vadeli işlem Sözleşmeleri



    • BİST 30 Endeks Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen endeks değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeks kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değerin en yakın fiyat adımına yuvarlanması ile elde edilen değerdir.



    • Dolar/TL Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB son işlem günü saat 15.30 itibari ile açıklayacağı USD ALIŞ VE SATIŞ kurları ortalaması.



    • Euro/TL Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB son işlem günü saat 15.30 itibari ile açıklayacağı EURO ALIŞ VE SATIŞ kurları ortalaması.



    • Euro/Dolar Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB’nin son işlem gününde açıkladığı gösterge niteliğindeki Euro/Amerikan Doları çapraz kurudur.



    • İngiliz Sterlini/Dolar Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB’nin son işlem gününde açıkladığı gösterge niteliğindeki İngiliz Sterlini/Amerikan Doları çapraz kurudur.



    • Pay Vadeli İşlem sözleşmelerinde; uzlaşma şekli fiziki teslimattır, otomatik kapatma söz konusu değildir. Vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen her payın son işlem gününde spot piyasadaki seansta oluşan kapanış fiyatıdır. Takas süresi T+2 olarak uygulanır.



    • Altın Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem günündeki Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatının Merkez Bankasının saat 15:30’da açıklayacağı gösterge niteliğindeki ABD doları alış ve satış kurları ortalaması kullanılarak TL/gr’a çevrilmesi ile bulunan değerdir. Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansı yapılmazsa, sabah seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatı vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır.



    • Dolar/Ons Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem gününde Londra’da öğleden sonra oluşan altın Dolar/Ons fiyatıdır. Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansı yapılmazsa, sabah seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatı vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır.



    • Dolar/Ons Gümüş Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem gününde Londra’da oluşan gümüş Dolar/ons fiyatıdır (ICE Benchmark Administration tarafından açıklanan LBMA Silver Price).



    • VİOP-Baz Yük Elektrik sözleşmesinde, uzlaşma şekli nakdidir, vade ayının her bir saati için Piyasa İşleticisi tarafından açıklanan Kısıtsız Piyasa Takas Fiyatlarından (KPTF) hesaplanan basit aritmetik ortalama son uzlaşma fiyatı olur. Bu yöntemle belirlenen vade sonu uzlaşma fiyatı en yakın fiyat adımına yuvarlanır.



    Opsiyon sözleşmeleri



    • Pay opsiyon sözleşmelerinde; uzlaşma şekli fiziki teslimattır, otomatik kapatma söz konusu değildir.



    • BIST 30 Endeks opsiyon/Mini BİST 30 Endeks opsiyonu sözleşmelerinde; uzlaşma şekli nakdidir.



    • Alım opsiyonlarında; dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeksinin kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değer (BİST30 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri için ilgili vade ayı için hesaplanan vade sonu uzlaşma fiyatı) ile opsiyon kullanım fiyatı arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.
    • Satım opsiyonlarında; opsiyon kullanım fiyatı ile dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeksinin kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değer (BİST30 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri için ilgili vade ayı için hesaplanan vade sonu uzlaşma fiyatı) arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.



    • Dolar/TL opsiyon sözleşmelerinde; uzlaşma şekli nakdidir.



    • Alım opsiyonlarında; vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olan ABD Doları için son işlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibarıyla açıklayacağı gösterge niteliğindeki alış ve satış kurunun ortalamasının 1.000 ile çarpılması suretiyle bulunan değer ile opsiyon kullanım fiyatı arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.



    • Satım opsiyonlarında; vade sonu uzlaşma fiyatı, opsiyon kullanım fiyatı ile dayanak varlık olan ABD Doları için son işlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibariyle açıklayacağı gösterge niteliğindeki alış ve satış kurunun ortalamasının 1.000 ile çarpılması suretiyle bulunan değer arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur. Döviz opsiyon sözleşmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanıma konu olacaktır.



    • *** Fiziki teslimatlı pay vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde, Takas süresi T+2 olarak uygulanır.


    *** Nakdi uzlaşmalı opsiyon sözleşmelerinde, üyeler tarafından Takasbank’a herhangi bir kullanım talimatına gerek olmaksızın, vade sonunda karda olan nakdi uzlaşmalı opsiyon sözleşmelerindeki pozisyonlar otomatik olarak kullanıma konu edilir ve oluşan kullanım kar/zarar tutarları üzerinden hesap güncelleştirme işlemleri yapılır.
    Bear_Bull
    @BearBull26

  7.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Abi enflasyon faiz düşecekse niye satıyorlar. Şimşek gitmeyecekse niye satıyorlar diye soruyorum


    Niyemi satıyorlar Şimşek kim dışardan faiz üzerinden gelecek paranın takipçisi onun bu göreve gelmesini isteyen yabancı yatırımcı , geldiğinden beri onun yaptıklarını sende otursan koltuğa 2-3 alt kadro ile sende yaparsın , kamuda tasarrufu sağlaya bildimi yok çünkü onun ucu başka yerden geçiyor , oradaki musluklar kısılsa içerde fokurtu daha fazla olur bunu başaramadılar .Diğer bir konu neden satıyorlar TGRt seyrediyormusun imamoğlu olayından beri bu kanalda çıkan yandaş gazeteciler ne söyleydiyse oldu şimdi neyi dillendiriyorlar 30 haziran kurultay mahkemesinde CHP kurultayının iptal edilmesi olayını dillendirmeleri , partideki mevcut yenilikçilere yasak , Kılıçdaroğluna devrine kadar hepsi konuşuluyor , K.K çıkıp yalanlıyor mu yok , yandaş selvi bile K.K savunuyor bu durumlara düşmüş memleket borsanın satılması için çok neden var yeterki alıcı gelsin alınması için neden varmı önemli olan bunu bulmak
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  8. Ekrem başkanı tıkadı hemen terör örgütü safsatasıyla .ayak bağı oluyorsun daha ne şimsek çakacaz dedi .2 yıllık ralli boşa yapılmadı 6 ay içinde nerdeyse 10 kat yaptırıldı hisseler 8,5 milyon taşıyacak eşşek pardon yatırımcı da sağlandı.sana bana ne oluyor da yuzde 50 lerde 2 sene de ordan sağlanan akçeler varken erken seçim de neymiş hamdolsun ölene kadar hepiniz benimsiniz ey kullarım anayasa erdoğan için değil milletim için değişmeli diyor halkını seven reisimiz allah başımızdan eksik etmesin bizi çok seviyi arkamızda her daim.

Sayfa 110/157 İlkİlk ... 1060100108109110111112120 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •