Sayfa 640/646 İlkİlk ... 140540590630638639640641642 ... SonSon
Arama sonucu : 5168 madde; 5,113 - 5,120 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    tamam..yanlışımızı yaz müsait olduğunda...merak ettim hatayı..
    hata değil aslında..sektör ve paardaki gücünün yarattığı nakit güvü gelecek kar öngörüsü hesaba katılmıyor... özellikle nakit yaratma kapasitesi. AB de işler düelmeye başlıyor..Ve usd zayıflıyor..EUR daha da güçlenecek gibi..Forotonun karı da artcak muhtemelen... Ayrıca satış adetlerinde önümüzdeki 5 senede %32-47 arasında artış bekliyorlar... bu sene düşüş sonra hızlı bir artış..Ben onların yalancısıyım.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Mathias bu hisse eski fiyattan 1200 TL de ucuzken şimdi 800 TL de pahalı hale geldi. Ciro ve karlılıktaki düşüş trendi kaygı veriyor. Yapılan yatırımların bilançoya etkisi düşündürüyor. ABD de yıllık cirosunun %20 sinden, defter değerinin 0.9 katından işlem gören FORD dururken yıllık cirosunun %50 sinden, DD nin 2.25 katından işlem gören FROTO almak sana mantıklı geliyorsa hiç durma.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    eyvallah..
    sen nasıloldun iyi misin? iyileştin mi? tekrar geçmiş olsun.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. şimdi oldu..
    statik değil dinamik bakıyorsun...
    eğer firmada değer görüyorsan büyüme adına F/K yükseltmek gibi bir koz kullanıyorsun..
    normali atıyorum 5 F/K çarp hisse başı kar ile ..hbk da atıyorum 5 tl.....ne etti 25 tl
    sen verileri önceden satın aldın F/K yı 7 yaptın..çarp yine 5 tl ile...35 tl...
    gibi...
    dinamik gidiyorsun
    ben mühendisim Adanalı...statikçiyim
    seninki çıkar inşaAllah...

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    sen nasıloldun iyi misin? iyileştin mi? tekrar geçmiş olsun.
    eksik olma..iyiyim..
    yaralar iyileşiyor...ama sinir oturmaları biraz ağrı yapıyor..o da normalmiş..kulak altından boğaza kadar kestiler neticede..

6. neticede tüm veriler ister dinamik bak ister statik 4.çeyrekte belli oluyor..
    sadece statik dediğimiz ilgili dönem bilanço verileri ile hesap yapıp amel etmekte doğru değil..hikayeyi kaçırırsın..önceden fiyatlandığı için trene atlayamazsın..
    dinamik baktığında da beklentiler de kaza payını da hesaplayamazsın..hesaplayamayacağın şey haber akışları yada majör sıkıntılar..fabrika yangını gibi ..
    statik ile dinamiği belli kıvamda harmanlamak lazım.
    Adanalı 115 tl diyor...statik 60 tl diyor...
    4 ortalamanın en güvendiğim Özkaynak -fiyat oranı bende 145 tl diyor..daha öncede muhabbeti oldu...herşey özkaynaklara döner...
    145 tl artı eksi %7 yap...öyle medyan yap statikle 120 ler..bunu not düş..
    4.çeyrek anlarız..
    benim için bugün froto nun gerçek fiyatı 67 tl dir...bugün...

7. Bu arada DCF indirgeme analizlerine pek bel bağlamamak lazım. Çünkü bu tür hesaplarda geleceğe yönelik subjektif varsayımlar kullanılır ve bu yüzden varyans (oynamalar, sapmalar) çok büyüktür. Gerçekçi bir sonuca ulaşmak DCF analizi ile imkansızdır. Mesela siz bana arzu ettiğiniz hisse fiyatını söyleyin, ben DCF analizim ile sizin o rakamınıza ulaşırım. Tek yapmam gereken geleceğe yönelik iskonto oranını amacıma uygun şekilde belirlemektir. Varsayımdaki ufak bir oynamanın günümüze indirgenen fiyata etkisi çok büyük olur, sonuçta da varyans anormal şekilde büyük çıkar. İşte bu nedenle DCF analizlerinin pek bir kıymeti harbiyesi yoktur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

8. Burada çok değerli bilgi ve tecrübe paylaşımları olmuş, son derece profesyonelce değerleme örnekleri verilmiş ve Froto özelinde uygulamalı olarak gösterilmiş. Kendi adıma teşekkür ederim

Değerleme konusunda giderilmesi en zor eksikliklerden biri varlıklara olan genel talebin değerler üzerine etkisi. Türkiye'de apartman dairelerini sattıkları fiyatları görüyorsunuz, bunu açıklamak zor. Cripto para piyasasının varlığı, hacmi ve büyüklüğü de değerleme konusuna şüphe düşüren bir olgu. Fiyatlanan bir teknoloji olsa da fiyatlar büyük ölçüde pay talebine bağlı belirleniyor ve talep de soyut gelişmelerden güç alıyor. Dünyanın aşırı derecede finansallaşması menkul ve gayrimenkullere olan talebi artırarak etki yapıyor. Gelişmiş ülkelerin de riskli olduğu ortaya çıktığından beri iyi yönetilen diğer ülkelere ciddi para akışı görülüyor ki bu durum varlık fiyatlarını etkiliyor. İşin içine çok kutuplu dünyanın jeopolitik çekişmeleri de dahil olunca artık tahmin edilebilirlik ortadan kalıyor.

ABD hisse senetleri piyasalarını takip edenler dikkat etmiştir, düzenli temettü ödeyerek tahvillere yakın sabit getiri vaat eden büyük şirketlerin hisse performansları pek iyi değil hatta olumsuz denebilir. Bu gurupta ortalamanın üzerinde gelir ve kar artışı olanlar daha iyi. Uzun vadeli getiriler istikrara kavuştukça, köklü şirketlerin riskleri düşüyor ve hisse getirisi de azalıyor sanırım? Benzer durum bizde de geçerli aslında, holdingler, dev sanayi şirketleri gibi örnekler var.

Son olarak Türkiye'deki tüm yatırım araçlarının da aralarında bir denge olmak zorunda. Faiz getirisi bir şekilde döviz mevduatları ve hisse senetlerinin getirileriyle eşitlenecektir aksi halde sermaye ve ipotek yükümlülüklerine dair dengesizlikler ortaya çıkar.

Sayfa 640/646 İlkİlk ... 140540590630638639640641642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •