Sayfa 307/307 İlkİlk ... 207257297305306307
Arama sonucu : 2456 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    yi huylu bir kişi........ kolayca sinirlenmez, hayal kırıklığına uğramaz ve genellikle "rahat" olarak tanımlanırlar.
    İyi huylu muyum değil miyim bilemiyorum ama bu cümle benim karakterimi çok iyi tanımlıyor, sağol nohut. Ezcümle rahat adamımdır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Otomotiv sektöründe küresel bazda önemli gelişmeler oluyor. Bakıyorum VW hissesi kelepirin de kelepiri konumunda ama hiç de revaçta değil. Hisse başına defter değeri 370 euro, gelgelelim hisse 97 eurodan kapattı Cuma günü. Hisse DD nin 0.26 katından işjem görüyor yani DD ye oranla %74 iskontolu ama alan yok. VW piyasa değeri 48 milyar euro. 325 milyar euro olan 2024 yıllık cirosunun ancak %15 i ediyor. FK oranı ise 5.2. ABD deki Ford kelepir derken VW kelepirin de kelepiri çıktı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. FROTO'cular yatsın kalksın Allah'a dua edip şükretsin çünkü hisse kale gibi maşallah. 80 TL ye inmesine rağmen hala DD nin 2.25 katından, yıllık cironun %50 sinden işlem görüyor. VW ise DD nin 0.26 katından, yıllık cironun da %15 inden. FROTO dünya devlerine oranla bu kadar primli işlem gördüğüne göre muhteşem bir şirket olmalı. VW'den bile kat be kat üstün bir şirket olmalı ki VW %74 iskontolu işlem görüyorken FROTO %125 primli işlem görüyor. VW nin FK sı 5.2. Demek ki piyasa FROTO yu farklı bir kategoriye koyuyor. FROTO için piyasanın verdiği 5 yıldız 10 numara hükmün nereden kaynaklandığını merak ediyorum.

4. Demek ki buradakiler işte bu yüzden sadece teknik analize odaklanıyor. Bence haklılar çünlü temel analiz hiç de iç açıcı bir sonuç doğurmuyor. Hisse 80 TL ye inmiş ama hangi açıdan bakarsan bak (FK DD PEG Ciro) temel analiz kapsamında hisse hala oldukça primli gözüküyor. O zaman temel analiz işimize gelmiyor demektir. Temel analiz işimize gelmeyince teknik analiz devreye giriyor ve fincan kulp, OBO, TOBO gibi formasyonlarla millet voleyi vuruyor. İşte olay budur. Valla bravo diyorum. Borsacı dediğin işte böyle olmalı. Her zaman işine yaramayan analizi ekarte edip işine yarayanı devreye sokacaksın. Buna selektivite diyoruz galiba.

5. Benim yaptığım Şeytanın Avukatlığını yapmaktan başka bir şey değil. Yanlış anlaşılmasın, hisse düşecek veya çıkacak diye bir tahminde bulunmuyorum. Sadece aradaki distorsiyonlar dikkatimi çektiği için kaba bir temel analiz yaptım. BİST gelişmiş ülke borsalarından çok farklı bir borsadır. En önemli özelliği de BİST teki katılımcıların büyük çoğunluğunun bilinçsiz yani cahil olması. BİST'te sürü psikolojisi her daim ön plandadır, büyük çoğunluk ne DD ye ne FK ya ne ciroya ne de PEG e bakar. BİST ortamında bilançolar katılımcıların ilgi alanı dışındadır. BİST'te hissenin yönünü doğru tahmin etmek analizden ziyade şans işidir. FROTO temel analiz babında hala oldukça primli görünse de, 1 ay sonra 150 TL olursa hiç şaşırmam. Durumu sürü psikolojisi belirleyecek, temel analiz değil.

6. FROTO nun 80 TL ye düşmüş olmasına rağmen TEMEL ANALİZ KAPSAMINDA hala oldukça primli olması, hissenin daha da düşeceği anlamına gelmez. Buralardan pekala toparlanıp yeni zirvelere yelken de açabilir. Dediğim gibi BİST çok farklı bir ortam, burada "olması gerekenlerden" ziyade "olması arzu edilenler" gerçekleşir.

7. FROTO için en büyük destek halka açıklık oranının %17.7 gibi çok düşük olması ve ayrıca hissenin yerli ve yabancı fonlar kanalıyla toplu halde bulunmasıdır. Böylesine düşük bir halka açıklık oranına sahip bir hisse pekala absürt rasyolardan işlem görebilir. Halka açıklık oranı ne kadar düşükse absürtlük derecesi o kadar haklılık kazanır.

8. Elon Musk'ın Tesla'sı Avrupa ülkelerinde sert düştü! Satışlar yarı yarıya azaldı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, Tesla markalı otomobil satışlarındaki düşüş nisan ayında da sürerken, bu dönemde gerileme yüzde 52,6'yı buldu.
    Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), Avrupa ülkelerinin ocak-nisan dönemine ilişkin yeni otomobil tescil verilerini açıkladı.

Buna göre, ABD'li milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketinin otomobil satışları AB ülkelerinde gerilemeye devam etti. Geçen yılın nisan ayında 11 bin 540 adet olan Tesla satışları bu yılın aynı döneminde yüzde 52,6 düşerek 5 bin 475'e indi.

29.05.2025 17:19

https://www.hisse.net/haber/elon-mus...ya-azaldi-8275
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

Sayfa 307/307 İlkİlk ... 207257297305306307

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •